MrFinans.dk https://mrfinans.dk Din online finansielle rådgiver Wed, 14 Nov 2018 14:08:11 +0000 da-DK hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.8 Guide: Gammel gæld – hvornår er den forældet? https://mrfinans.dk/guide-gammel-gaeld-hvornaar-er-den-foraeldet/ https://mrfinans.dk/guide-gammel-gaeld-hvornaar-er-den-foraeldet/#respond Wed, 14 Nov 2018 14:04:34 +0000 https://mrfinans.dk/?p=770 Der findes masser af muligheder for at optage forskellige typer af lån på nettet, og i løbet af årene kan der komme flere lån til. Det kan være svært at gennemskue de forskellige regler, som er forbundet omkring det at optage lån og betingelserne for det. Herunder kan du læse nærmere om, hvad det er, Read More →

Indlægget Guide: Gammel gæld – hvornår er den forældet? blev først udgivet på MrFinans.dk.

]]>
Der findes masser af muligheder for at optage forskellige typer af lån på nettet, og i løbet af årene kan der komme flere lån til. Det kan være svært at gennemskue de forskellige regler, som er forbundet omkring det at optage lån og betingelserne for det.

Herunder kan du læse nærmere om, hvad det er, der definerer gammel gæld. Hvordan du som låntager skal forholde dig til gammel gæld.

Hvad er gammel gæld?

Hvis du har gammel gæld, som du ikke aktivt betaler af på, kan det gå hen og blive forældet. Med andre ord er der mulighed for, at din gamle gæld, som dine kreditorer ikke gør krav på, kan blive slettet.
Dette har særlig betydning og værdi for de personer, som har stor gæld, og som strækker sig over flere år.

Det er Forældelsesloven, som regulerer de gældende regler på området.

Der findes forskellige forældelsesfrister. Og hvorvidt din gæld er forældet, handler om selve typen af gældspost.

Der er forskel på forældelsesfristerne alt afhængig af, om din gæld stammer fra erstatningssager, ansættelsesforhold eller gennem almindelige bankforretninger.

Gammel gæld kan forældes såfremt:

 • Der afdrages ikke aktivt på den
 • Der er ikke afdraget på den igennem 3 år
 • Kreditor ikke gør krav på afdrag

Dette betyder forældelsesfristerne for dig

Den overordnede hovedregel er dog, at gæld bliver forældet efter 3 år. Dette drejer sig om de typiske bankforretninger (det kan være en regning for en serviceydelse, som ikke er blevet betalt). Dog skal du stadigvæk være opmærksom på, at i disse tilfælde kan forældelsesfristen rykkes til 10 år, hvis du erkender gældsposten.

Derudover er der andre typer af gældsposter med en forældelsesfrist på 10 år. Disse handler typiske om gældsposter, der bærer signatur eller underskrift (f.eks. domme, gældsbrev, pantebrev m.fl.)

Hvis du enten mundtligt eller skriftligt (f.eks. i form af en dom) erkender gældsposten, vil forældelsen blive afbrudt.

Hvis du bliver kontaktet af din kreditor med krav om at afdrage på gæld, som du mener, er forældet, skal du skriftligt henvende dig til kreditor med ønske om at se dokumentation for, at gælden ikke er forældet.

I tvivlstilfælde vil det være op til domstolene at afgøre og her risikerer du at skulle betale renterne på gælden i den perioden sagen varer i tilfælde af at fordringen ikke er forældet.

 

Indlægget Guide: Gammel gæld – hvornår er den forældet? blev først udgivet på MrFinans.dk.

]]>
https://mrfinans.dk/guide-gammel-gaeld-hvornaar-er-den-foraeldet/feed/ 0
Lån trods RKI https://mrfinans.dk/laan-trods-rki/ https://mrfinans.dk/laan-trods-rki/#respond Thu, 08 Nov 2018 14:07:12 +0000 https://mrfinans.dk/?p=765 Der er mange steder som skriver at man kan låne penge trods RKI, og det kan man meget meget sjældent. Men nu er der et lånefirma som direkte reklamere med at de låne penge til folk som står registreret som dårlig betaler i RKI. Det eneste krav er man får en anden person, som IKKE Read More →

Indlægget Lån trods RKI blev først udgivet på MrFinans.dk.

]]>

Der er mange steder som skriver at man kan låne penge trods RKI, og det kan man meget meget sjældent. Men nu er der et lånefirma som direkte reklamere med at de låne penge til folk som står registreret som dårlig betaler i RKI. Det eneste krav er man får en anden person, som IKKE står registreret i RKI, til at kautionere for sig.

Så står du registreret i RKI, kan du nu låne op til 50.000 kr. Dog skal du være opmærksom på at renten er en anelse højere end hos andre låne-udbydere – hvilket jeg personligt synes er OK, da de løber en lidt større chance ved at låne penge til folk som tidligere har haft rod i økonomien.

 • OK at være i RKI og Debitor Registret
 • Udbetaling inden for 24 timer
 • Ingen skjulte gebyrer

Hvem kan være kautionist:

Det kan være forældre, søskende, andet familie, en ven eller kollega. Der er faktisk ikke noget krav til tilhørsforhold. Vedkommende skal blot være mellem 18 og 75 år, have egen bolig, samt have en god kredit historie.

Kautionisten er ansvarlig for at foretage tilbagebetalingen hvis låntager ikke kan. Derfor er det vigtigt at vedkommende har en sund økonomi.

Betingelser – Kautionist:

 • Familiemedlem, ven eller kollega e.l.
 • Være boligejer
 • God kredit historie (Ikke på RKI eller Debitor Registret)
 • Mellem 18-75 år
 • I stand til at tilbagebetale lån ydelsen

Eksempel på låne-beløb trods RKI:

Lån f.eks 32.000 kr. og afdrag over 36 måneder (3 år). Så betaler du pt. 1.561,26 kr. om måneden. Det giver i alt 56.205,36 kr., som skal betales tilbage. De samlede omkostninger er derfor 24.205,36 kr. Hvilket svarer til årlig effektiv rente på 49,9%, svarende til en årlig nominel rente på 41,2%.

Indlægget Lån trods RKI blev først udgivet på MrFinans.dk.

]]>
https://mrfinans.dk/laan-trods-rki/feed/ 0
Hvem kan låne penge og hvilke krav stilles der? https://mrfinans.dk/hvem-kan-laane-penge-og-hvilke-krav-stilles-der/ https://mrfinans.dk/hvem-kan-laane-penge-og-hvilke-krav-stilles-der/#respond Sun, 24 Jun 2018 16:22:03 +0000 https://mrfinans.dk/?p=655 Sponsoreret indhold: Du har sikkert hørt, at det ikke er alle, som kan låne penge. Dette er også rigtigt, men langt de fleste kan dog låne penge på den ene eller anden måde. Der er dog stor forskel på de vilkår, som folk bliver tilbudt på lånemarkedet. Jo mere sikkerhed du kan stille, jo bedre Read More →

Indlægget Hvem kan låne penge og hvilke krav stilles der? blev først udgivet på MrFinans.dk.

]]>
Sponsoreret indhold:

Du har sikkert hørt, at det ikke er alle, som kan låne penge. Dette er også rigtigt, men langt de fleste kan dog låne penge på den ene eller anden måde.

Der er dog stor forskel på de vilkår, som folk bliver tilbudt på lånemarkedet. Jo mere sikkerhed du kan stille, jo bedre lån vil du kunne opnå.

For bankerne handler det nemlig og at tjene penge, og jo større risiko de løber, jo bedre betalt tager de sig også, så de kan dække omkostningerne ved de misligholdte lån.

Er bankerne nærmest 100 % sikre på at få deres penge igen, så vil de derfor tage sig til takke med en lav fortjeneste på lånet, da det er bedre end ingenting. Og bankerne ved nemlig godt, at det er hård konkurrence på markedet, da der er mange udbydere af diverse former for lån.

Realkreditlån kræver en ejerbolig

Den suverænt billigste måde at låne penge på er via et realkreditlån. Dette kræver dog, at du har en ejerbolig, hvor banken tinglyser deres lån som pant i din bolig.

Dit realkreditlån må maksimalt udgøre 80 % af din boligs værdi, og det er banken, som vurderer markedsprisen på din bolig. Det er altså hverken handelsprisen eller den offentlige vurdering, men bankens egen vurdering, som tæller.

Ingen faste krav til banklån

Ved banklån er der derimod ingen faste krav til låntageren. Her er det i stedet en forhandling mellem långiveren og låntageren, som afgør vilkårene for lånet, og om der overhovedet kan bevilges et lån.

Her vil banken se på din økonomiske situation, og ud fra dette komme med et udspil til et lån eller måske nægte dig et lån.

Banken vil bede om lønsedler, årsopgørelser og ellers tjekke dig i diverse registre, for at undersøge for tidligere misligholdte lån samt anden gæld.

Alt dette kalder man en kreditvurdering, og det er bankens måde at vurdere risiko. Ud fra denne kreditvurdering vil banken komme med et udspil.

Fremhæv de positive sider

Ligesom banken kommer med et udspil, så bør du også komme med et udspil den anden vej. Det er helt almindeligt at forhandle om priserne på finansielle produkter, og du kan både forhandle på gebyrer og på renter.

Der er nok andre banker at vælge mellem, så du skal ikke bare vælge den første og bedste bank, der tilbyder dig et lån. Samt det er utrolig nemt og hurtigt at skifte bank, så du skal virkelig ikke være bange for at indhente flere tilbud.

Find de bedste ting ved din økonomiske situation som f.eks. dit faste og sikre job, at du altid har overholdt dine økonomiske aftaler, at du har andre ting af stor værdi og at du har et godt helbred osv.

Dette er med til at give banken sikkerhed, hvilket skal komme dig til gode i form af et billigere lånetilbud.

Du kan læse meget mere om lån på Lendon.dk

 

Indlægget Hvem kan låne penge og hvilke krav stilles der? blev først udgivet på MrFinans.dk.

]]>
https://mrfinans.dk/hvem-kan-laane-penge-og-hvilke-krav-stilles-der/feed/ 0
Danmarks bedste bank 2018 https://mrfinans.dk/danmarks-bedste-bank-2018/ https://mrfinans.dk/danmarks-bedste-bank-2018/#respond Fri, 15 Jun 2018 11:20:17 +0000 https://mrfinans.dk/?p=648 Hvert år laver Mybanker en stor tilfredshedsundersøgelse blandt de danske bankers kunder, og 2018 er ikke anderledes. I år valgte 3052 bankkunder at besvare et spørgeskema som blev sendt ud via sociale medier. I undersøgelsen er bankkunderne blevet spurgt ind til, om de vil anbefale deres bank til andre, om de synes, at deres bank Read More →

Indlægget Danmarks bedste bank 2018 blev først udgivet på MrFinans.dk.

]]>
Hvert år laver Mybanker en stor tilfredshedsundersøgelse blandt de danske bankers kunder, og 2018 er ikke anderledes. I år valgte 3052 bankkunder at besvare et spørgeskema som blev sendt ud via sociale medier. I undersøgelsen er bankkunderne blevet spurgt ind til, om de vil anbefale deres bank til andre, om de synes, at deres bank har et godt image og flere andre spørgsmål.

Danmarks bedste bank 2018

For at en bank kan komme i betragtning til titlen som Danmarks bedste bank, skal de opfylde et simpelt krav – de skal tilbyde deres kunder alle standard bankprodukter. Desværre lever Coop bank og basisbank ikke op til disse to krav, hvorfor de ikke med på listen. Begge banker klarede sig ellers glimrende i undersøgelsen, og kunne nok have løbet med sejren hvis de havde opfyldt kravet.

Den bank som opfyldte kravet og som klarede sig bedst i undersøgelsen er…… Arbejdernes Landsbank, som nu kan kalde sig for Danmarks bedste bank 2018.

Danmarks værste bank 2018

I den modsatte ende finder vi en af de største banker i Danmark. Sidste år endte de på en middel-placering som nummer 12, men det er gået noget ned af bakke siden. Danmarks værste bank 2018 er derfor….. Nordea.

Du kan se hele listen herunder, og se alle resultaterne på Mybankers hjemmeside.

Danmarks bedste bank 2018

Indlægget Danmarks bedste bank 2018 blev først udgivet på MrFinans.dk.

]]>
https://mrfinans.dk/danmarks-bedste-bank-2018/feed/ 0
Nemt at låne penge på nettet https://mrfinans.dk/nemt-at-laane-penge-paa-nettet/ https://mrfinans.dk/nemt-at-laane-penge-paa-nettet/#comments Thu, 10 May 2018 18:45:43 +0000 https://mrfinans.dk/?p=630 Sponsoreret indhold: Det er nemmere og billigere end nogensinde før, hvis du gerne vil låne penge på nettet. Der er nemlig flere og flere banker, som tilbyder lån online. Danskerne har taget denne mulighed til sig med kyshånd, da mange ikke bryder sig om de personlige og ubehagelige møder i banken. Den store konkurrence mellem Read More →

Indlægget Nemt at låne penge på nettet blev først udgivet på MrFinans.dk.

]]>
Sponsoreret indhold:

Det er nemmere og billigere end nogensinde før, hvis du gerne vil låne penge på nettet. Der er nemlig flere og flere banker, som tilbyder lån online.

Danskerne har taget denne mulighed til sig med kyshånd, da mange ikke bryder sig om de personlige og ubehagelige møder i banken.

Den store konkurrence mellem bankerne på nettet har desuden gjort, at de er nødt til at sætte priserne lavt, da de ellers går glip af kunderne.

Santander Comsumer Bank er blandt de største

En af de mest populære banker på nettet er Santander Consumer Bank, som tilbyder en lang række attraktive privatlån. Her kan man låne penge både med og uden sikkerhed.

Med andre ord har de flere forskellige produkter, så du kan finde det rigtige lån i lige netop din situation. De lån med en individuel kreditvurdering er naturligvis de billigste.

Selvom bankerne kræver en individuel kreditvurdering, så kan de nemt lave denne ud fra nogle elektroniske oplysninger. Det er typisk lønsedler, jobsituation, anden gæld osv. Det er både hurtigt og nemt med denne online kreditvurdering.

Ansøg med NemID

Når du skal ansøge om et lån hos Santander eller en anden internet baseret bank, så gør du ofte dette med NemID. Det er derfor en meget sikker proces, som lever helt op til alle krav for it sikkerhed.

Det hele kører derfor meget professionelt, og du behøver ikke være bekymret over dine private oplysninger. Al lovgivning i forbindelse med Datatilsynets regler bliver naturligvis overholdt, da bankerne ellers ikke vil få lov til at tilbyde disse lån til danskerne.

Normalt vil bankerne gerne se din årsopgørelse og lønseddel, hvilket du kan sende sikkert med NemID. Herefter laver banken et tilbud baseret på din økonomi.

Undgå mange små lån

Selvom det er nemt og hurtigt at låne penge på nettet, så er der omkostninger forbundet med lånene. Ofte er renterne ikke specielt høje, men derimod koster det nogle gebyrer ved oprettelsen af lånene. Det gør det desuden også i de fysiske banker, da en ansøgning om lån kræver arbejde hos bankens ansatte.

Regn derfor på din økonomi og læg et fornuftigt budget, så du kan nøjes med at låne penge en gang. Der langt billigere at låne 50.000 kroner på en gang, end at låne 25.000 kroner af to omgange. Tænk derfor over dit langsigtede behov, når du skal låne penge på nettet.

Indlægget Nemt at låne penge på nettet blev først udgivet på MrFinans.dk.

]]>
https://mrfinans.dk/nemt-at-laane-penge-paa-nettet/feed/ 1
Regeringen afskaffer kviklån fra 2020 https://mrfinans.dk/regeringen-afskaffer-kviklaan-fra-2020/ https://mrfinans.dk/regeringen-afskaffer-kviklaan-fra-2020/#respond Sun, 01 Apr 2018 09:38:09 +0000 https://mrfinans.dk/?p=615 Siden borgerforslag.dk så dagens lys, er der oprettet mange forskellige forslag, som man har kunne støtte. Hvis et forslag fik mere end 50.000 stemmer, så skal det behandles i folketinget. Et af de forslag som har været i medierne for nyligt, er forslaget om at afskaffe ministerpensionen, som nævnt på EB.dk – forslaget har fået Read More →

Indlægget Regeringen afskaffer kviklån fra 2020 blev først udgivet på MrFinans.dk.

]]>
Siden borgerforslag.dk så dagens lys, er der oprettet mange forskellige forslag, som man har kunne støtte. Hvis et forslag fik mere end 50.000 stemmer, så skal det behandles i folketinget. Et af de forslag som har været i medierne for nyligt, er forslaget om at afskaffe ministerpensionen, som nævnt på EB.dk – forslaget har fået de nødvendige stemmer, og skal nu behandles.

Et andet forslag som man ikke har hørt så meget om, er at afskaffe de dyre kviklån. Forslaget kom frem lige efter lanceringen af borgerforslag.dk, og det fik hurtigt de nødvendige stemmer. Forslaget er efterfølgende blevet behandlet i folketinget, og blev næsten enstemmig vedtaget – kun De radikale stemte imod.

Det betyder at det fra år 2020 ikke er muligt at optage kviklån i Danmark, og at det fremover kun er muligt at låne penge i bankerne. Hvordan det kommer til at løbe af stablen, kan man kun gisne om. Men en måde at omgås loven på, kunne være at de forskellige lånudbydere flytter deres virksomheder til et anden land og stadig låner penge til danskerne.

Indlægget Regeringen afskaffer kviklån fra 2020 blev først udgivet på MrFinans.dk.

]]>
https://mrfinans.dk/regeringen-afskaffer-kviklaan-fra-2020/feed/ 0
Hvad koster det i virkeligheden at låne penge? https://mrfinans.dk/hvad-koster-det-at-laane-penge/ https://mrfinans.dk/hvad-koster-det-at-laane-penge/#respond Thu, 23 Feb 2017 15:17:56 +0000 https://mrfinans.dk/?p=447 Det kan være svært at gennemskue, hvad det i virkeligheden koster at låne penge. Der er ikke et enkelt svar på, hvad det egentlig koster, for det kommer nemlig an på mange forskellige ting. Her er nogle af dem: Lånets størrelse og løbetid Lånets rente og gebyrer Din alder, indkomst og familieforhold Har du gæld? Read More →

Indlægget Hvad koster det i virkeligheden at låne penge? blev først udgivet på MrFinans.dk.

]]>
Det kan være svært at gennemskue, hvad det i virkeligheden koster at låne penge. Der er ikke et enkelt svar på, hvad det egentlig koster, for det kommer nemlig an på mange forskellige ting. Her er nogle af dem:

 • Lånets størrelse og løbetid
 • Lånets rente og gebyrer
 • Din alder, indkomst og familieforhold
 • Har du gæld?
 • Stilles der sikkerhed for lånet eller ej?

Lånets størrelse og løbetid

Jo større lånet er, desto mere vil det komme til at koste. Det samme gælder for løbetiden, hvis du vælger en lang løbetid fremfor en kort, vil lånet blive dyrere. Lad os tage udgangspunkt i et lån på 50.000 kr med en rente på 10% og en løbetid på 24 måneder. Vi ser i dette eksempel bort fra stiftelsesomkostninger og månedlige gebyrer.

Lånets størrelse: 50.000 kr
Rente: 10%
Løbetid: 24 måneder
Månedlig ydelse: 2.307,25 kr
Det koster lånet: 5.373,91 kr

I dette tilfælde koster lånet i alt 5.373,91 kroner, dvs. at der betales 55.373,91 kr af over 24 måneder. Lad os se hvad der sker, hvis vi ændrer lånets løbetid fra 24 til 36 måneder:

Lånets størrelse: 50.000 kr
Rente: 10%
Løbetid: 36 måneder
Månedlig ydelse: 1.616,36 kr
Det koster lånet: 8.080,94 kr

Som du kan se, er lånet blevet hele 2.700 kr dyrere. Til gængæld er den månedlige ydelse lavere, hvilket kan være en fordel i budgettet fra måned til måned. Vi gør opmærksom på, at der i dette eksempel ikke tages højde for månedlige gebyrer, som også vil stige.

Lad os se hvad der sker, hvis vi ændrer lånets størrelse fra 50.000 til 65.000 kr (løbetiden ændres tilbage til 24 måneder).

Lånets størrelse: 65.000 kr
Rente: 10%
Løbetid: 24 måneder
Månedlig ydelse: 2.999,42 kr
Det koster lånet: 6.986,09 kr

Ved denne ændring bliver lånet 1.612,18 kr dyrere, mens den månedlige ydelse bliver betydeligt større. Vi gør opmærksom på, at der i dette eksempel ikke tages højde for stiftelsesomkostninger, som også vil stige.

Lånets rente og gebyrer

Renten er den faktor, som vi ofte går op i, når det kommer til at låne penge. Jo lavere rente, desto billigere bliver lånet. Eller hvad?

Selvom de forskellige långivere på det danske marked skilter med deres rente, er den ikke altid retvisende for, hvad det i virkeligheden koster at låne. Ofte kompenserer långivere for en lav rente ved at have større stiftelsesomkostninger eller månedlige gebyrer. På den måde sikrer långiverne sig også, at det er rentabelt for dem at udlåne penge.

Månedlige gebyrer

Når du tager et lån, skal du ofte betale 15-35 kroner om måneden i betalingsservice og/eller administrationsomkostninger. Når det er tilfældet, bliver lånet naturligvis meget dyrere, hvis du vælger en længere låneperiode. Hvis du tager lånet fra tidligere med en løbetid på 24 måneder, vil du altså skulle betale 360-840 kr i månedlige gebyrer.

Stiftelsesomkostninger

Stiftelsesomkostninger i forbindelse med lån er en éngangsbetaling, som enten er et fast beløb eller en procentdel af lånets størrelse – som regel 5-8%. Hvis du tager lånet fra tidligere med en størrelse på 50.000 kr, vil du altså skulle betale 2.500-4.000 kr i stiftelsesomkostninger.

Din personlige situation

Hvordan din personlige situation ser ud spiller en væsentlig rolle, når du bliver kreditvurderet. Jo bedre din økonomi er, jo lavere rente kan du få – og det betyder jo et billigere lån.

Hvis du har betalingsanmærkninger eller er arbejdsløs, er det med til at skubbe lånets pris i vejret, hvis du overhovedet kan få bevilget et lån.

Hvad skal jeg gøre for at få et billigt lån?

Lån til dit behov. Lån ikke mere end du har brug for og betal lånet af så hurtigt du kan. Som vi kunne konkludere i det tidligere eksempel, vil et mindre lånebeløb og en kortere løbetid alt andet lige gøre lånet billigere.

Sammenlign långivere. Når det kommer til stiftelsesomkostninger og månedlige gebyrer, kan din personlige økonomi ikke hjælpe dig til et billigere lån. Her gælder det simpelthen om at finde en långiver med lave omkostninger.

Gør dig selv til en attraktiv låner. Sørg for at du har en fast indkomst og ikke har nogle betalingsanmærkninger. Disse er faktisk krav hos mange långivere i dag. Du kan også spare nogle penge op eller lægge et budget for at vise, at du er kreditværdig. Hvis du kan finde en medunderskriver til dit lån eller stille sikkerhed for det, vil det også være med til at gøre lånet billigere.

Indlægget Hvad koster det i virkeligheden at låne penge? blev først udgivet på MrFinans.dk.

]]>
https://mrfinans.dk/hvad-koster-det-at-laane-penge/feed/ 0
Spar penge på fragt af større ting https://mrfinans.dk/fragtpriser/ https://mrfinans.dk/fragtpriser/#respond Sun, 16 Oct 2016 17:03:30 +0000 https://mrfinans.dk/?p=367 Det er blevet enormt dyrt at sende pakker med Postnord, og lige så dyrt at sende større ting med en fragtmand. Men nu er der faktisk kommet en online service, som gør det langt billigere at få fragtet ting rundt i Danmark. De påstår at du kan spare helt op til 75% af de normale Read More →

Indlægget Spar penge på fragt af større ting blev først udgivet på MrFinans.dk.

]]>
Det er blevet enormt dyrt at sende pakker med Postnord, og lige så dyrt at sende større ting med en fragtmand. Men nu er der faktisk kommet en online service, som gør det langt billigere at få fragtet ting rundt i Danmark. De påstår at du kan spare helt op til 75% af de normale fragtpriser.

Konceptet kender de fleste af os allerede – Udfyld et skema og få 3 tilbud ganske gratis – her får du blot op til 4 tilbud fra vognmænd.

Tilbud på fragtpriser

Hvordan kan fragtpriserne blive så billige?

Konceptet er bygget op omkring, at de vognmænd der i forvejen kører en rute, men har lidt ekstra plads i bilen, skal tilbyde den plads billigt, til kunder der har noget gods der skal fragtes “samme vej”. På den måde undgår vognmanden halvtomme fragtbiler og kunden kan få en betydeligt lavere fragtpris.

Konceptet kort fortalt (Video)

Tilbud på fragtpriser

Læs også mere om om SMS-lån og Quicklån

Eksempler på fragtpriser

fragtpriser

Ovenstående priser er kun vejledende. For at få en specifik fragtpris, bedes du klikke på knappen herunder, udfylde skemaet og læne dig tilbage og vente. Du kan være heldig at der er en fragtmand som har en rute nær dig, som skal samme vej og du dermed får en rigtig god pris. Et godt råd når der skal indhentes tilbud på fragtpriser, er at være fleksibel med tiden. Lad vær med at skrive en specifik dato eller tid, men skriv i stedet en specifik uge, da det er meget nemmere for fragtmændene at få det til at passe sammen med andre opgaver – fragtprisen bliver derfor lavere.

Et andet godt råd er at være hjælpsom. Er det en stor ting som skal flyttes, hvor man skal være to personer, så skriv at du gerne hjælper til. På den måde kan fragtbiler med kun en chauffør også byde på opgaven, hvilket igen gør fragtprisen lavere end hvis der både skulle være en chauffør og en hjælper til at slæbe.
Tilbud på fragtpriser

Hvor hurtigt får jeg et tilbud på fragtpris tilsendt?

Der kan være stor forskel på hvor lang responstiden er fra fragtmændene. Bestiller du et tilbud i weekender eller helligdage, skal du ikke forvente svar før næste hverdag. Men udfylder du formularen midt på en hverdag, kan du risikere at modtage det første tilbud indenfor 20-30 minutter. Der er i skrivende stund over 150 vognmænd der kæmper om kunderne, der er derfor god chance for at få en god fragtpris. Og husk – De bud du får, er 100% uforpligtende. Du siger kun ja, hvis du synes fragtprisen er lav nok.

Selve servicen er udbudt af fragtopgaver.dk – du kan læse mere om dem på deres hjemmeside.

Indlægget Spar penge på fragt af større ting blev først udgivet på MrFinans.dk.

]]>
https://mrfinans.dk/fragtpriser/feed/ 0
7 råd til til at spare på el-regningen https://mrfinans.dk/7-spareraad-til-el-regningen/ https://mrfinans.dk/7-spareraad-til-el-regningen/#comments Sun, 18 Sep 2016 07:32:21 +0000 https://mrfinans.dk/?p=356 Når man laver en spareplan for sin privatøkonomi, er det poster som mobiltelefoni, tv, internet, husholdning, forsikringer o.lign., som man ofte spare på. Men der er en post hvor man sagtens kan spare flere tusind kroner hvert år – nemlig el-regningen. Man kan selvfølgelig skifte alle sine hårde hvidevarer ud med energiklasse A++, men det er Read More →

Indlægget 7 råd til til at spare på el-regningen blev først udgivet på MrFinans.dk.

]]>
Spar penge på din el-regningNår man laver en spareplan for sin privatøkonomi, er det poster som mobiltelefoni, tv, internet, husholdning, forsikringer o.lign., som man ofte spare på. Men der er en post hvor man sagtens kan spare flere tusind kroner hvert år – nemlig el-regningen. Man kan selvfølgelig skifte alle sine hårde hvidevarer ud med energiklasse A++, men det er noget af en investering.

Jeg vil derimod koncentrere mig om de små besparelser, som ikke koster dig andet end tid, og at du måske skal lave om på nogen af dine dårlige vaner.

Hvis man følger nogle af nedestående råd, kan du allerede næste måned have flere penge til dig selv.

1. Brug komfuret rigtigt:

Et konfur er nok det apperat som bruger mest strøm, og derfor også det sted hvor man kan spare fleste penge på strøm, hvis man bruger det rigtigt.

 1. Brug altid låg, når du koger. Uden låg bruger du 3 gange så meget energi. Det er vigtigt, at låget slutter tæt.
 2. Tilbered maden på kogepladen eller i mikroovnen i stedet for i ovnen, hvis det er muligt. Så sparer du op til 70 % af elforbruget.
 3. Bring maden i kog på højeste trin. Kog videre på lavest mulige trin.
 4. Pasta, ris, kartofler, grøntsager og æg kan du koge i langt mindre vand, end de fleste plejer. Du kan f.eks. spare 30 % strøm ved at koge kartofler med lidt vand i stedet for den traditionelle metode, hvor kartoflerne er helt dækkede.
 5. Massekogeplader og glaskeramiske kogeplader er varme et stykke tid efter, at de er slukket. Den varme kan du udnytte ved at slukke nogle minutter før, maden er helt færdig.
 6. Tø frosne madvarer op, inden du tilbereder dem. F.eks. er elforbruget op til 50 % højere, hvis koteletter ikke er tøet op, før de steges. Tø maden op i køleskabet, så sparer du også på køleskabets elforbrug.
 7. Hvis du kun skal koge vand, er det mest energieffektivt at bruge en elkedel. Men det er kun energieffektivt, så længe du ikke koger mere vand, end du skal bruge.

2. Brug din opvaskemaskine rigtigt:

Danskerne sætter opvaskemaskinen i gang 218 mio. gange om året, men kun hver 3. fylder maskinen helt op først. Opvaskemaskinerne har et middelforbrug på 212 kWh pr. opvask om året.

Fyld maskinen

Du sparer både el og vand og slider mindre på maskinen, når du fylder opvaskemaskinen helt op, inden du sætter den i gang. Nogle opvaskemaskiner har elektronisk mængdekontrol, hvor maskinen tilpasser mængden af vand til mængden af opvask. Men en fyldt maskine er stadig det mest energibesparende.

Vælg en lav vasketemperatur

Brug det kortest mulige program og den lavest mulige temperatur, som er tilstrækkelig til at vaske opvasken ren. Hvis opvasken klares ved 50/55 °C, bruger det 10-20 % mindre strøm end opvask ved 65 °C.

3. Sluk din kaffemaskine efter brug:

Du bruger halvt så meget strøm ved at brygge kaffe på en kaffemaskine, som du gør ved at koge vandet i en gryde eller gammeldags kedel på en kogeplade. Induktionskogeplader bruger dog lidt mindre strøm end andre kogeplader, så her er besparelsen ved at bruge kaffemaskinen lidt mindre.

 • Sluk for kaffemaskinen, når den er færdig med at brygge, og hæld kaffen på termokande. Vælg evt. en kaffemaskine, der brygger direkte i en termokande.
 • Bryg kun den mængde kaffe, du har brug for.
 • Afkalk kaffemaskinen jævnligt. Ellers stiger elforbruget, og det tager længere tid at brygge kaffe.

4. Undgå standby på dine elektroniske produkter:

Standbyforbrug er det spildforbrug, der sker, når du ikke bruger dine apparater, men der stadig er tændt på kontakten. Slip af med standbyforbruget ved at bruge en elspareskinne eller et tænd-sluk-ur – eller sluk manuelt eller med en fjernbetjent stikkontakt.

Især ældre apparater kan have et højt standbyforbrug. F.eks. kan et ældre tv bruge 10-12 watt i standby. Det koster ca. 200 kr. om året på elregningen. Prøv så at beregn det spildforbrug på alle dine elektroniske gadgets, det render hurtigt op i 1000 kr. om året.

5. Indstil dit TV rigtigt:

Undgå quick start

Nogle tv’er, dvd’er og blu-ray-optagere kan indstilles til at starte op hurtigere – såkaldt quick start. Hvis du vælger denne indstilling, kan standbyforbruget stige til 10 watt eller mere.

Stream smart-tv direkte fra tv’et

Når du streamer f.eks. Netflix eller YouTube, så gør det direkte på tv’et i stedet for via en computer. På den måde sparer du forbruget fra computeren.

Juster evt. lysstyrken

Tv’ets elforbrug afhænger af, hvor meget skærmen lyser, når fjernsynet er tændt. Hvis du vil reducere elforbruget, kan du derfor prøve at justere på lysstyrken og se, om du kan sænke den, uden at det går ud over billedkvaliteten.

Sluk, når du er færdig med at se tv

Sluk på stikkontakten, når du ikke ser tv. Hvis dit tv og din digitale modtager har et højt standbyforbrug, kan det spare dig for et par hundrede kr. om året. Du kan også bruge en elspareskinne, der slukker for de andre apparater, når du slukker dit tv.

Du kan også benytte elsparefunktionen på din digitale modtager for at begrænse dens standbyforbrug.

Læs også mere om om SMS lån og Quick lån

6. Indstil strømstyringen på din computer:

Indstil computeren til at gå i sleep-mode, når du ikke bruger den. Den stationære bør gå i sleep-mode efter 10 minutter uden brug, og den bærbare bør gå i sleep-mode, når du lukker skærmen ned. Indstil også computeren til at slukke skærmen efter højst 10 minutter uden brug.

 • Windows
: Gå til kontrolpanelet, og vælg strømstyring.
 • Mac
: Vælg systemindstillinger og energibesparelse. Indstil, hvornår computeren skal gå i sleep eller i dybere dvale, hvornår skærmen skal slukke, og hvornår andre dele af computeren skal slukke.

7. Sluk for internettet når du ikke bruger det:

Da dit hjem kom på internettet, tilsluttede du en router, som du gemte i et sted hvor den ikke stod i vejen, og så har du sikkert glemt alt om den. Men den lille boks bruger rent faktisk strøm døgnet rundt, også når du er på arbejde og ferie – hvis du altså ikke slukker den. Og det glemmer langt de fleste danskere desværre.
De bruger undskyldninger som “Det tager for lang tid at komme på nettet, når man tænder for routeren igen”, eller “Routeren har ikke godt af at blive tændt og slukket så ofte”. Men det er noget vrøvl. Selvfølgelig kan en router tåle at blive tændt og slukket. Den har rent faktisk godt af det, da den kun søger efter opdateringer når den bliver tændt.

En standard router har et strømforbrug på ca. 24 watt. Hvis du slukker for den når du går i seng, og først tænder for den igen når du kommer hjem fra job eller skole, er routeren kun tændt i måske 6 timer, hvilket giver en besparelse på på lidt over 300 kr om året. Måske ikke noget man bliver rig af, men det tæller alt sammen.

Kilder: ELMODEL-bolig og Sparenergi.

Indlægget 7 råd til til at spare på el-regningen blev først udgivet på MrFinans.dk.

]]>
https://mrfinans.dk/7-spareraad-til-el-regningen/feed/ 1
Lån penge – sikkert, nemt og billigt https://mrfinans.dk/laan-penge-sikkert-nemt-billigt/ https://mrfinans.dk/laan-penge-sikkert-nemt-billigt/#respond Thu, 04 Aug 2016 07:34:08 +0000 https://mrfinans.dk/?p=341 I gennem de sidste 10 til 15 år er der sket en revolution indenfor pengemarkedet. Pludselig er private virksomheder kommet på banen, der ikke har haft de samme fine fornemmelser som bankerne. Det har betydet at bankernes priser på lån fx er blevet gevaldigt presset. Det har betydet at du har mange alternativer når du Read More →

Indlægget Lån penge – sikkert, nemt og billigt blev først udgivet på MrFinans.dk.

]]>
I gennem de sidste 10 til 15 år er der sket en revolution indenfor pengemarkedet. Pludselig er private virksomheder kommet på banen, der ikke har haft de samme fine fornemmelser som bankerne. Det har betydet at bankernes priser på lån fx er blevet gevaldigt presset. Det har betydet at du har mange alternativer når du skal låne penge. Men hvordan vælger du det rigtige sted? Det er baggrunden for denne artikel, der skal hjælpe dig med at finde det rigtige lån til dig. Mange steder lokker med ”lån penge billigt”, men du får intet at vide om renterne og du kan også være sikker på et skjult gebyr hist og her. Specielt hvis du glemmer at betale til tiden.

Undersøg markedet, det betaler sig!

Du kan spare mange penge ved at undersøge mulighederne for lån af penge, inden du bare springer ud i det uden faldskærm på. En god start er at gå til 3 forskellige hjemmesider der til byder at du kan låne penge. Dernæst indtaster du data i deres udregner, og så finder du frem til den billigste rente. Alternativt findes der hjemmesider der laver denne søgning for dig. Her vil du kunne hente 3 tilbud på lån, der passer til dine krav. På den måde er du tættere på den billigste løsning for dig. Når du har fundet et passende lån, er det vigtigt, at du læser det med småt. Det kan virke som meget arbejde, når man bare skal låne lidt, men der er ting som forskellige betalingsperioder og en masse andet, som du er nød til at være opmærksom på.

Læs også mere om vores populære lånetyper – SMS Lån og Kviklån

Lån penge, men tænk før du låner!

Der er tre små ting, som du skal have styr på før du låner. På den måde er du sikret, at du ikke drukner i regninger og så videre. Det første du skal vide, hvis du låner til forbrug er, at det lån du tager nok er dyrere end så mange andre lån. Derfor skal du være sikker på at du hurtigt kan betale lånet af igen. Det gøres ved at du lægger et budget. Du skal vide præcis, hvor lidt du kan klare dig med, så du er sikker på at pengene kommer og kan dække lånet. Faktisk kan du ofte snakke med banken, hvis du har en plan, og du vil her ofte kunne få det billigste lån. Hvis du kan lave en plan for pengene, vil de fleste banker også gå med til det, og kan du fx bevise at der kommer løn, skat eller andet i næste måned, kan du her hente pengene på forskud til en lav rente.

Indlægget Lån penge – sikkert, nemt og billigt blev først udgivet på MrFinans.dk.

]]>
https://mrfinans.dk/laan-penge-sikkert-nemt-billigt/feed/ 0