Kreditkort i Danmark

Listen over lån herunder viser et stort udsnit af markedet for online lån. Listen er ikke komplet, da vi kun viser udbydere som vi samarbejder med, og som vil får provision hos. Oplysningerne om lånene kommer direkte fra låneudbyderne, og vi tager forbehold for fejl i denne information.

I vores tidsalder er et kreditkort fuldstændig uundværligt, og vores samfund er hastigt på vej mod et kontantløst samfund. Vi bruger kreditkortet til nærmest alt, det er både nemt, billigt og hurtigt.

Der er dog forskel på de forskellige betalingskort, hvorfor nogle af kortene er bedre til det ene, mens andre af kortene er bedre til noget andet.

Her i artiklen bliver der set nærmere på de forskellige kreditkort på markedet, ligesom der bliver givet gode råd om brug af kreditkort i Danmark og i udlandet.

Hvilke kreditkort findes der

Der findes rigtigt mange typer af kreditkort i Danmark, men det er dog kun de mest almindeligt, som det er værd at kende til.

Det er derfor også disse kort, som bliver beskrevet nærmere her i artiklen. Generelt findes der både kreditkort og debetkort.

Ved kreditkort handler du på kredit, hvorfor pengene ikke trækkes med det samme. Dette gør sig f.eks. gældende ved flere typer MasterCard, hvor pengene først trækkes 45 dage efter købet og med rentefri kredit i denne periode.

Ved debetkort trækkes pengene med det samme, og du køber dermed ikke på kredit, som du gør ved et kreditkort. Mange forveksler dog de to typer kort, og mange er slet ikke klar over, at der er forskel.

De fleste forbinder simpelthen kreditkort med et betalingskort og tænker derfor ikke meget over de forskellige udgaver.

Visa / Dankort

visakort kreditkortDet mest almindelige kreditkort i Danmark er klart et Visa Dankort. Langt over 3 millioner danskere har dette kort, det vil sige næsten alle voksne i Danmark er i besiddelse af et Visa Dankort.

Et visa kort er et kreditkort og et dankort er et debetkort. Et Visa / Dankort er altså en kombination af de to typer kort, hvilket egnet sig rigtigt godt til især de danske butikker, men også til mange udenlandske butikker og tjenester.

Med et kombineret Visa / Dankort får du de billigste priser i butikkerne, hvilket skyldes dankortet. Samtidig får du mulighederne for kredit via dit visa kort.

Dette kombinationskort udfylder derfor langt de flestes behov, når det kommer til almindelig handel i Danmark. Skulle du betale med et rent kreditkort uden en debetfunktion, så er gebyrerne noget højere.

Derfor kan det heller ikke betale sig at købe ind med MasterCard i de danske butikker, da butikkerne har højere omkostninger ved at modtage betaling via MasterCard.

Denne omkostning sender de videre til forbrugerne, som så får et dyrere køb end hvis der benyttes et dankort.

Man betegner derfor også et visa / dankort som kortet til hverdagen. Det opfylder nemlig folks behov i hverdagen på den billigst mulige måde.

Andre populære sider: Hurtigt SMS Lån | Quicklån | Forbrugslån | Kviklån

MasterCard til ferien

Mastercard KreditkortMasterCard er blandt de mest udbredte kreditkort i hele verden. Det er et verdensomspændende betalingskort, som blev udviklet i 1967 og har hovedsæde i New York i USA.

Der er over 25.000 udstedere af MasterCard rundt om i verden, og du kan bruge kortet stort set overalt i verden.

Dermed er kortet rigtigt godt til ferier, da der er flere steder, hvor man ikke kan bruge Visa / Dankortet, men godt kan bruge sit MasterCard.

Derudover giver et MasterCard mulighed for at hæve og betale større beløb af gangen end Visa / Dankortet giver mulighed for. Skal du leje en bil i udlandet eller booke et hotelværelse, så er du altså langt bedre stillet med et MasterCard.

Samtidig er det altid godt med mere end et kreditkort, da man kan komme i en situation, hvor det ene pludselig ikke virker. Et MasterCard supplerer derfor Visa / Dankortet rigtigt godt.

Banker og rejseselskaber anbefaler derfor også et MasterCard til ferien. Kortet er også ret udbredt i Danmark, men de fleste bruger det kun til ferier, da gebyrerne i Danmark er lavere med Visa / Dankortet.

Kreditkort med kassekredit

En stor fordel ved et kreditkort er muligheden for en tilknyttet kassekredit, så du har muligheden for at bruge flere penge, end du har stående på kontoen.

Vi kan alle komme i en kritisk situation, hvor det er altafgørende at kreditkortet virker. Det kan være noget så simpelt som en indkøbstur i butikken, eller at man kan betale en taxa og komme hjem.

Faktisk er vi generelt rigtigt dårligt stillet, hvis ens betalingskort pludselig ikke kan bruges. Med et kreditkort med tilknyttet kassekredit er man ude over dette problem, da man kan bruge af kassekreditten.

Derfor er det også meget almindeligt, at man har en kassekredit tilknyttet ens kreditkort. Og selvom man ikke skulle have en kassekredit tilknyttet, så giver banken normalt lov til at lave overtræk alligevel.

Det er dog ofte noget dyrere at lave dette overtræk, hvis man ikke har en aftale med banken om en kassekredit til denne konto. Sørg derfor altid at have denne kassekredit tilknyttet dit kreditkort, da du så har muligheden for et større og billigere overtræk.

Det koster desuden ikke noget at have en kassekredit, så længe man ikke benytter sig af kreditten. Det er derfor en gratis sikkerhed, som du kun betaler for, når du gør brug af denne.