Ulykkesforsikring

En ulykkesforsikring dækker dine skader på dig selv, hvis du skulle komme til skade ved en ulykke hjemme eller ved en farlig sportsgren. Nogle selskaber dækker dog ikke farlige hobbyer og sportsgrene, men kan tilkøbe det som en ekstra dækning. Det er en ting, som du skal være opmærksom på, hvis du dyrker den slags farlige ting i din fritid. Hos mange forsikringsselskaber er de meget fleksible og kan derfor tilpasse deres løsninger efter dine behov.

Som udgangspunkt er der derfor to typer af ulykkesforsikringer i form af en traditionel og en udvidet. Du vil dog hos mange selskaber se, at det tilbyder begge dele også er det kun op til dig, at tegne den forsikring, der opfylder dine behov.

Traditionel ulykkesforsikring

Med en traditionel ulykkesforsikring vil du kunne få en erstatning, så snart du bliver ramt af en uheldig hændelse udefra, som medfører beskadigelse af dine legemer. Et godt eksempel er hvis du bliver kørt ned på uheldig vis, vil du med det samme kunne få erstatning, da det er en pludselig og tilfældig hændelse.

Udvidet ulykkesforsikring

Med en udvidet ulykkesforsikring vil du kunne få erstatning, hvis der sker en skade på dig efter en tilfældig hændelse. Der er her ikke tale om, at det skal være noget udefra kommende, der er skyld i ulykken. Et godt eksempel på dette scenarie kunne være, hvis du besvimer imens du kører din bil og kommer til skade. Ander eksempler kunne være hvis du får lavet en uheldig og tilfældig form for forvridning i din krop, men ender med at blive en permanent skade.

Oftest vil du kunne spare penge, hvis du køber flere forsikringer samtidig hos det samme selskab. Vælger du at gøre det, vælger selskabet typisk at give dig mellem 5-10 % rabat på en af dine forsikringer. Det kan godt betale sig, at have flere forskellige forsikringer hos det samme selskab og det er kun en bonus for dig som kunde, at du ovenikøbet kan få en ekstra rabat.