Bilforsikring

En bilforsikring vil oftest være delt op i to produkter nemlig en lovpligtig ansvarsforsikring samt en udvidet kaskoforsikring. En ansvarsforsikring skal du have, når du er ejer af en bil og er faktisk lovpligtig for, hvis uheldet skulle være ude og der er andre involverede at de får erstatning.

Hvad dækker en ansvarsforsikring?

Din ansvarsforsikring vil dække de skader du forvolder på ting eller andre mennesker. Et motorkøretøj på to eller fire hjul har altid et objektivt ansvar, hvilket vil sige at det altid har ansvaret for selve ulykken.


Hvad dækker en kaskoforsikring?

Du skal være opmærksom på, at din egen ansvarsforsikring ikke dækker eventuelle skader på din egen bil efter et uheld. Har du derfor en helt ny bil eller en meget værdifuld bil, bør du stærkt overveje en kaskoforsikring. Den vil dække dine skader på din bil, hvis der sker et uheld eller andet med bilen. Låner du penge til en bil i banken, vil de derfor oftest også stille nogle lånebetingelser, som blandt andet kunne være at bilen har en kaskoforsikring. Det er bankens sikkerhed for, at de kan få deres penge igen, hvis du som billist kører galt og dermed skader din egen bil.

Tilvalg til din bilforsikring

Nogle selskaber tilbyder også andre forsikringsprodukter tilknyttet din bilforsikring. Det kan være ting som en solouheldsforsikring eller vejhjælp, som du stærkt bør overveje, hvis det kan være relevant i din sammenhæng.

Hvad dækker en delkaskoforsikring?

En delkaskoforsikring bør du overveje, hvis du holder meget på trafikeret veje i hverdagene og hvor der dagligt kører mange biler forbi. Forsikringen dækker skader, hvis de ikke sker under kørsel af dig. Det kunne for eksempel være, hvis din bil blev påkørt, imens du er ind at handle og blot er væk i 5-10 minutter, men kommer ud og ser at din bil uheldigvis er blevet påkørt og har pådraget sig nogle skader.