SMS Lån – Lån penge hurtigt og nemt

SMS lån er for alle som mangler penge

SMS lånMangler du penge til en rejse eller til mad sidst på måneden? Eller har du problemer med at betale din husleje? Så findes der i dag mange forskellige typer af lån, som du relativt hurtigt kan optage uden at skulle stille nogen form for sikkerhed og uden at skulle gennemgå en striks godkendelsesproces. Bankerne og kreditforeningerne har ikke længere monopol på lån, og der findes i dag et hav af udbydere på markedet. Noget, som kommer dig som forbruger til gode.

SMS lån, kviklån og minilån er bare få af de betegnelser, der dækker over lån, hvor du i løbet af kort tid kan få penge mellem hænderne. Optager du et lån af denne type, taler vi ikke om et lån i størrelsesordenen af 500.000 kr. Det er alle lånetyper, der giver dig mulighed for hurtigt at låne mindre beløb som eksempelvis 500 kr., 1.000 kr. eller 5.000 kr. Lån penge hurtigt nu.

Mangler du penge her og nu?

Med et SMS lån på 3.000 kr. kan du have pengene i hænderne i løbet af bare få timer. Og det behøver ikke nødvendigvis være nogen hindring, hvis du står registreret i RKI. De fleste forbrugere kan få et SMS lån hjem, selvom de står i RKI. Det vil altså sige, at du i langt de fleste tilfælde godt kan få lov at optage små lån trods RKI.

Det er gratis at forsøge, så der kan i hvert fald ikke ske noget ved at prøve. Det værste, der kan ske, er, at du får et nej. Ansøg om et SMS lån nu – så du kan få din økonomi til at køre rundt og gøre de ting, som du gerne vil.

Hvad er et SMS lån?

Et SMS lån er et såkaldt mikrolån, som dækker over, at du kan låne et mindre beløb. Renten på denne type af lån vil ofte være forholdsvis høj, og du har en relativ kort tidsfrist til at tilbagebetale de penge, som du låner. Står du og mangler hurtige penge, er SMS lån en oplagt mulighed. Det er ikke aktuelt, hvis du mangler hundredetusindevis af kroner, men mangler du et mindre beløb, kan du i løbet af få timer eller dage få pengene i hus.

Går din mobiltelefon eksempelvis i stykker, er et SMS lån en oplagt mulighed for at kunne købe dig en ny. Fra du ansøger om et SMS lån, til du har pengene i hænderne, er det et spørgsmål om timer eller ganske få dage, før pengene tikker ind på din konto. Herefter har du så mulighed for at skaffe pengene på anden vis, så du kan tilbagebetale det lån, som du netop har optaget.

Kært barn har mange navne

SMS lån har oprindeligt fået sit navn, da du tidligere kunne optage denne type af lån ved at sende en SMS fra din mobiltelefon. Den går dog ikke længere, men navnet er hængt ved.

Lånet blev opfundet i en tid, hvor rigtig mange ikke havde adgang til internettet. Og ideen bag SMS lån var netop, at det skulle være så nemt som overhovedet muligt at låne penge. Da mobiltelefonerne for alvor vandt indpas, udgjorde lånet en stor del af det private marked af låneudbydere. I dag ser det imidlertid anderledes ud.

I dag kan du ikke længere låne penge alene ved at sende en SMS afsted. Du kan godt klare det over din smartphone, tablet eller hjemme fra din computer, men der skal NemID ind over. Selvom SMS lån praktisk talt ikke eksisterer længere, anvender flere låneudbydere i dag stadig betegnelsen. I dag er lånet praktisk talt blevet erstattet eller overtaget af lånetypen mikrolån eller mere overordnet set kviklån.

Langt de fleste, som gerne vil låne et mindre beløb som eksempelvis 5000 kr., vil stadig skrive ‘SMS lån 5000’, når de foretager en Google-søgning. Selvom du ikke længere kan låne penge via SMS, så har betegnelsen altså sat sig fast, og den bliver stadig brugt flittigt på lånemarkedet, når der skal ansøges om forskellige typer lån.

Hvad er fordelene?

 • Lån penge hurtigt
 • Du kan låne et mindre beløb
 • Du skal ikke diskutere med banken
 • Du skal ikke stå til regnskab for, hvad du vil bruge pengene til
 • Du skal ikke underskrive en hel stak dokumenter
 • Du skal ikke stille nogen form for sikkerhed
 • Du kan optage nye SMS lån, når du vil
 • Du kan være heldig at optage små lån trods RKI

Hvad er ulemperne?

 • Du skal som regel betale en højere rente end i banken.
 • Du kan ikke låne så store beløb som ved andre typer af kviklån eller i banken.
 • Du har en relativ kort tilbagebetalingsfrist.

Lån penge hurtigt med SMS lån

Trods den lange opremsning af fordele ved SMS lån, er der ingen tvivl om, at det er det faktum, at du kan låne penge hurtigt, som får de fleste til at vælge denne type af lån. Når du går i banken for at låne penge, er det en længere proces. For det første skal du først booke tid til et møde med din bankrådgiver, som skal godkende din økonomi, for at du overhovedet kan komme i betragtning til at optage et banklån.

Dernæst skal du kunne stå til regnskab for, hvad du har brug for at låne penge til, og det er ikke sikkert, at det ses som en gyldig grund, at du gerne vil ud at rejse, eller at du gerne vil have råd til at kunne købe dig en ny telefon. Hvis din bankrådgiver siger ja til, at du kan låne de penge, som du gerne vil, bliver der sat en længere proces i gang. Der skal først udfærdiges papirer, som skal sendes til underskrift hos dig og efterfølgende din bank. Det kan nemt tage op til 14 dage, før du får dine penge til udbetaling.

Ansøger du om et kviklån, ser verden helt anderledes ud. Ansøgningsprocessen kan reduceres med langt over 10 dage, og du behøver ikke engang skulle mødes med din låneudbyder face-to-face. Så vil du gerne have penge i lommen, er det klart et SMS lån, som du bør gå efter.

Hvordan optager du et SMS lån?

Hvis du gerne vil optage et SMS lån, er det meget simpelt. Det eneste, som du har brug for, er din computer eller din smartphone og dit NemID. Når du har fundet frem til den låneudbyder, som du gerne vil ansøge hos, foregår hele processen på vedkommendes hjemmeside.

Vil du for eksempel gerne låne penge hos Vivus, går du ind på deres hjemmeside og udfylder den formular, som de har liggende til samme formål. Heri skal du angive dine personlige oplysninger samt notere det beløb, som du ønsker at låne. I langt de fleste tilfælde skal du have dit NemID op af lommen for at afslutte din låneansøgning.

Hvad, der sker herefter, er forskelligt fra udbyder til udbyder. Nogle steder vil du få et svar på din låneansøgning direkte på din skærm, når du har trykket send. Andre udbydere sender dig et svar via SMS eller på e-mail inden for et kvarters tid (hvis altså du har ansøgt om penge inden for deres normale åbningstider).

Er du blevet kreditgodkendt hos den pågældende udbyder, vil det beløb, som du har ansøgt om at låne, tikke ind på din konto ganske automatisk. Du vil typisk modtage pengene inden for ganske få timer.

Hvilken rolle spiller NemID?

Når du udfylder en låneansøgning om et SMS lån, slipper du i det fleste tilfælde ikke for at finde dit NemID frem. Forklaringen herpå er den simple grund, at dit NemID sikrer, at du er den person, som du udgiver dig for at være. Takket være opfindelsen af NemID kan den låneudbyder, som du ansøger hos, i løbet af få sekunder få din tilladelse til at indhente de personlige oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne låne dig penge. Her er der blandt andet tale om oplysninger fra RKI.

Hvis du allerede har optaget et SMS lån hos en udbyder og har opfyldt dine pligter ved at tilbagebetale det lånte beløb rettidigt, bliver det endnu nemmere næste gang. Så kan du nemlig i de fleste tilfælde slippe for at anvende dit NemID igen, når du vil optage nye SMS lån hos den samme udbyder.

Hvem kan optage et SMS lån?

Hvis du overvejer at optage et mikrolån, har du sikkert i dine overvejelser, hvad der skal til for, at du kan komme i betragtning til at låne de penge, som du ønsker. Sandheden er, at de krav, som du skal opfylde, er meget simple. Og det er mere eller mindre de samme krav, som de forskellige låneudbydere af kviklån og mikrolån stiller. Opfylder du de nedenstående krav, behøver du ikke være nervøs for, om du kan komme i betragtning til et SMS lån.

 • Du skal være minimum 20 år (enkelte udbydere kræver, at du er fyldt 21 eller 23)
 • Du skal være dansk statsborger
 • Du skal have en dansk folkeregisteradresse (uden adressebeskyttelse)
 • Du skal have NemID
 • Du skal have en aktiv mailadresse, som du kan angive
 • Du skal have et dansk telefonnummer, som du kan angive
 • Du skal have et dansk kontonummer, som pengene kan overføres til
 • Du skal kunne vurderes som kreditværdig af den enkelte låneudbyder
 • Du må ikke være registreret hos RKI eller i Debitor Registret (der findes dog en del undtagelser)

Små lån trods RKI

SMS lån trods RKISom med alle andre regler så findes der heldigvis undtagelser. Og det gælder også, hvis du gerne vil optage et SMS lån, men er registreret i RKI. Selvom du som udgangspunkt ikke kan regne med at kunne optage et SMS lån, hvis du er registreret i RKI, så findes der en del undtagelser på den front. Der findes nemlig talrige eksempler på forbrugere, som trods RKI har kunnet optage SMS lån eller andre typer af mikrolån. Og det findes der en ganske simpel forklaring på.

Synlig versus usynlig i RKI

Når du bliver registreret i RKI, så kan du blive det på to måder. Den ene måde er, hvor du er synlig. Her kan de forskellige låneselskaber se, at du er registreret i RKI, og de fleste vil give dig afslag. Du kan dog også være registreret i RKI som usynlig. Her kan låneselskaberne ikke se, at du er registreret, selvom det rent faktisk er tilfældet.

Du vil typisk blive tildelt en status som usynlig, hvis det drejer sig om et mindre og ubetydeligt beløb under bagatelgrænsen på 200 kr., eller hvis der kører en sag mellem kreditor og dig som debitor. Står du i RKI som usynlig vil du typisk ikke få et afslag, når du ansøger om at optage lån, da ingen låneselskaber kan se, at du er registreret.

Hvis din status i RKI er som usynlig, er der ingen problemer i at optage nye SMS lån. Er din status derimod som synlig, kan det volde dig større problemer. Men du skal aldrig sige aldrig. Der findes eksempler på personer, som er registreret som synlig i RKI, som trods sin status har fået sin ansøgning om SMS lån igennem.

Så tvivl ikke med at prøve alligevel. Det koster dig ikke andet end den tid, som du bruger på at sende ansøgningen afsted. Så hvad er der at tabe?

Hvad kan du låne penge til med SMS lån?

En af de klare fordele ved SMS lån er netop det her med, at du ikke skal stå til regnskab over for din bank. De låneudbydere, som udbyder SMS lån, har ingen interesse i at vide, hvad du vil bruge de lånte penge til. Det er din helt egen private sag. Om du vil låne penge til en flybillet, en ny telefon, en vaskemaskine eller en 30-års fødselsdag er irrelevant.

Alt, hvad låneudbyderne gerne vil vide, inden de godkender din ansøgning om eksempelvis et SMS lån på 5.000 kr., er, om din kreditværdighed er god nok (om du er registreret i RKI, og om dit rådighedsbeløb er stort nok til at kunne betale tilbage). Du behøver ikke engang fortælle, hvordan du vil bruge de penge, som du ansøger om at låne.

Skal du stille sikkerhed?

Hvis du går til din bankrådgiver for at låne penge, kan du være sikker på, at du skal kunne stille en form for sikkerhed. Det kan være i form af pant i en bolig, en bil, en campingvogn eller andre ting, der har en værdi af en vis størrelse. Banken vil altid kræve en sådan sikkerhed for at være sikker på at kunne få sine penge hjem, hvis du ikke er i stand til at betale din gæld. Det betyder altså, at du i yderste konsekvens kan blive tvunget til at sælge din bolig, hvis banken har pant deri, for at kunne betale din gæld til banken.

Sådan forholder det sig imidlertid ikke, hvis du eksempelvis optager et SMS lån på 3.000 kr. Her skal du nemlig ikke stille nogen form for sikkerhed. Da der er tale om meget mindre lån, når vi har med SMS lån at gøre, vil det aldrig kunne betale sig for udbyderen at kræve pant. Det er ikke uden omkostninger for udbyderen, og derfor er det ikke aktuelt ved lånetyper som kviklån, mikrolån eller SMS lån.

Hvor mange penge kan du låne?

Som vi tidligere har været inde på, er SMS lån praktisk talt blevet erstattet af lånetyper som eksempelvis kviklån, mikrolån eller forbrugslån. Og et forbrugslån kan sagtens udgøre større beløb som eksempelvis 200.000 kr. SMS lån dækker dog ikke over beløb i denne størrelsesorden.

Når folk søger på nettet efter mindre lån i en størrelsesorden, der går på beløb fra 500 kr. til 5.000 kr., vil de i mange tilfælde søge efter SMS lån. Og da det i tidernes morgen var muligt at ansøge penge via SMS, var det også lån i denne størrelsesorden, som blev effektueret.

Hvad koster det at optage et SMS lån?

Det er ikke muligt at komme med en fast pris på, hvad det koster at optage et SMS lån. Det afhænger helt og holdent af den udbyder, som du vælger. Du kan dog se to eksempler på et SMS lån fra to forskellige låneudbydere nedenfor.

Et lån på 5.000 kr. fra låneudbyderen Vivus: 12 måneders afvikling, debitorrente 243,3 %, samlede tilbagebetalingsbeløb 11.590,28 kr.

Et lån på 10.000 kr. fra låneudbyderen Ferratum Money: 12 måneders kredit, løbetid 5-47 måneder, debitorrente 94,91 %, samlede tilbagebetalingsbeløb 14.675 kr.

Findes der gratis SMS lån?

Du kan faktisk godt være så heldig at ansøge om et SMS lån nu og få dit lån til 0 kr. Der findes flere udbydere på markedet, som skilter med gratis lån. De gratis lån er dog kun til nye kunder i biksen, og som oftest vil der følge et krav med om en hurtig tilbagebetaling på maksimalt 30 dage. Hvis ikke du kan betale lånet ud inden for de 30 dage, vil der begynde at løbe renter på, præcis som det er tilfældet med andre former for lån og kreditter.

Næste gang, du ansøger om et SMS lån hos den pågældende udbyder, vil det ikke være gratis længere. Tilbuddet om gratis SMS lån gælder altså kun nye kunder, og typisk er det kun nogle fastsatte beløb, som du kan låne gratis.

Hvad findes der af alternativer til SMS lån?

Hvis dit mål er at låne penge hurtigt, er og bliver de såkaldte SMS lån en oplagt og smart løsning. Som vi tidligere har været inde på, er SMS lån i dag det samme som mikrolån og mere overordnet set kviklån. Du kan også hurtigt komme til penge ved at optage et forbrugslån eller et minilån. Det kan mildest talt være forvirrende at finde rundt i de forskellige betegnelser og deres indbyrdes forhold. I det følgende vil vi derfor tage et kig på, hvad der adskiller de forskellige typer af lån fra hinanden.

Forbrugslån

Forbrugslån er en mere overordnet betegnelse for de forskellige typer af lån. Det vil altså sige, at hvorvidt du optager et SMS lån på 3000 kr. eller et minilån på 500 kr., så har du altså reelt set optaget et forbrugslån.

Det, der adskiller et forbrugslån fra eksempelvis et traditionelt banklån eller realkreditlån er, at pengene ikke er øremærket til noget bestemt. Når du optager et boliglån, går pengene selvsagt til en bolig, og når du optager et billån, er pengene på samme vis øremærket et bilkøb. Sådan forholder det sig ikke med et forbrugslån. Her står det dig frit for, hvordan du vil bruge de penge, som du låner. Og du skal ikke stå til regnskab for, hvad du bruger dem til.

Mikrolån og minilån

Mikrolån og minilån går begge ind under kategorien forbrugslån. De minder meget om hinanden, og der er ikke den store forskel på de to typer af lån – bortset fra de to forskellige betegnelser. Både mikrolån og minilån dækker over små lån. De har begge to en ramme, der hedder fra 500 kr. til 5.000 kr. Begge typer af lån har en højere rente end de traditionelle banklån, og der kan være forskel på hvor meget, som du kan låne, fra udbyder til udbyder.

Kviklån

Kviklån er på samme vis som forbrugslån en mere overordnet betegnelse for de forskellige typer af lån. Et kviklån dækker i store træk over lån, som bliver udbetalt hurtigt, og som der ikke skal stilles sikkerhed for. Hvis du eksempelvis optager et SMS lån på 5.000 kr., vil der altså også være tale om et kviklån.

Kassekredit

Her låner du som sådan ikke pengene – i hvert fald ikke med det samme. Her får du godkendt et beløb, som du kan trække på når kontoen er ved at være tom. Så du betaler først renter når du rent faktisk begynder at bruge af pengene.

Tænk dig godt om når du låner penge hurtigt

SMS lån kan være en god mulighed, hvis der dukker uforudsete udgifter op, som du ikke har mulighed for at kunne betale. Men du skal altid tænke dig godt om, inden du optager forskellige former for lån. På samme vis som det kræver nøje overvejelse at optage et boliglån i banken, bør du også kun bevæge dig ind på markedet for SMS lån eller andre former for forbrugslån med omtanke.

Når du låner små beløb hist og her, kan det nemt føles som bagateller. Men det kan netop være en farlig fælde. Det duer ikke bare at låne løs, selvom det er nemt og drejer sig om mindre beløb. Det kan nemlig sagtens være en farlig fælde, som vi alle kan komme til at træde i.

SMS lån har fået et dårligt ry

Denne type lån kan være ekstremt nyttige, hvis de bliver anvendt med omhu og omtanke. Men alligevel har de været meget udskældte i medierne. Kritikken går på, at det er for nemt at optage lånene, og at det kan friste svage sjæle, som ender i en endnu slemmere gældsspiral. Det kan der være noget om, og netop derfor opfordrer vi til her på siden, at du kun bruger forbrugslån med omtanke. Derudover skulle lånene være utrolig dyre, og det er både sandt og falsk. Rent procent-mæssigt virker renterne ekstrem høje, men det bunder jo ud i de lave beløb man låner. Ser man kun på selve rente-beløbet, så er det småpenge.

Lån aldrig løs uden først at overveje, om du reelt set har brug for pengene, og om du reelt set har råd til at betale dem tilbage. Er du afhængig af at låne penge for at få din økonomi til at hænge sammen i det daglige, bør du stoppe op og stikke en finger i jorden. Så skal der en anden løsning til, så ikke din økonomi forværres. Men er du inde i en stram periode med mange uforudsete udgifter, der er dukket op på en gang, kan der være fornuft i at tage et kviklån for at komme ud over det og over på den anden side, hvor der er flere finanser at tære af.

Husk derfor altid at låne med fornuft – og rådfør dig hellere en gang for meget end en gang for lidt med en person ekspert på området.

Ansøg om et SMS lån nu

Er din lønudbetaling forsinket? Eller er vaskemaskinen pludselig stået af sidst på måneden? Så kan et SMS lån eller en anden form for forbrugslån være din redning. Overvejer du at ansøge om et SMSlån? Så stil dig selv følgende spørgsmål: Har du en sund økonomi generelt set? Og er det kun over en kortere periode, at du er presset? Kan du svare ja til begge spørgsmål, kan det give mening at optage et lån nu.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har penge til at betale afdrag hver måned, så er det altid en god ide at lægge et budget. Du kan enten selv gøre det eller få hjælp fra en økonomikyndig. Har du ikke en i din omgangskreds, som du kan trække på, så kan du finde en gratis skabelon her.

Et budget giver dig et overblik over dine udgifter og indtægter, og det vil vise sig, om du har tilstrækkeligt med luft i din økonomi på månedlig basis til at afdrage på et nyt SMSlån.

Andre navne for SMS lån:

Som tidligere nævnt er SMS lån en gammel betegnelse for et lån, som har utrolig mange navne. Lånet er det samme, men går også under navne og søgninger som

 • Mikrolån
 • Minilån
 • Mobillån
 • SMS kviklån

Kært barn har mange navne, som man siger, og det har dette lån også. Desværre forvirre det mange personer, og derfor er folk begyndt at søge på det beløb de vil låne: SMS lån 1000, 2000, 3000, 4000, 5000, 6000, ja, helt op til 15.000 kr.

Kreditaftaleloven hjælper forbrugerne

Kreditaftaleloven er lavet for at hjælpe eller beskytte forbrugerne imod skjulte renter og gebyrer. Loven pålægger låneudbyderne forskellige krav, som skal opfyldes. Bl.a. skal man oplyse om ÅOP, løbetid, det samlede beløb som skal tilbagebetales osv. Desuden er der på nogle typer lån, også en fortrydelsesret. Du kan læse meget mere om dette på forbrug.dk