Gode låneråd

Inden du begynder at ansøge om om kviklån hos de forskellige udbydere, vil jeg lige komme med en række gode låneråd, som du bør læse.

1. Lån ikke hvis du allerede har gæld

Såfremt du allerede har gæld og eventuelt står i RKI-registret, så er det typisk en dårlig ide at optage nye lån. Selvfølgelig er der også særtilfælde, hvor du kan afvikle et dårligt lån med et nyt og bedre lån. Disse tilfælde hører dog til undtagelserne, hvorfor vi generelt ikke anbefaler yderligere låntagning, så frem du allerede har gæld.

2. Læg et realistisk budget

Grunden til at folk ofte ender i bundløs gæld, som de ikke kan afdrage på og derfor i sidste ende ender i RKI, er at de ikke får lagt et realistisk budget inden. Med et budget ved du præcist hvad du har af udgifter hver måned og derfor ved hvor stort et rådighedsbeløb du har. En tommelfingerregel er at 1 voksen skal have 5000 kr. til rådighed, 2 voksne 8000 kr. og 1700 kr. per barn.

Lad være med at lave budgettet for stramt, men giv plads til bilreparation, tandlægebesøg og alle de andre uforudsete udgifter, som altid dukker op, når vi mindst venter det. Du kan hente et gratis budgetskema her.

3. Vær opmærksom på lånets løbetid

Inden du godkender din lånekontrakt, så vær opmærksom på hvornår det skal være betalt tilbage. Man tænker ikke over at SMS lån rent faktisk ikke har nogen løbetid, men skal være betalt tilbage indenfor 30 dage.

4. Ansøg om flere lånetilbud

Det er en god idé at ansøge om mere end ét lånetilbud. På den måde kan du sammenligne priser når du sidder med begge kontrakter foran dig. Der er nemlig tit stor forskel på priserne og du kan derfor vælge det bedste tilbud.

5. Tilmeld betalingsservice og spar penge

Det lyder måske åndsvagt at man kan spare penge ved at tilmelde sine indbetalinger til betalingsservice, men ikke destomindre er det sandt. For det første slipper du for at betale strafrenter og gebyrer, hvis du kommer til at betale for sent. For det andet er der flere firmaer som opkræver et gebyr på 50-75 kr. om måneden for at sende girokort ud til deres kunder. Det kan godt være at 50 kr. ikke lyder af meget, men over f.eks 5 år løber det op i 3000 kr., som man helt sikkert godt kan bruge på noget andet sjovt.

6. Lån ikke mere end du virkelig har brug for

Det lyder måske som en dårligt råd, men jeg ved af erfaring at man tit låner mere end man har brug for. Når man sidder og udfylder en låneansøgning og skal påføre et beløb, er det utroligt nemt lige at skrive 5-10.000 kr. mere på ansøgningen. Og det er sure penge at skulle betale tilbage i sidste ende. Så lad være med det!!