Billige SMS Lån i Danmark

 
 

SMS lån er en utrolig populær type lån. Det er nemt at ansøge og man har hurtigt pengene på sin konto. Så det er en god metode, hvis man lige står og mangler nogle hurtige penge. Godkendelses-processen er, modsat bankerne, automatisk og du får derfor ofte et automatisk svar med det samme du har ansøgt. Bankerne skal manuelt kigge din økonomi igennem og du skal forklare hvad du skal bruge pengene til osv. Derefter skal de lave en masse papirer klar til dig, som derefter skal underskrives. Først derefter kan de udbetale pengene. Noget som nemt kan tage op imod 14 dage.

Selvom SMS lån ikke kræver en bankrådgivers gennemgang af din økonomi, skal du dog ikke regne med at få lån, hvis du allerede står i RKI. Men du er velkommen til at prøve. Jeg har hørt eksempler på folk som har fået godkendt et SMS lån, selvom de stod i RKI – og det er jo gratis at prøve.

Læg også mærke til lånebetingelserne. Mange søger online efter et ”SMS lån 18 år”, simpelthen fordi nogle firmaer kun vil låne penge ud til personer på mindst 20 eller 21 år.

Renterne på SMS lån er som regel højere end på banklån, men der er flere selskaber som tilbyder det første lån gratis til nye kunder. Se længere nede.

Hvad er et SMS lån?

Et SMS lån er praktisk talt det samme som et mikrolån. Grunden til at man kalder det et SMS lån, er at man tidligere kunne ansøge om lånet via en SMS fra sin mobiltelefon – Sådan er det ikke mere. Men betegnelsen “SMS Lån” har hængt ved og bliver også stadig benyttet af flere låneudbydere, selvom der reelt er tale om et mikrolån.
Lånene er meget populære, fordi de er nemme at optage, og du slipper for en masse diskussioner med din bank.

Hvordan optager jeg et SMS lån?

Idag foregår det hele via internettet, enten via sin computer eller smartphone. På de forskellige låneudbyderes hjemmesider, udfylder man en formular med sine personlige oplysninger og det beløb man ønsker at låne. Du afslutter oftest låneansøgningen ved hjælp af din NemID. Herefter er det lidt forskelligt hvordan det foregår.
Nogen steder får du svaret direkte på skærmen, med det samme du sender formularen. Andre steder får du svar via mail eller SMS inden for kort tid – typisk 10-15 minutter indenfor normale åbningstider.

Er du blevet kreditgodkendt til at låne det ønskede beløb, vil beløbet automatisk gå ind på din konto – Typisk indenfor få timer.

Hvornår har jeg pengene på min konto?

Det er et spørgsmål som er svært at svare præcist på, da det afhænger af flere ting, bl.a lånebeløb, låneselskab og hvilken bank du har. I nogen tilfælde kan du have pengene indenfor en halv time, og andre steder kan du vente et par dage. Men det kan du læse hos de enkelte udbydere. Men Vivus er blandt de hurtigste på markedet.

Gratis SMS lån – eksistere de?

Ja der er faktisk flere selskaber som tilbyder gratis lån. Det er dog kun til nye kunder, og oftest med krav om at de bliver betalt tilbage indenfor 30 dage. Efter de 30 dage begynder der at komme renter på. Vivus er blandt de selskaber som tilbyder første lån gratis – Hos dem kan du låne op til 4000 kr. ganske gratis, hvis blot du betaler det fulde beløb tilbage indenfor 30 dage. Nogen gange kører de kampagner hvor du kan låne op til 6000 kr. gratis. Vælger man at forsætte sin kredit, begynder de at tillægge renter, præcis som med alle andre lån. Et andet selskab er Ferratum, hvor du som førstegangslåner kan ansøge om SMS lån på op til 15.000 kr. helt gratis, hvis blot du betale hele beløbet tilbage indenfor 30 dage.

Hvilke krav stilles der til mig som kunde?

For at ansøge om et SMS lån, er der en række krav som du skal have opfyldt. Kravene er mere eller mindre de samme hos alle låneudbydere:

 • Du er mindst 20 år gammel. Enkelte steder skal du være 21 eller 23 år.
 • Du er dansk statsborger.
 • Du har en dansk folkeregisteradresse, uden adressebeskyttelse.
 • Du har et NemID.
 • Du har en aktiv e-mailadresse.
 • Du har et dansk telefonnummer.
 • Du har en dansk bankkonto.
 • Du står ikke registreret hos Experian (RKI) eller Debitor Registret.
 • Du skal vurderes kreditværdig af den enkelte lånudbyder.

Opfylder du ovenstående krav, burde der ikke være noget der hindre dig i at optage et SMS-lån.

Hvorfor skal man have NemID for at få et SMS lån?

NemID er din digitale signatur, der sikrer, at du er den, du giver dig ud for at være, når du underskriver din låneansøgning. På grund af NemID kan låneudbyder give dig svar på din ansøgning med det samme, da du giver samtykke til, at De må få oplyst, om du opfylder vores betingelser og derigennem kan godkende dig. Du kan se mere om NemID eller bestille dit NemID ved at klikke her.

SMS lån trods RKI?

Man kan være registreret i RKI på 2 måder: Én hvor man er synlig for Experians kunder og én hvor man ikke er. Hvis beløbet er under en bagatelgrænse på 200 kr., eller hvis der er en tvist mellem kreditor og debitor, så vil din status være ikke synlig, selvom du reelt er registreret i RKI. I dette tilfælde kan du godt optage et SMS lån trods RKI, men hvis din status er synlig, så er der desværre ikke noget at komme efter. Du vil oftest få et Nej når du ansøger.

Lån med fornuft

SMS lån har i lang tid været præget af dårlig omtale i medierne, hvilket i høj grad skyldes, at det er enormt nemt at optage et lån, hvilket gør det tilgængelige for langt de fleste – uafhængigt af deres økonomiske situation – også selvom man måske er registreret i RKI. Derfor skal man tænke sig godt om inden man optager et SMS-lån.

SMS lån kan være en god løsning i en presset situation – men husk at låne med fornuft.
De hurtige, lette lån egner sig ikke, hvis du tit har brug for ekstra penge til at klare udgifterne. Renterne er for høje, og din hverdag er alt for usikker, hvis du er afhængig af hurtige lån.

Hvis din økonomi er meget svingende, må du prøve at skaffe dig en ekstraindtægt, skære ned på udgifter i dagligdagen eller måske bede banken om en kassekredit. Årsomkostningerne til en kassekredit er typisk noget lavere end ÅOP på SMS lånet. Men renten på kassekredit afhænger også af, hvor god og stabil din økonomi er, og hvor dygtig du er til at forhandle med banken eller finde et godt tilbud. Det er dog ikke alle, der kan få en kassekredit.

Er du i tvivl om du har råd til at afdrage på et lån, så vil jeg anbefale dig at få lagt et budget. Du finder et link til en gratis skabelon i menuen til højre. Med et budget har du helt styr over indtægter og udgifter hver måned, og kan på den måde finde ud af om der er luft i økonomien, til at afdrage på et SMS lån.

Læs mere om SMS Lån på Koldekontanter.dk

Kort om SMS lån

 • Tag kun SMS lån, hvis du absolut skal bruge penge nu – fx til huslejen eller et ekstra godt tilbud på noget, du ikke kan undvære.
 • Lån ikke mere, end du har brug for.
 • Vær realistisk, og spar op til uventede udgifter, så du undgår lån i fremtiden.
 • Vær meget opmærksom på tilbagebetalingsfristen – og lån kun, hvis du er helt sikker på, du kan betale tilbage til tiden.
 • Sammenlign flere låntypers årsomkostninger (ÅOP) og gebyrer – og vær ekstra opmærksom på skjulte gebyrer.
 • Lad være med at tage SMS lån, hvis du har gæld i forvejen – eller hvis banken ikke vil låne dig penge.
 • Undersøg kreditudbyderens hjemmeside og omdømme på nettet – og lån kun, hvis alt ser ud til at være i orden.
 • Husk, at du ikke har lånt noget, før du har bekræftet lånet på firmaets hjemmeside. Derfor kan du godt ansøge om flere SMS lån og nøjes med at bekræfte det bedste tilbud.
 • Ansøg om SMS lån flere steder, da nogle udbydere tilbyder første lån gratis.
TILMELD NYHEDSBREV
Over 1000 besøgende modtager vores månedlige nyhedsbrev med gode råd til at spare penge i dagligdagen. Skal du også være med?
Vi hader spam. Din email vil aldrig blive solgt eller delt med andre.