Rejseforsikring

En rejseforsikring er uhørt vigtigt, hvis du skal på ferie og ønsker hjælp 24 timer i døgnet, hvis du bliver syg eller kommer ud for en ulykke eller hvis du sågar mister din bagage på vej til din rejsedestination eller på hjem. Før i tiden var vi alle dækket ind af den offentlige rejsesygeforsikring, når vi rejste rundt i Europa, men dette er ikke længere en mulighed.

I dag skal du have den blå EU-sygesikringsbevis, hvis du vil have dækket dine lægebehandlinger delvist. Det blå EU-sygesikringsbevis dækker ikke hele din lægebehandling og ligeledes skal du nu selv stå for hjemtransporten, hvis du ikke er har en gældende rejseforsikring.


Derfor er behovet for en rejseforsikring i Europa nu også ligeså stor, som hvis du rejser uden for Europa. Derfor vil du med en rejseforsikring få betalt din hjemtransport, hvis du bliver akut syg eller kommer til skade under din rejse i udlandet. Dette gælder dog kun hvis din skade er i sådan et stort omfang eller din sygdom er så slemt, at du har fået en lægelig vurdering på, at du skal hjem med det samme.

Tegner du en rejseforsikring er det dog vigtigt, at den er ubegrænset, da f.eks. hospitalsindlæggelse i mange udenlandske lande hurtigt kan købe op i rigtig mange tusinde kroner om dagen. Der er set flere tilfælde af danskere, der har været indlagt på hospitaler rundt om i verden også ikke har kunnet kommet hjem, da de ingen rejseforsikring havde og derfor var nød til flere tusinde om dagen for at forblive på et hospital under en sygdom, ulykke eller anden form for skade.

Ligeledes hvis du får eller bliver fejlbehandlet af en autoriseret udenlandsk læge, vil din rejseforsikring også kunne dække og du vil dermed kunne få erstatning for fejlbehandlingen. Selve erstatningens størrelser, bliver dog fastsat efter den danske lovgivning på det enkelte område. Derfor kan erstatningen variere, afhængig af hvilken fejlbehandling, der er blevet fortaget på din krop.