Hurtiglån – Lån penge hurtigt og nemt

Listen over lån herunder viser et stort udsnit af markedet for online lån. Listen er ikke komplet, da vi kun viser udbydere som vi samarbejder med, og som vil får provision hos. Oplysningerne om lånene kommer direkte fra låneudbyderne, og vi tager forbehold for fejl i denne information.

Hurtig lån – Alt, hvad du bør vide

Går du rundt med tanker og overvejelser om at tage et hurtig lån? Eller vil du bare gerne vide mere om emnet helt generelt? Så er du landet på den rigtige side. Her hos os sætter vi en stor ære i at uddanne og oplyse mennesker omkring lån.

Til at starte med vil vi sige, at der ikke er noget galt med at tage hurtig lån på nettet – der er faktisk intet galt med at optage lån nogen som helst steder, så læge man gør det på en ansvarlig måde. Det er blandt andet denne ansvarlige lånemåde, som vi vil fokusere på her.

Hvad er fordelene ved at tage et hurtig lån?

Et kviklån på nettet har ikke verdens bedste ry, hvilket faktisk er en skam. Det er nemlig vildt populært, og det er der mange gode grunde til.
Her er nogle af fordelene, som du opnår, hvis du vælger at tage et hurtig lån online:

 • Du vil hurtigt modtage pengene på din konto.
 • Det er 100% sikkert, da du skriver under med NemID.
 • Du kan finde et bredt sortiment af hurtig lån.
 • Du kan sammenligne lån for at finde de bedste.
 • Det er anonymt, diskret og belejligt.
 • Du kan låne uden sikkerhed

Dette er blot nogle enkelte fordele, som man kan fremhæve. Disse fordele spænder over et ret bredt felt, men mange af dem har faktisk én ting tilfælles – du opnår kun fordelene, hvis du låner på den rigtige måde. Og det kan vi hjælpe dig med.

Dette kan vi hjælpe dig med

Hvad skal du egentligt med os? Kan du ikke bare klare det selv? Sandheden er, at du kunne sikkert godt finde alle informationerne omkring de mange lån selv, men vi vil gerne hjælpe dig. Der ligger nemlig rigtig meget arbejde i at sammenligne lån, og derfor har vi gjort det overskueligt og hurtigt for dig.
Her er nogle af de ting, vi hjælper med:

 • Vi giver dig det store overblik
 • Vi giver dig gode råd om lån og økonomi
 • Vi bidrager med information omkring de mange udbydere
 • Vi tilbyder hjælp til de mange tekniske gloser, der er inden for branchen.

Vi er altså til for din skyld, så du kan finde det bedste lån på den letteste måde.

Kviklån: Hvilke muligheder har jeg?

Nu skal det handle om de konkrete lån – nærmere sagt de hurtige kviklån. For hvilke muligheder har du egentligt?

Her er to af de populære typer:

Grunden til, at vi kun nævner to, er, at vi gerne vil forsimple tingene. Online lån findes i hundredvis af navne, men rent ud sagt, så er dette bare navne for cirka det samme.

Vi skelner dog mellem SMS lån/kviklån og mikrolån.
Et SMS lån plejede at være noget, som du kunne ansøge om over tekstbesked (SMS). Sådan er det dog ikke helt længere. Faktisk dækker begrebet nærmere over et lån, som du kan ansøge om fra din smartphone – hvilket næsten er alle kviklån. Kviklån varierer rigtig meget i beløb og løbetid, og de kan svinge fra omkring 1.000 kroner til op imod 500.000 kroner.

Et mikrolån er derimod mere fastlåst. Her vil du ofte låne mellem 100 kroner og 3.000 kroner med en kort løbetid. Dette kan for eksempel være et lån på 1.000 kroner med en løbetid på to måneder.

Hvem kan tage et hurtig lån?

Nu har vi indskærpet begrebet ’online lån’ en smule. Men hvem kan så få glæde af disse? Det kigger vi nærmere på i dette afsnit.

Der er nogle krav, som er relativt faste, ligegyldigt hvilken udbyder du vælger.

Disse er: NemID, Bopæl og kontaktoplysninger. Det er næsten et krav hos alle låneudbydere, at du har et NemID og en NemKonto. Derved kan lånet bliver udbetalt hurtigt og sikkert. Herudover skal du have en registreret adresse i Danmark og være dansk statsborger. Slutteligt skal du have en dansk e-mail og et dansk mobilnummer.

Dette var de mere faste krav – herudover er der en række krav, som varierer fra udbyder til udbyder. Disse relaterer sig blandt andet til alder, RKI og dokumentation af indkomst.
Hos nogle udbydere kan du låne som 18 årig, hvor andre har aldersgrænser på fx 21 eller 23 eller 25 år. Herudover sikrer nogle låneudbydere sig selv ved at kræve dokumentation for din indkomst (for eksempel gennem lønsedler).

Kan jeg tage et hurtig lån trods RKI?

Hurtig lånSom du måske kunne tyde fra det forrige afsnit, så variere det lidt, om du kan optage et hurtig lån trods RKI. Det korte svar er ja. Det lidt længere svar får du herunder.
Sandheden er, at det ikke er let af finde et lån, hvis man står i RKI. Sandheden er også, at det ikke altid er en god ide at optage endnu et lån, hvis man er registreret som dårlig betaler. Dette betyder dog ikke, at det er umuligt, og at man aldrig skal gøre det. Så hvilke muligheder har man egentligt for at låne som dårlig betaler?

Her er den mest brugte metode – lån med kautionist.

Når du låner med en kautionist, vil denne person hæfte for lånet, hvis du ikke er i stand til at betale. Kautionisten er altså udbyderens sikkerhed for at få pengene tilbage.

Herudover er der nogle personer, der er registreret i RKI, som vælger at søge hurtig lån i udlandet. Dette er en lidt usikker måde, og det er ikke noget, vi råder folk til. Det er dog muligt at søge lån i vores naboland Sverige, selvom man er i RKI i Danmark.

Hvilke krav er der til min kautionist?

Hvis du er på listen over dårlige betalere og gerne vil tage et lån, så råder vi dig til at gøre dette med en kautionist. Men hvordan finder du den bedste til jobbet? For at besvare dette spørgsmål bliver vi nødt til at tage fat i to aspekter:

 • Kan personen blive godkendt?
 • Hvordan er dit forhold til kautionisten?

1: Det er naturligvis et must, at din kautionist bliver godkendt, men hvilke personer har den bedste mulighed for dette? En god kandidat vil være mellem 18 og 75 år og være boligejer. Herudover er det naturligvis lettest at blive godkendt, hvis man har en nogenlunde indtægt og kan dokumentere denne. Herudover er det også en selvfølge, at en ung kautionist på fx 30 år vil være bedre end en på 70, da personen vil have længere tid til at afbetale på lånet, hvis du ikke er i stand til det.
2: Dit forhold til kautionisten er også vigtigt. For udbyderens perspektiv er det egentligt ligegyldigt om det er din fætter, din mor eller en kollega. Det kan dog skabe spændinger mellem jer, hvis personen ikke er 100% med på ideen. Derfor er det super vigtigt, at du tager dig tid til at sætte personen ind i sagen, og at du for alt i verden undgår at presse personen til at gøre det. Herudover bør du altid vælge en person, som du stoler på, og som stoler på dig.

Hvordan finder jeg det bedste hurtig lån online?

Ligegyldigt om du er i RKI eller ej, vil dette afsnit være godt for dig. Nu skal det nemlig handle om kroner og øre – for hvordan finder man egentligt det bedste lån? Det billigste lån?

Den absolut bedste metode til at finde det billigste lån online er at sammenligne. Dette findes der heldigvis hjælp til – for eksempel her for os.
Det giver sig selv, at hvis du har muligheden for at vælge mellem 10 forskellige lån, vil du ofte få nogle bedre vilkår, end hvis du blot havde én mulighed.
Når du sammenligner mange forskellige lån, råder vi dig til at fokusere på to aspekter:

 • ÅOP
 • Andre vilkår

Først og fremmest bør du kigge på ÅOP, da dette er den mest transparente indikator for låneomkostningerne. ÅOP betyder ’årlige omkostninger i procent’ og indeholder alle tænkelige omkostninger. Det er altså dette tal, der skal fortælle dig præcist, hvad lånet koster. Når du har fundet de lån, der har den laveste ÅOP, kan du begynde at sammenligne på de resterende vilkår.
Her skal du blandt andet tjekke, om du kan låne det beløb, du ønsker. Herudover skal du se, om udbyderen tilbyder den løbetid, du godt kunne tænke dig. Når du har fået styr på dette, burde du stå tilbage med en håndfuld forskellige muligheder, og så vælger du blot en af disse.

Ville det ikke være bedre at ringe til banken?

Nu tænker du måske – ville det ikke være bedre for mig og min økonomi, hvis blot jeg ringende til min bankrådgiver?
For det første er lånemarkedet online blevet kæmpestort, hvilket har ført til en heftig konkurrence mellem udbyderne. Derfor er det ikke længere en selvfølge, at det er billigere at lån i banken, end det er at låne på nettet.
For det andet skal du aldrig stille sikkerhed, hvis du optager et forbrugslån på nettet – heller ikke, hvis du tager nogle af de helt store lån.

Udover disse to grunde, vil vi gå lidt i dybden med det, som mange mennesker oplever, når de ansøger om et lån i banken.
Der er nemlig rigtig mange, der tager et hurtig lån på nettet, som allerede har ansøgt i banken. Disse har dog ofte fået et nej på ansøgningen, og derfor har de nu ikke andre muligheder. Banken er nemlig ofte en smule mere konservativ, når det handler om at låne penge ud. De vurderer din ansøgning på dit rådighedsbeløb, som i banksprog er det beløb, du har tilbage på din konto i slutningen af hver måned – dvs.:

Månedlig indkomst – alt forbrug.

Lad os sige, at du får en løn på 16.500 kroner udbetalt. Af disse starter du med at betale husleje og alle andre faste udgifter. Nu har du måske 10.000 kroner tilbage. Dette vil mange kalde for et rådighedsbeløb, men ikke i banken. Her kigger de simpelthen på din samlede indkomst i relation til dit samlede forbrug på månedsbasis.

Slutteligt vil vi sige, at personer, der har styr på økonomien, og som kan gennemføre en succesfuld ’BÅL’ ofte vil få bedre vilkår i banke. Men hvad er ’BÅL’? Dette står for budget, årsopgørelse og lønseddel. Dette er ofte de tre vigtigste komponenter for at blive godkendt til et lån.

Overvej din status i banken, før du låner på nettet

Vi bliver ved forholdet mellem online lån og banklån lidt endnu. For selvom du ikke har behov for et banklån lige nu, er det stadig en god ide at tænke fremad.
Selvom hurtig lån online er diskrete, holder banken nemlig stadig øje med dig. Lad os sige, at du optager tre forskellige kviklån over de næste tre år. Og lad os sige, at de hver især har en løbetid på 60 måneder. Hvis du så skal ansøge om et billån i banken om fire år, så kan banken se, at du har gæld udenfor banken. Derved bliver du nødt til at redegøre for disse hurtig lån overfor banken, hvis du skal have en chance for at blive godkendt til det store billån. Pointen er altså, at din låneaktivitet udenfor banken kan komme til at påvirke dine fremtidige muligheder inden for banklån. Og moralen ved dette er, at du bliver nødt til at tænke dig om en ekstra gang, før du låner. Hvis du egentligt godt kan leve uden lånet, er det muligvis en bedre ide at undgå at låne – både i bank og online.

Et godt lån er nogle gange bedre end et hurtigt lån

Rigtig mange mennesker, der optager et hurtig lån på nettet, gør det, fordi situationen er akut. Det kan for eksempel være, at bilen er gået i stykker, vaskemaskinen er kaput eller lignende. Derfor bliver det vigtigste fokus for disse mennesker at få nogle penge ind på kontoen med det samme. Men – et hurtigt lån er ikke altid et godt lån.

Dette betyder dog ikke nødvendigvis, at ingen kviklån er gode. Det betyder dog, at du altid bør tage dig tid til at sammenligne og overveje, inden du ansøger. En hurtig udbetaling lyder virkeligt godt for mange, men i virkeligheden bør man fokusere mere på de andre vilkår.

Hvad skal jeg overveje, inden jeg låner penge?

Vi har været lidt inde på, at du bør overveje, om du egentligt har brug for at låne. Men hvilke andre overvejelser kan du gøre dig? Her er vores bud på tre essentielle overvejelser, som du bliver nødt til at tage stilling til, inden du låner.

 • Budget – har jeg råd til at betale lånet tilbage?

Det er absolut afgørende, at du lægger et realistisk budget, før du trykker på ansøg-knappen på lånesiden. Når du lægger budgettet, skal det indeholde alle dine udgifter og din samlede indtægt. Indkomsten minus forbruget giver dig et beløb. Hvis dette beløb er mindre end det månedlige afdrag på lånet, har du ikke råd til at låne.
Hvis dette er tilfældet, bliver du nødt til at spare et sted i dit budget, eller du bliver nødt til at finde et lån med en længere løbetid og derved et lavere månedligt afdrag.

 • Opsparing – er dette et alternativ?

Hvis du kan spare op fremfor at låne, er dette uden tvivl et smart valg. Dette er naturligvis ikke muligt i akutte situationer, men det er ofte mere muligt, end du tror. Lad os sige, at dit Tv går i stykker. Du vil gerne have et nyt til 3.000 kroner, og du kan spare 1.000 kroner op hver måned. Så skal du spørge dig selv – kan jeg leve uden et Tv i tre måneder, eller skal jeg låne pengene og købe med et samme?

 • Lån af familie – har jeg lyst til dette, og er det muligt?

Når vi taler om ’privatlån’ i den forstand, at man låner af familie eller venner, er det meget individuelt, hvad folk tænker. Nogle synes, at det er grænseoverskridende og ligefrem ubehageligt, mens andre ikke har et problem med det. Her er det vigtigt, at du mærker efter. Hvad føles rigtigt? Hvis du ikke har et problem med at låne fra familie eller venner, er det vigtigt, at du sætter dem godt ind i sagerne, og at I sammen lægger en plan. Herudover kræver det naturligvis, at du kender personer, der har det økonomiske overskud, som det kræver at låne penge ud.

Hvad låner andre folk penge til?

Okay, nu har vi talt en del om, hvordan du kan låne, og om du kan låne. Lad os kigge på, hvorfor andre mennesker låner. For hvad er egentligt de primære ting, som folk mangler penge til?
Vi har undersøgt det og er kommet frem til denne top fem:

 • Elektronik og andet forbrug
 • Rejser
 • Flytninger herunder depositum
 • Møbler
 • Uforudsete regninger

Dette er altså de fem ting, som personer låner flest penge til gennem hurtig lån. Hvis du overvejer at låne til én af disse fem ting, er du altså langtfra alene om det. Alle disse fem ting har dog også det tilfælles, at de kan kategoriseres som ’forbrug’. Og det er jo netop dette et hurtig lån er, det er et forbrugslån. Dette betyder dog ikke, at det altid er berettiget.

Du kan finde gratis hurtig lån på nettet

Vi har fortalt dig, at du kan finde de bedste og billigste lån ved at sammenligne forskellige låneudbydere. Men vidste du, at du faktisk også kan finde gratis lån på nettet? Dette er en rigtig god måde at låne på, hvis du er 100% sikker på, at du kan betale lånet tilbage til tiden. Mange af disse lån vil være konstrueret med en absurd kort løbetid, og derfor handler det om at være klar over vilkårene.

Du kan for eksempel finde et gratis lån på 5.000 kroner. Det vil sige, at du låner 5.000 kroner, og du skal kun betale 5.000 kroner tilbage – simpelt og billigt. MEN. Du skal være meget opmærksom på løbetiden, og hvad der sker, hvis du misligholder lånet. Et lån som dette kan for eksempel have en løbetid på et par måneder, og derfor skal du være sikker på, at du har råd til de høje afdrag. Hvis du misser blot én betaling, kan det nemlig blive meget dyrt for dig.

Hvordan finder jeg ud af, hvor lang tid jeg skal afbetale?

Hvis du sidder og drømmer om et hurtig lån til en rejse eller lignende, kan det være rart at vide, hvor lang tid man sidder i gæld. Men hvordan er det lige, at man regner det ud? Til dette bør du bruge en låneberegner – det er vildt nemt. Du finder mange forskellige låneberegnere på nettet, og de vil ofte se således ud – eksempel herunder:

 • Låntype: Forbrugslån
 • Hovedstol: 10.000 kroner
 • Årlige rente: 6%
 • Omkostninger: 500 kroner
 • Skatteprocent: 33,2% (dette er den typiske skatteprocent)
 • Løbetid: 24 måneder
 • = Månedlig ydelse på 443 kroner.

Låneberegneren fungerer altså på den måde, at den kan udregne enten den månedlige ydelse, hvis du ved, hvor lang tid du ønsker at afbetale, eller løbetiden, hvis du ved, hvor mange penge du vil afbetale hver måned.

Vær opmærksom på, at ÅOP ikke altid er den bedste indikator ved hurtig lån

Vi har tidligere nævnt ÅOP som den bedste indikator for, hvor godt et lån er. Dette er stadig sandt. Men du skal være opmærksom på noget.
ÅOP står, som sagt, for Årlige omkostninger i procent. Her er det vigtigt at bide mærke i, at der står ’årlige’. Hvis du finder et hurtig lån, som skal afbetales på tre måneder, kan der altså stå en vildt højt ÅOP. Grunden til dette er, at tallet ikke tager højde for, at det ikke kommer til at tage et helt år at afbetale.
Så hvis du skal tage et lån med en kort løbetid, er det altså en god ide ikke at lade sig afskrække af den høje ÅOP.

Kassekredit som alternativ – er det bedre for mig end et hurtig lån?

Nu har vi forklaret en hel masse om mikrolån, kviklån og hurtig lån – men hvad er alternativerne? Vi har naturligvis forklaret, at der er et rimeligt alternativ, der hedder, at du slet ikke bør låne – men udover dette er der også muligheder. En af de mest anvendte alternativer er en kassekredit.
Det kan være yderst givende at tage en kassekredit fremfor et hurtig lån – i hvert fald i nogle tilfælde.
En kassekredit kan fungere som en økonomisk buffer, og det kan være til fordel for dig og din økonomi at tage en kassekredit fremfor et kviklån, hvis du står overfor en periode, der vil være præget af økonomisk usikkerhed. Det vil sige en periode, hvor du ikke ved, om du får brug for et lån eller ej.
Langt de fleste steder, hvor du kan optage en kassekredit online, vil du nemlig kun betale for den del af kreditten, som du hæver. Så du kan for eksempel få en kassekredit på 10.000 kroner, men efter et par måneder kan du indse, at du faktisk ikke får brug for den, og derved har det ikke kostet dig andet end et lille beløb stiftelsesomkostninger.

Hvem tager kviklån i Danmark?

Du er blevet klogere på, hvad folk bruger de lånte penge til. Men ved du, hvem der tager de fleste kviklån? Det har vi undersøgt her. Til at starte med kan vi konkludere, at hurtig lån på nettet er blevet vildt populære, og stigningen har fundet sted over den sidste årrække. Dette er blandt andet på grund af, hvor let det er. Selve låneprocessen, som nu ofte foregår fra mobil eller tablet, er så hurtigt, at mange bliver fristet. Men hvem tager dem så mest? Se listen herunder:

18 til 24 år: 2,9%
25 til 30 år: 23,1%
31 til 36 år: 20,3%
36 til 42 år: 14%
43 til 48 år: 12,8%
49 til 54 år: 10,2%
55 til 60 år: 8,9%
60+ år: 7,8%

Disse tal er fra en undersøgelse, der er foretaget i 2018. Den viser, at næsten halvdelen (43,4%) af alle kviklån bliver foretaget af unge mennesker mellem 25 og 36 år. Herudover kan vi konkludere, at de ældre mennesker over 49 år tager langt færre online hurtig lån. Overraskende nok ligger de 18 til 24 årige som dem, der tager færrest lån. Dette kan dog forklares med, at mange udbydere sætter en lidt højere aldersgrænse, og at mange unge vælger at optage andre typer af lån – fx de billige SU lån.

Hvem søger mest på ’hurtig lån’ på Google?

Vi har altså set, hvem der tager dem mest, og hvad pengene ofte bliver brugt på. Mon disse tal hænger sammen med, hvem der undersøger lånemarkedet mest online? Det kigger vi nærmere på nu. Her er listen over de aldersgrupper, der søger mest efter ’hurtig lån’ på Google:

18 til 24 år: 14,25%
25 til 34 år: 17,25%
35 til 44 år: 31,85%
45 til 54 år: 24,73%
55 til 64 år: 10,18%
65+ år: 1,53%

Vi ser altså en nogenlunde overensstemmelse. Det er nemlig igen aldersgrupperne mellem 25 og 44 år, der er mest interesserede. Samtidig ser vi, at emnet er mindre interessant for de ældre mennesker.
Vi konkluderede i forrige afsnit, at blot 2,9 procent af alle hurtig lån blev taget af de unge. Nu ser vi dog, at de unge mellem 18 og 24 faktisk udgør 14,25% af alle søgningerne. Dette hænger dog igen godt sammen med, at de sagtens kan søge efter emnet, men til tider vil blive afvist på grund af en aldersgrænse.

Vi håber, at vi kan blive ved med at informere dig om lån og økonomi i fremtiden, og at du har fået en masse god viden ud af denne side – vi ønsker dig held og lykke med jagten på det bedste hurtig lån.