Indboforsikring

En indboforsikring er vigtig at have uanset om du bor i hus eller lejlighed. Forsikringen dækker hvis der sker skader, som er opstået ved eksempelvis brand, uheld eller tyveri. Under visse policer fra forsikringsselskabet vil kun de ting, der opholder sig permanent i dit hjemblive erstattet, hvis der opstår brand eller bliver begået tyveri i dit hjem.

Andre selskaber vil deres policer også kunne dække de ting, som du tager med dig, hvis du tager på ferie eller på besøg hos nogle venner eller familie andre steder i Danmark. Der er dermed stor forskel på forsikringsselskabernes policer og du bør derfor læse dem grundigt igennem, så du er helt indforstået med hvad der bliver dækket, hvis der sker et uheld i dit hjem.

Dækker en indboforsikring også skader på mig selv?

Det er vigtigt at pointere, at en indboforsikring udelukkende dækker dit indbo og derfor dækker forsikringen ikke skader på dig selv. Den dækker ligeledes heller ikke, hvis du skader andre i dit hjem.

Ønsker du at sikre dig selv for personskader på dig selv, skal du have fat i en ulykkesforsikring og skal du ligeledes have en forsikring der dækker skader på andre, bør du overveje at få dig en ansvarsforsikring.

Hvad er der af tilvalgsforsikringer?

Der er visse ting din indboforsikring ikke dækker og derfor er der flere forskellige tilvalgsforsikringer du samtidig kan vælge, når du alligevel skal have dig en indboforsikring. En af dem er blandt andet en elektronikforsikring, der vil dække skader samt funktionsfejl på dine elektriske apparater. Er uheldet ude og du taber vand eller andet i f.eks. din computer, vil denne forsikring derfor kunne dække din computer.

Ydermere er priserne også meget forskellige og det anbefales, at tage et af de mere kendte selskaber, såsom Alka hvor du kan spare penge, hvis du samtidig også køber en rejseforsikring samtidig, hvis du endnu ikke har sådan en. Det et ekstremt smart, hvis du endnu ikke har tegnet nogle af delene endnu og måske først lige er flyttet ind i dit nye hus eller lejlighed.