Billige SMS Lån i Danmark


SMS lån er kortfristede lån (30-45 dage), som du bl.a kan ansøge om ved at sende en SMS til låneudbyder. Lånene er meget populære, fordi de er nemme at optage, og du slipper for en masse diskussioner med din bank. Samtidig skal du ikke vente længe på pengene – så snart lånet er godkendt (indenfor få sekunder), bliver pengene overført til din konto.

Selvom SMS lån ikke kræver en bankrådgivers gennemgang af din økonomi, skal du dog ikke regne med at få lån, hvis du allerede står i RKI. Men du er velkommen til at prøve. Jeg har hørt eksempler på folk som har fået godkendt et SMS lån, selvom de stod i RKI – og det er jo gratis at prøve.

Læg også mærke til lånebetingelserne. Mange søger online efter et ”SMS lån 18 år”, simpelthen fordi nogle firmaer kun vil låne penge ud til personer på mindst 21 eller 23 år.

Renterne på SMS lån er som regel højere end på banklån, men du kan være heldig at støde på et godt tilbud.
Du kan også tjekke Vivus.dk, hvor du får et kviklån på 4000 kr. ganske gratis, hvis du er førstegangslåner.

Sådan får du SMS lån

Du kan som regel kun få SMS lån på mindre beløb, op til 7000 kr.  – men til gengæld er det let at ansøge om lånet.

Du sender ganske enkelt en SMS med navn, adresse, e-mail og ønsket lånebeløb til låneudbyder, og systemet tjekker automatisk dine personlige oplysninger, og om du er registreret som dårlig betaler i RKI.

Efter et par minutter får du en SMS med svar på, om du kan låne pengene.

Hvis du får ja, får du også en pinkode, som du bruger til at bekræfte lånet med på firmaets hjemmeside.

Hos nogen udbydere af SMS lån, kan du også vælge at udfylde en formular direkte på hjemmesiden. Når du trykker på knappen “Send” eller “Ansøg”, tjekker hjemmesiden automatisk om du kan få lånet, derfor får du svar med det samme.

Hvornår er hurtige SMS lån den billigste løsning?

SMS lån er højt forrentede – men derfor kan de alligevel sagtens være billigere end banklån for dig. Det skyldes, at du typisk kun låner et lille beløb og betaler det hurtigt tilbage.

Selvom renten på SMS lånet er høj, kan den samlede omkostning i kroner og øre derfor sagtens være mindre end omkostningen til renter og oprettelsesgebyrer på lån eller kassekredit i banken.

Og som jeg skriver tidligere, så er der flere af de forskellige låneudbydere, som tilbyder det første SMS lån ganske gratis. Så hvad venter du på?

Lån med fornuft

SMS lån har i lang tid været præget af dårlig omtale i medierne, hvilket i høj grad skyldes, at det er enormt nemt at optage et lån, hvilket gør det tilgængelige for langt de fleste – uafhængigt af deres økonomiske situation – også selvom man måske er registreret i RKI. Derfor skal man tænke sig godt om inden man optager et SMS-lån.

SMS lån kan være en god løsning i en presset situation – men husk at låne med fornuft.
De hurtige, lette lån egner sig ikke, hvis du tit har brug for ekstra penge til at klare udgifterne. Renterne er for høje, og din hverdag er alt for usikker, hvis du er afhængig af hurtige lån.

Hvis din økonomi er meget svingende, må du prøve at skaffe dig en ekstraindtægt, skære ned på udgifter i dagligdagen eller måske bede banken om en kassekredit. Årsomkostningerne til en kassekredit er typisk noget lavere end ÅOP på SMS lånet. Men renten på kassekredit afhænger også af, hvor god og stabil din økonomi er, og hvor dygtig du er til at forhandle med banken eller finde et godt tilbud. Det er dog ikke alle, der kan få en kassekredit.

Er du i tvivl om du har råd til at afdrage på et lån, så vil jeg anbefale dig at få lagt et budget. Du finder et link til en gratis skabelon i menuen til højre. Med et budget har du helt styr over indtægter og udgifter hver måned, og kan på den måde finde ud af om der er luft i økonomien, til at afdrage på et SMS lån.

Hvad koster et SMS lån?

Nedenfor kan du se hvad det koster at låne 1000 kr. og 5000 kr. hos alle de danske udbydere af SMS lån. Du kan bl.a sammenligne omkostninger og ÅOP. På den måde kan du finde den billigste udbyder.

Omkostninger ved et SMS lån på 1.000 DKK

UdbyderBeløbOmkostningerÅOPTotal
Vivus1.000 DKK(0 DKK) 190 DKK(0 %) 730,1 %1.000 DKK (1.190 DKK)
Folkia1.000 DKK250 DKK1.410,0 %1.250 DKK
Ferratum1.000 DKK300 DKK2.333,9 %1.300 DKK
Kvikautomaten1.000 DKK300 DKK2.333,9 %1.300 DKK
Mobillån1.000 DKK325 DKK2.828,13 %1.325 DKK
Trustbuddy1.000 DKK375 DKK4467,01 %1.375 DKK

Grunden til at der står 2 tal ved Vivus, er at det første lån er ganske gratis.

Omkostninger ved et SMS lån på 5.000 DKK

UdbyderBeløbOmkostningerÅOPTotal
Vivus5.000 DKK950 DKK730,15 %5.950 DKK
Kvikautomaten5.000 DKK950 DKK730,15 %5.950 DKK
Trustbuddy5.000 DKK970 DKK739,56 %5.970 DKK
Mobillån5.000 DKK999 DKK789,83 %5.999 DKK
Folkia5.000 DKK1.150 DKK917,0 %6.150 DKK
Ferratum5.000 DKK1.800 DKK1111,0 %6.800 DKK

Som du kan se er Vivus.dk klart de billigste, både ved store og små lån. Og som sagt, hvis det er første gang du låner hos Vivus, kan du låne 4000 kr, ganske gratis.

SMSlån med Nem-ID = Hurtig udbetaling

Når du ansøger om SMSlån, og forhåbentligt bliver godkendt til lånet, så er det nemt og hurtigt at underskrive låneaftale med NEM ID. Underskriver du med NEM ID indenfor normale åbningstider, har du allerede pengene dagen efter. På den gammeldags måde, skulle låneudbyder tilsende kontrakten med posten og du skulle underskrive og sende den tilbage. På den måde gik der hurtigt en uge før du havde pengene.

Kort om SMS lån

  • Tag kun SMS lån, hvis du absolut skal bruge penge nu – fx til huslejen eller et ekstra godt tilbud på noget, du ikke kan undvære.
  • Lån ikke mere, end du har brug for.
  • Vær realistisk, og spar op til uventede udgifter, så du undgår lån i fremtiden.
  • Vær meget opmærksom på tilbagebetalingsfristen – og lån kun, hvis du er helt sikker på, du kan betale tilbage til tiden.
  • Sammenlign flere låntypers årsomkostninger (ÅOP) og gebyrer – og vær ekstra opmærksom på skjulte gebyrer.
  • Lad være med at tage SMS lån, hvis du har gæld i forvejen – eller hvis banken ikke vil låne dig penge.
  • Undersøg kreditudbyderens hjemmeside og omdømme på nettet – og lån kun, hvis alt ser ud til at være i orden.
  • Husk, at du ikke har lånt noget, før du har bekræftet lånet på firmaets hjemmeside. Derfor kan du godt ansøge om flere SMS lån og nøjes med at bekræfte det bedste tilbud.
  • Ansøg om SMS lån flere steder, da nogle udbydere tilbyder første lån gratis.

 

TILMELD NYHEDSBREV
Over 1000 besøgende modtager vores månedlige nyhedsbrev med gode råd til at spare penge i dagligdagen. Skal du også være med?
Vi hader spam. Din email vil aldrig blive solgt eller delt med andre.