Forbrugslån – Sikkert, hurtigt og nemt

Listen over lån herunder viser et stort udsnit af markedet for online lån. Listen er ikke komplet, da vi kun viser udbydere som vi samarbejder med, og som vil får provision hos. Oplysningerne om lånene kommer direkte fra låneudbyderne, og vi tager forbehold for fejl i denne information.

Har du noget, du gerne vil – men som det er svært at få råd til? Så er et forbrugslån måske løsningen for dig. Det er blevet meget nemmere at optage lån, end det tidligere har været, og derfor er dine drømme måske heller ikke særlig langt væk. Det er især blevet nemmere at optage lån, fordi der findes så mange lånemuligheder online nu. Det har der ikke altid gjort, og derfor kan det da også virke uoverskueligt at finde rundt i det online lånemarked, som i dag breder sig over en stor skare af låneudbydere. For at gøre det nemmere for dig, hjælper vi dig med at finde det billigste lån online – så du kan få dine drømme opfyldt. Uanset om du gerne vil låne penge til finansiering af et nyt drivhus, nyt tøj, en rejse eller noget helt fjerde, kan vi hjælpe dig. Med et forbrugslån kan du nemlig låne penge og bruge dem på lige netop det, du vil.

Hvad er et forbrugslån?

Der findes mange forskellige slags lån, men hvad er det, der gør et forbrugslån specielt? Først og fremmest er et forbrugslån specielt, fordi det, som navnet antyder, kan finansiere forbrug. Du kan således bruge pengene, du låner, til hvad du vil. Det kan sommetider være svært at få lov til at optage forbrugslån i banken, fordi pengene ofte ikke går til noget, der kan omsættes til kontanter. Derfor vil banken ofte have, du stiller sikkerhed for lånet i noget andet – i hvert fald hvis du vil have et billigere lån. Det betyder, at du kan risikere at skulle stille sikkerhed i dit hus, din bil eller noget tredje, for at du kan få lov til at optage et forbrugslån i banken. Det er anderledes, når du optager et forbrugslån online.

Skal jeg stille sikkerhed for et forbrugslån online?

Hvis du vil optage et forbrugslån i banken, skal du, som nævnt, typisk stille sikkerhed for lånet. Det skal du for at understøtte din kreditværdighed, så banken er sikre på, at de ikke lider tab. Når du optager et forbrugslån online, skal du som oftest ikke stille sikkerhed for lånet. Om du skal stille sikkerhed for lånet online, afhænger af låneudbyderens holdning til sikkerhedsstillelse, ligesom det i høj grad også afhænger af lånebeløbet. Du kan dog se det som en hovedregel, at du ikke skal stille sikkerhed for lånet, hvis du vil optage et forbrugslån online. Dette er en af de klare fordele ved et online forbrugslån, da din risiko falder. Du kan altså sove trygt om natten velvidende, at dine aktiver ikke er i fare, selvom du ikke kan betale en termin til tiden. Det er nemlig vigtigt at huske, at der kan ske uventede ting for alle mennesker, der kan have indflydelse på økonomien; selvom du optager et lån med overbevisningen om, at du kan betale det tilbage, kan der ske uventede ting, som kan påvirke dette. Sygdom og mistet arbejde er eksempler på uforudsigelige ting, der kan påvirke økonomien. Hvis du oplever, at du ikke kan betale dine terminer, er det vigtigt, at du kontakter låneudbyderen og forklarer denne din situation – også selvom der ikke er stillet sikkerhed for lånet.

Hvad koster et forbrugslån?

Det er umuligt at sige, hvad et forbrugslån koster, da dette varierer meget fra låneudbyder til låneudbyder. Generelt er det vigtigt at pointere, at der ikke findes billige lån; det vil altid koste penge at låne penge. En hovedregel, du kan følge, hvis du leder efter det billigste lån, er dog: Jo højere risiko for låneudbyder, des dyrere lån. Du bør altså tænke over din risikovillighed, når du skal optage et lån, for jo højere din risikovillighed er, des billigere kan du få et lån. Hvis du vil stille sikkerhed for lånet, kan du dermed få et billigere lån, fordi du løber en større risiko – der samtidig formindsker låneudbyderens risiko.

Inden du optager et lån online, vil låneudbyderen vurdere din kreditværdighed. Hvis du vil optage et forbrugslån i banken, vil din bankrådgiver gennemgå din økonomi meget grundigt for at vurdere, om du er kreditværdig. Det gør risikoen for banken mindre, men det kan være ubehageligt at få gennemgået sin økonomi sådan – og det kan være svært at blive godkendt til et lån. Hvis du derimod optager et lån online, er det nemmere at blive godkendt til lånet. Online låneudbydere stiller nemlig typisk ikke så høje krav til låntageren, som banken gør. Det betyder, at det hele bliver nemmere og mere behageligt, hvis du optager et forbrugslån online, men det betyder også, at lånet kan blive dyrere end i banken – fordi låneudbyderens risiko er højere.

Hvordan finder jeg det billigste forbrugslån?

Det kan virke uoverskueligt at finde det billigste forbrugslån online – simpelthen fordi der er så mange låneudbydere at vælge imellem. Derfor er vi her også for at hjælpe dig med at sammenligne kviklån, så du kan finde det billigste. Når du skal se, hvilket lån der er billigst, skal du kigge på lånenes ÅOP. Mange tror, at man skal sammenligne renten, når man skal finde det billigste lån – men det er forkert. Det er korrekt, at renteudgifterne er en stor del af de samlede udgifter, der er i forbindelse med et lån, men renteudgifterne udgør langt fra alle udgifterne. Oveni renteudgifterne kommer flere gebyrer og omkostninger, og disse er alle samlet under nøgletallet, ÅOP. ÅOP er en forkortelse for Årlige Omkostninger i Procent. Ud fra lånets ÅOP kan du altså se, hvad lånets årlige omkostninger er, inklusiv renteudgifterne.

Det er nemt at sammenligne lånenes ÅOP. I Danmark er det lovpligtigt, at låneudbyderne skal opgive lånenes ÅOP, så hele låneprocessen bliver mere gennemsigtig for låntagere. Du kan altså være sikker på, at du altid kan sammenligne lånenes ÅOP for derefter at kunne se, hvilket lån der er billigst.

Hvilke krav skal jeg opfylde for at kunne optage et forbrugslån?

Der findes mange forskellige låneudbydere, og der findes derfor også mange forskellige krav, der skal opfyldes, før du kan optage et lån. To krav er dog helt sikre:

  • Du skal være dansk statsborger
  • Du skal være fyldt 18 år.

Nogle låneudbydere stiller højere krav til låntagerne, og disse kan du læse meget mere om under de enkelte låneudbydere. For eksempel stiller nogle låneudbydere højere krav til din alder, hvorfor du skal være fyldt 20 år for at kunne optage et lån. Derudover stiller de fleste låneudbydere krav om, at du ikke må være registreret i RKI, ligesom nogle låneudbydere stiller krav til din indkomst.

Er det muligt at optage et forbrugslån, selvom jeg er registreret i RKI?

Man bliver registeret i RKI, hvis man ikke har kunne overholde sine låneaftaler, eller hvis man ikke betaler sine regninger. Derfor er der også stor usikkerhed fra låneudbyderens side forbundet med at låne penge til folk, der er registreret i RKI. De fleste låneudbydere godkender ikke låneansøgninger, hvis du er optaget i RKI. Dog er der nogle få låneudbydere, der tilbyder lån, til folk, der er registreret i RKI. Du skal dog være opmærksom på, at omkostningerne ved et sådant lån er højere, da låneudbyderens usikkerhed stiger. Derfor kan det som oftest bedre betale sig at betale de udestående, der er skyld i RKI-registreringen, inden man optager et lån – simpelthen fordi lånet er så dyrt.

Hvor hurtigt kan jeg få pengene udbetalt?

En af de klare fordele ved at optage et forbrugslån online er den hurtige udbetalingstid. Ofte går der ikke mere end et par dage, fra du har ansøgt om lånet og bliver godkendt, til pengene står på din konto – nogle gange går der kun få timer eller minutter. Dette afhænger af lånets type og størrelse. Helt generelt er det dog sådan, at et online forbrugslån er meget hurtigere og nemmere end et forbrugslån, der optages i banken. Selve ansøgningsprocessen er hurtig, da der kun skal få klik til, før din ansøgning er sendt afsted. Når du først har fundet den rigtige låneudbyder, og din låneansøgning er godkendt, skal du blot godkende lånetilbuddet og vente på, at pengene havner på din konto – det bliver næsten ikke nemmere og hurtigere.

At udbetalingen er så hurtig er en af grundene til, at online forbrugslån er populære. Du skal ikke vente på lange svar- eller ekspeditionstider, hvis du skal bruge pengene akut. Du kan således også optage et forbrugslån, hvis du har brug for likvider i en fart. Har du fået en tandlægeregning, der var højere end forventet, eller har du blot brug for lidt ekstra penge i slutningen af måneden? Et online forbrugslån kan være løsningen på dine problemer, fordi du kan låne både små og store beløb og udbetalingstiden er hurtig.

Hvor mange penge kan jeg låne?

Et forbrugslån kan virkelig bruges til at finansiere mange ting, fordi du kan låne et meget lille beløb eller et meget større beløb. Hvis du eksempelvis optager et SMS-lån, som er en type af forbrugslån, kan du typisk låne op til 5.000 kroner. Optager du derimod et almindeligt forbrugslån, kan du nogle steder låne helt op til 400.000 kroner. Du kan altså virkelig opfylde nogle drømme, hvis du optager et forbrugslån, men et forbrugslån kan også sagtens bruges til mere kedelige ting. Nogle optager et forbrugslån i stedet for et almindeligt boliglån i banken, fordi det er nemmere, og fordi det er muligt. Et forbrugslån kan også bruges som et billån, fordi det er muligt at låne så store beløb. Dog er det vigtigt at pointere, at det typisk er billigere at optage et lån i banken – eller et lån med sikkerhed – hvis pengene skal finansiere noget, der kan stilles sikkerhed i; som for eksempel en bolig eller en bil.

Hvilke forskellige typer af forbrugslån findes der?

Forbrugslån er egentlig en bred betegnelse, for under denne betegnelse findes der andre låntyper, der kan karakteriseres som forbrugslån.

Kviklån eller hurtiglån

Et kviklån er en af de mest kendte låntyper. Et kviklån er et mindre forbrugslån, der, som navnet antyder, kan ses som værende et hurtigt lån. Beløbsstørrelsen er typisk mindre end ved et almindeligt forbrugslån, og løbetiden er typisk kortere end for et forbrugslån. Et kviklån kaldes nogle steder også for hurtig lån. Et hurtiglån er stort set det samme som et kviklån, fordi fokusset i høj grad er på, at man skal låne penge hurtigt.

Minilån eller mikrolån

Minilån og mikrolån er betegnelsen for det samme slags lån; et lille forbrugslån. Denne type lån er karakteriseret af det lille lånebeløb. Det er, som navnet antyder, altså ikke muligt at låne et stort beløb, hvis du optager et mini- eller mikrolån. Denne type lån bruges ofte til at finansiere mindre ting, som dagligvarer i slutningen af måneden eller en tandlægeregning. Tilbagebetalingsperioden er kortere end for et almindeligt forbrugslån.

SMS-lån

Et SMS-lån er et lån, der optages over SMS. Det er virkelig nemt og hurtigt at ansøge om et SMS-lån, og pengene står typisk på kontoen, så snart ansøgningen er godkendt. Et SMS-lån bruges derfor også oftest til at finansiere akutte ting. Det er ikke muligt at låne et stort beløb, hvis du optager et SMS-lån. Oftest kan du låne op til 1.000 kroner. Den klare fordel ved et SMS-lån er dog, at mange udbydere tilbyder gratis SMS-lån, såfremt du kan betale lånet tilbage inden for 30 dage.

Læs også om andre typer forbrugslån, som f.eks Billån.

Hvad betyder det, om lånet er med fast- eller variabel rente?

Om du optager et lån med variabel eller fast rente, har betydning for prisen på dit lån. Hvis du optager et lån med en variabel rente, kan renten ændre sig i løbet af løbetiden. Det betyder altså, at du ikke kan forudsige prisen på dit lån. Renten ændrer sig i takt med markedsrenten, så hvis denne stiger, stiger renten på dit lån tilsvarende. Hvis du optager et lån med en variabel rente, er lånet som udgangspunkt billigere, fordi renten er lavere, end hvis du optager et lån med en fast rente. Dette kan dog, som nævnt, ændre sig, hvis markedsrenten stiger. Du kan dog også være heldig – hvis markedsrenten falder, falder lånets rente naturligvis også tilsvarende, og du kan altså ende op med et utrolig billigt lån.

Hvis du optager et lån med en fast rente, er lånet som udgangspunkt dyrere, fordi renten er højere. Dog er du så også sikker på, at renten ikke ændrer sig i løbet af lånets løbetid. Derfor ved du også allerede ved lånets optagelse præcis, hvad lånet vil koste. Mange synes, det er rart, at lånet er forudsigeligt, hvorfor de vælger et lån med en fast rente. Nogle kan dog også ærgre sig, hvis markedsrenten falder – fordi det ikke påvirker lånet.

Hvis du vil have vished over, hvad dit lån kommer til at koste, skal du altså vælge et forbrugslån med en fast rente. Hvis du derimod har is i maven, kan du vælge et lån med variabel rente. Dog skal du være sikker på, at din økonomi kan bære, hvis renten stiger.

Er det usikkert at optage et forbrugslån?

Mange er bange for at optage forbrugslån, fordi de har hørt skrækhistorier fra folk, der ikke har kunne betale forbrugslånet tilbage. Det er dog slet ikke farligt at optage et forbrugslån, hvis du kan betale lånet tilbage. Hvis du ikke kan betale lånet tilbage, kan det blive en dyr affære at optage et forbrugslån, og derfor er det selvfølgelig vigtigt, at du ikke optager et forbrugslån velvidende, at du risikerer ikke at kunne betale det tilbage til tiden.

Mange er nervøse for, om forbrugslån online er noget bondefangeri. Det er dog vigtigt at understrege, at bondefangeri hører fortiden til. Det er slut med usikre låneaftaler og ågerrenter; ågerrenter er ulovlige for låneudbyderne at opkræve, og usikre låneaftaler skader låneudbydernes troværdighed. Låneudbyderne er altså ikke interesserede i, at du får en usikker låneaftale.

Hvad skal jeg være opmærksom på, inden jeg optager et forbrugslån?

Du skal altså tage dine forholdsregler, inden du optager et forbrugslån. På den måde sikrer du, at du har råd til at betale lånet tilbage, så du ikke får en ubehagelig og dyr overraskelse. Herunder kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på, inden du optager et forbrugslån.

Fastlæg dit behov

Inden du ansøger om et lån, er det selvfølgelig vigtigt, at du finder ud af, hvor stort dit behov er. Det er, som nævnt, ikke billigt at låne penge, og derfor er der naturligvis ingen grund til at låne flere penge end højst nødvendigt. Tænk derfor nøje over, hvad pengene skal bruges til, så du ikke ender med at låne for mange penge – det kan nemlig blive nogle dyre penge.

Sammenlign tilbud

Inden du optager et forbrugslån, anbefaler vi, at du sammenligner lånetilbud fra mindst tre forskellige låneudbydere. Du skal altså sende låneansøgninger afsted til forskellige låneudbydere, som så skal godkende dig som låntager og sende et lånetilbud. Det er disse tilbud, du skal sammenligne, da du så kan se, hvilket lån, der er billigst og bedst. Det er vigtigt at huske, at du ikke binder dig til noget, blot fordi du sender en låneansøgning; du binder dig først til noget, når du har underskrevet låneaftalen. Du kan altså ansøge om så mange forbrugslån, du vil.

Læg et realistisk budget

ForbrugslånInden du optager et forbrugslån – eller et hvilket som helst andet lån – er det vigtigt, at du sikrer dig, at du har råd til at betale lånet tilbage rettidigt. En af de bedste måder at afklare, om du har råd til et lån er at lægge et budget. Det er vigtigt, at du lægger et realistisk budget. Faktisk må du gerne tænke pessimistisk, når du lægger budgettet. Således er du nemlig helt sikker på, at du har råd til at optage lånet – også selvom der sker noget uventet, der har indflydelse på din økonomiske situation. Du skal starte med at lave en oversigt over dine indtægter og dine udgifter for at se, hvor mange penge du har til låneafvikling om måneden. Regn gerne med lavere indtægter og højere udgifter, end du i virkeligheden har – så er du sikker på, at du har råd til at optage lånet, og du kan ansøge om lånet med ro i maven.

Hvis du ikke selv er skarp til matematik og tal, kan det være en rigtig god ide at få hjælp til at lægge et budget. Hvis du vil være helt sikker på, at din økonomi kan bære, at du optager et lån, kan du opsøge en uvildig rådgiver. En uvildig rådgiver er ikke partisk over for hverken dig eller låneudbyderen, og derfor kan en uvildig rådgiver give dig et objektivt syn på din økonomi og fortælle dig, om du har råd til at optage et forbrugslån eller ej.

Overvej lånets løbetid

Mange tænker, når de optager et lån, at de vil være gældfrie så hurtigt som muligt. Det er dog vigtigt, at du overvejer løbetiden for lånet nøje. Når du ansøger om et forbrugslån online, kan du typisk selv vælge din løbetid inden for en bestemt grænse. Du har således selv indflydelse på, hvor store afdrag du laver, og hvor hurtigt du vil være gældfri. Selvom du gerne vil være gældfri i en fart, skal du være realistisk, når du vælger løbetiden for lånet. Det er vigtigt, at du kan overholde dine terminer, da lånet ellers kan blive meget dyrere end beregnet. Selvom du kan spare renteudgifter, hvis løbetiden er kort, er det altså ikke sikkert, at det er den billigste løsning – hvis du ikke kan overholde løbetiden.

Overvej din risikovillighed

Din risikovillighed hænger i høj grad sammen med prisen på lånet; hvis du er meget risikovillig, bliver lånet billigere. Du skal overveje din risikovillighed i forbindelse med sikkerhedsstillelse og rentemodel. Hvis du er meget risikovillig, er det en god ide at vælge et forbrugslån, hvor du stiller sikkerhed. Det er ikke alle låneudbydere af forbrugslån online, der tilbyder dette – men hvis de gør, bør du overveje det. Hvis du stiller sikkerhed for lånet, øger du din risiko, da du så kan miste det aktiv, du har stillet sikkerhed i, hvis der sker noget uventet, der påvirker din evne til at betale lånet af rettidigt. Hvis du er risikovillig, bør du ligeledes overveje et lån med en variabel rente. Dette forudsætter dog, at din økonomi kan bære, hvis renten stiger – med en variabel rente kan du nemlig både være heldig og uheldig.