Bådforsikring – Find den billigste løsning her

Mange nybagte bådejere glemmer ofte en vigtig ting – Bådforsikring. Der er ikke nogen lovkrav om forsikring på sin båd, men rammer du en anden båd i havnen under en uheldig manøvre, så kan det komme til at koste dig dyrt hvis du ikke har tegnet forsikring på båden. Så for guds skyld, få tegnet som minimum en ansvarsforsikring på din båd – den koster som regel kun nogle få hundrede kroner om året. Det er først hvis du skal have kaskoforsikring på din båd, at prisen begynder at blive kritisk. Her kan det være en god idé at få forskellige tilbud på en bådforsikring.

FindForsikring.dk har gjort det nemt for dig. Klik på knappen nedenfor, udfyld formularen og få 3 gratis tilbud på bådforsikring direkte i din mailbox.

Få 3 tilbud på bådforsikring

Ansvarsforsikring på din båd:

En ansvarsforsikring dækker det erstatningsansvar du som bådejer kan blive pålagt hvis du påføre skade på andre både, mennesker eller genstande. Det er ikke lovpligtigt at have ansvarsforsikring på sin båd, som det f.eks er på en bil eller motorcykel, men der er nogen havne som kræver at din båd er ansvarsforsikret, hvis du f.eks skal benytte deres ramper eller kraner. Jeg har dog endnu ikke oplevet at det er blevet tjekket, men det er nu en god idé at få den tegnet, da det kan blive en dyr affære hvis uheldet er ude. Og en ansvarsforsikring koster som sagt kun nogle få hundrede kroner om året.

Som besøgende tror jeg ikke at en havn kan kræve at din båd er forsikret, men igen, pengene er givet godt ud. Og har man råd til båd, så burde man også have råd til bådforsikring.

Kaskoforsikring på din båd:

Kaskoforsikringen dækker de fleste skader som kan opstå på din båd. Jeg vil herunder nævne nogen af de skader som den dækker – dog er der forskel på hvad de forskellige forsikringsselskaber dækker. Men typisk dækker en kaskoforsikring skader på båden i forbindelse med kæntring, grundstødning, brand, kollision og tyveri.

En kaskoforsikring dækker i de fleste tilfælde også de omkostninger der en forbundet med at hæve en båd der er sunket, eller få trukket en brændt båd i land. Men det er en god idé at snakke med nogle forskellige forsikringsselskaber, for at hører præcis hvad en bådforsikring hos dem dækker.

Prisen for en kaskoforsikring til din båd, er typisk  ca. 5-10% af bådens værdi. Så har man en stor båd, kan det være en voldsom udgift. Derfor er det en rigtig god idé at få flere tilbud.

Få 3 tilbud på bådforsikring

Jeg har hørt flere sejlere brokke sig over de dyre bådforsikringer, hvilket jeg som udgangspunkt godt kan forstå. Men sandheden er at der er en statsafgift på 1,34 %, som beregnes af forsikringssummen. Det er en afgift, du skal betale til staten, hver gang du betaler dine forsikringer. Er din båd forsikret for 100.000 kr., er statsafgiften på 1340 kr. Derudover kommer selve forsikringspræmien, som en den del forsikringsselskabet skal have. Prisen for en bådforsikring løber derfor hurtigt i vejret.

Læs mere om bådforsikring her