Banker må ikke nægte dig en konto

I Danmark har alle ret til at få åbnet en almindelig indlånskonto/lønkonto, men der har været flere eksempler på, at folk i økonomiske vanskeligheder ikke har kunnet få en konto. Bankerne har ikke ville have dig som kunde, hvis du f.eks havde mistet et hus på tvangsauktion, du var registreret i RKI eller blot havde en masse gæld.

Alle danskere har ret til en bankkonto, og bankerne kan ikke uden videre ændre på vilkårerne. Det indskærpes nu over for bankerne i en helt ny bekendtgørelse om god skik, at at med mindre der er tale om en “saglig begrundelse”, skal alle have en indlånskonto. For at der ikke skal være tvivl, er udtrykket “sagligt begrundet” også defineret i bekendtgørelsen.

“Hvis kunden optræder anstødeligt eller er til gene for pengeinstituttets øvrige kunder og/eller ansatte, eller hvis kontoen anvendes til ulovlige formål”, fastslås det i vejledningen til Bekendtgørelsen.

Derudover skal kunden udlevere de oplysninger, der er nødvendige, for at banken kan efterleve reglerne om hvidvask. Men det betyder, at pengeinstituttet skal oprette en konto, selv om kunden ikke vil fortælle om, hvilken gæld vedkommende har. At være optaget i skyldnerregistret, RKI, er heller ikke en hindring for at få en konto.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation