Minilån

Listen over lån herunder viser et stort udsnit af markedet for online lån. Listen er ikke komplet, da vi kun viser udbydere som vi samarbejder med, og som vil får provision hos. Oplysningerne om lånene kommer direkte fra låneudbyderne, og vi tager forbehold for fejl i denne information.

Alt du skal vide om minilån

Mangler du også penge og kunne godt bruge en ekstra sjat for at få tingene til at løbe rundt en gang imellem?

Så kan det være minilån – også kaldet mikrolån – er noget for dig. Minilån er én ud af mange slags lån. Normalt er det karakteriseret af at have en kort løbetid – altså at man betaler pengene tilbage relativt hurtigt – samt, at det er mindre beløb, man låner. Det er tit mellem 500 kroner og 10.000 kroner og kan altså lånes af langt de fleste over 18 år.

Minilånene kan bruges på alverdens ting, men det bliver ofte brugt på uforudsete regninger såsom en ødelagt mobil eller en ekstra høj elregning. Hvis du også overvejer at tage et mikrolån, har du garanteret en masse spørgsmål – her er derfor alt den information du behøver!

Derfor kan det være en god idé at tage mikrolån

Det er meget individuelt hvorfor, at folk tager mikrolån. Nogle vælger at bruge dem på forkælelse såsom en rejse, mens andre så vidt som muligt prøver at undgå lån og derfor kun tager dem, når de er meget pressede.

Man skal selvfølgelig altid være varsom med at tage lån, men der er altså nogle gange, hvor det giver god mening at låne online:

Uforudsete regninger

Uforudsete regninger er ofte svære at betale, fordi de netop er uforudsete. Ofte har man ikke et par tusinde kroner til en værkstedsregning eller til varmeregningen. Her kan man så vælge at tage et minilån for at kunne betale regningerne. Det er nemlig vigtigt at betale ens regninger til tiden. Hvis man gentagende gange ikke betaler, vil man i sidste ende kunne ende i RKI – og det er noget, som langt de fleste gerne vil undgå.

Undgå et lån hos banken

Hvis man mangler penge over længere tid, har folk en tendens til at gå i banken og få et bevilliget overtræk. Det kan for eksempel være, hvis man med sikkerhed ved, at ens udgifter konsekvent er højere end ens indtægt. Men der er også mange, som gerne vil undgå at låne i banken. Dette kan være fordi, at de er bange for, at det vil ødelægge deres muligheder for at låne senere hen til for eksempel et hus eller en ny bil. Så kan mikrolån fungere som en supplerende indtægt over et hvis stykke tid.

Selvforkælelse

Sidst men ikke mindst er der dem, som låner for at forkæle sig selv. Dette er som udgangspunkt ikke den bedste grund til at tage smslån, men for nogen kan det være nødvendigt for at klare sig igennem dagligdagen. Hvis man kan få et gratis minilån, kan det i den grad godt betale sig at låne penge til en ferie eller lignende.

Hvad er et gratis minilån?

Gratis minilån er lån, man kan betale tilbage før, at der kommer renter og andre gebyrer på lånet. Det er nogen steder, som for eksempel tilbyder de første 14 dage rentefri. Det betyder, at hvis man betaler hele beløbet tilbage inden de 14 dage, vil det ikke have kostet noget at tage lånet. Det er for eksempel noget, som man kan gøre, hvis man mangler penge i slutningen af måneden og ved, at man kan betale det tilbage den efterfølgende måned.

Det er dog ikke alle låneudbydere, som tilbyder denne mulighed, så det er noget, man lige skal undersøge grundigt inden, at man begiver sig ud i det.

Så hurtigt kan du få pengene

Ofte når man tager et minilån online, er det fordi, man mangler pengene og skal bruge dem med det samme. Hvor hurtigt at man får pengene, kan dog skifte fra udbyder til udbyder, men som udgangspunkt bestræber de sig på, at det skal ske så hurtigt som muligt. Ofte vil man i første omgang modtage en godkendelse på lånet og herefter vil pengene blive indsat på ens konto. Flere steder reklamerer med en godkendelse på bare 30 sekunder. Pengene bliver ofte sat ind før, at der gået 24 timer. Nogle steder kan det tage bare 30 minutter før, at man kan se pengene på ens konto. Så hvis man har brug for et hurtigt lån, kan minilån være en god idé – især sammenlignet med diverse banker, som ofte har en meget længere tidshorisont.

Risiko ved minilån

Ligesom ved andre kviklån er der selvfølgelig også risiko ved mikrolån. Nogle steder er renten utrolig høj, og man oplever, at det beløb, man betaler tilbage, er betydeligt større end det beløb, som man oprindeligt lånte. Det kræver dog bare, at man er opmærksom på renten – og i nogle tilfælde vil man også syntes, at den høje rente er det værd, hvis alternativet er at lande i RKI.

Først og fremmest skal man dog være opmærksom på, at man rent faktisk kan betale lånet tilbage. Hvis lånet bliver betalt for sent eller slet ikke bliver betalt, vil det hurtigt blive meget dyrt. Dette er grundet diverse gebyrer og renter. Ender man med slet ikke at betale lånet, vil man også ende i RKI.

På trods af disse risici kan man dog stadig låne penge med ro i kroppen. Man skal bare have styr på sin økonomi, så man kan betale det tilbage, samt at have undersøgt hvor meget man egentligt skal betale for lånet. Hvis man har det, kan man trygt ansøge om et minilån.

Ansøg om minilån uden sikkerhed

Et lån uden sikkerhed er endnu en type af lån. Med sikkerhed menes værdifulde ting, som kan sættes i pant – det kan for eksempel være en bil. Det betyder altså, at hvis du ansøger om et lån uden sikkerhed, behøver du ikke eje noget, som du kan sætte i pant – og det er for mange en stor fordel! Det er nemlig ofte store værdifulde ting, man skal have, og det er ikke sikkert, at alle har det. For eksempel kræver banken tit en sikkerhed, og det betyder, at folk ikke kan låne penge af banken. Hvis det er tilfældet, er minilån uden sikkerhed en fremragende mulighed for dem.

Hvis du låner uden sikkerhed, betyder det også, at du ikke skal bekymre dig om at miste dine ting, hvis det skulle ske, at du ikke kan betale lånet tilbage. Mange går derfor med vilje efter et lån uden sikkerhed.

I og med at lånet er uden sikkerhed, kræver mange låneudbydere ofte, at man har en god økonomi generelt og betaler sine ting til tiden. Det er så, at de er sikre på, at lånet vil blive tilbagebetalt. Hvis man er registreret i RKI, vil man som oftest ikke kunne låne uden sikkerhed. Derudover skal man være over 18 år og have dansk adresse. Dog kan kravene til et lån uden sikkerhed varierer fra udbyder til udbyder. Jo større beløbet er, jo flere (og strengere) krav vil der være.

Hvad er RKI og kan man låne på trods af det?

minilånRKI står for Ribers Kredit Information. Kort sagt er det en oversigt over dårlige betalere. Man ender altså i RKI, hvis man ikke har betalt noget til tiden. Det kan for eksempel være et lån eller en regning. Man bliver dog ikke bare registreret i RKI med det samme. Ofte skal man have fået tre rykkere for regningen, samt at beløbet skal have en vis størrelse. Man ender altså ikke i RKI uden, at det er noget, som man er klar over – og noget som man har haft chancen for at forhindre. Efter fem år vil man blive slettet i RKI, hvad enten man har betalt sin gæld eller ej. Gælden bliver dog selvfølgelig ikke slettet.

Formålet med RKI er, at virksomheder kan kreditvurdere kunder før, at de indgår en aftale med dem. Det betyder selvfølgelig også, at man som RKI-registreret vil have rigtig svært ved at tage et lån. Der er ikke særlig mange låneudbydere, som vil låne penge til en dårlig betaler. Der er dog undtagelser, så det kan være det værd at undersøge forskellige muligheder.

Alternativ kan man forsøge at komme ud af RKI. Det kan gøres på to måder:

  • Gældsbetaling. En simpel måde at komme ud af RKI er ved at betale sin gæld. Det er måske nemmere sagt end gjort, men ikke desto mindre effektivt. Hvis man ikke har mulighed for at betale hele sin gæld nu og her, er der en anden mulighed;
  • Hvis man ikke kan betale sin gæld, gælder det om at lave aftaler med sine kreditorer. Ofte er de til at forhandle med, da de er meget interesserede i at få deres penge igen. En løsning kunne være en månedlig betaling, så man betaler af på gælden over længere tid.

Ens liv er altså ikke ødelagt, hvis man ender i RKI. Der er muligheder for at fikse det, og ellers kan man vente til, at der er gået fem år. Dette er dog naturligvis ikke en god mulighed, hvis man står og skal bruge pengene med det samme. I dette tilfælde kan man enten lede efter en udbyder, som gerne låner til folk, der er registreret i RKI, eller man kan låne pengene privat.