Billige lån i Danmark

Listen over lån herunder viser et stort udsnit af markedet for online lån. Listen er ikke komplet, da vi kun viser udbydere som vi samarbejder med, og som vil får provision hos. Oplysningerne om lånene kommer direkte fra låneudbyderne, og vi tager forbehold for fejl i denne information.

Billige lån uden sikkerhed er blevet meget populære, da bankerne ikke er lige så glade for at låne penge ud mere, som de var for få år tilbage. Faktisk er det så slemt, så folk med en rigtig sund økonomi ikke en gang kan få lov at optage selv små forbrugslån hos bankerne. Derfor har jeg valgt at lave en oversigt over billig lån i Danmark, hvor man ikke skal stille sikkerhed for lånet. På den måde kan du nemt og hurtigt finde et lån, som passer til din økonomi.

Billige lån uden at stille sikkerhed:

En af fordelene ved at optage billige lån udenom banken, er at du ikke skal stille sikkerhed i form af hus, bil, båd, campingvogn eller andet med værdi. Skal du låne hos banken, står de straks klar til at tage pant i alt hvad du ejer. Det er som sådan ikke noget problem at banken tager pant i f.eks dit hus eller bil, for overholder du alle afdrag sker der jo ikke noget.

Problemet opstår først hvis du bor i lejebolig og ikke ejer noget af værdi, så kan du ikke låne penge. Her kommer de forskellige udbydere af billige lån til sin ret, da du netop ikke skal stille sikkerhed for lånet. Dog er der nogle få simple krav du skal overholder – dem kan du finde længere nede på siden.

Hvordan er proceduren når man skal låne penge?

Det er faktisk ganske enkelt at ansøge om de billige lån. Man kan dele proceduren op i 3 trin:

  1. Udfyld ansøgningen online
  2. Få svar på 15 minutter
  3. Modtag pengene på din konto indenfor et par dage
Selve ansøgningen er stort set identisk hos alle låneudbydere. Her skal du skrive hvor meget du vil låne og over hvor mange måneder du vil afdrage på lånet. Bagefter skal du udfylde alle personlige oplysninger, som navn, adresse, CPR nr., e-mail, mobil osv.
Herefter skal du skrive lidt om din økonomi – hvor meget du tjener, hvad du har af faste udgifter og om du har lån andre steder. Til sidst er det bare at trykke på send-knappen og vente på svar.
Nogen steder får du automatisk et svar med det samme, det er typisk ved mindre lån på under 25.000 kr.

Andre lånetyper: SMS Lån | Quicklån | Forbrugslån | Kviklån

Krav til låneansøger:

Der stilles forskellige krav fra de forskellige udbydere af billig lån, men fælles for dem alle er at du ikke må stå registreret i RKI/Experian. På deres hjemmeside, kan du også tjekke om rent faktisk står registreret og om oplysningerne er tilgængelige for lånefirmaerne. Hvis du registreret i RKI for beløb under 1000 kr., vil de som regel ikke kunne ses, og du vil stadig kunne optage billig lån.

Andre krav som der typisk stilles til låneansøger, er:

  • Du skal være Dansk statsborger
  • Have adresse i Danmark
  • Have et arbejde eller fast indtægt
Nogle steder er det også et krav at du er minimum 20 eller 21 år gammel.
Derudover skal du give tilladelse til at de må indhente kreditoplysninger andre steder fra – her menes ofte Experian, så du skal ikke være bange for at de kontakter din bank og spørger ind til dine økonomiske forhold.

Billig lån og RKI?

Med de krav de forskellige udbydere af billig-lån stiller i dagens Danmark, så er det ikke muligt at låne penge hvis du står registreret i Experian/RKI. Man kan dog nogen gange være heldig at få et lån selvom man står i RKI. Der er dog et lille trick, som ikke er helt stuerent:

  1. Du sender en indsigelse til RKI mod din kreditor.
  2. RKI sletter dig fra RKI med det samme, indtil de har behandlet indsigelsen.
  3. Mens du midlertidigt er slettet fra RKI, ansøger du om alle de billig-lån du vil.
  4. Hvis ikke RKI acceptere din indsigelse, bliver du registreret i RKI igen. Men nu har du allerede fået bevilget et eller flere lån.

Læs evt. mere i denne artikel om lån trods RKI.

Lån penge billigt til hvad du har lyst

Jeg har tidligere nævnt at en af fordelene med de billige lån er at du ikke skal stille sikkerhed. Men en anden fordel er at du kan bruge pengene på præcis det du vil. Skal du låne penge i banken, skal du stå til regnskab overfor bankrådgiveren, om hvad du har tænkt dig at bruge pengene på.

Udbyderene af de billige lån er bedøvende ligeglade med hvad du bruger pengene på. De tjener penge på at låne penge billigt, og hvis de skulle give afslag på låneansøgninger på baggrund af hvad du ville bruge pengene på, så ville de ikke tjene lige så mange penge.

Banklån eller kviklån?

Hvis du har en sund økonomi, et godt forhold til din bank og ikke står registreret i RKI – så vil det til hver en tid være bedst at låne pengene i banken, da kviklån ofte er dyrere. Her kan du ofte få en noget bedre rente på et banklån. Og er der kun tale om et mindre beløb, kan de ofte tilbyde dig en kassekredit i stedet for. Så er du ikke bundet af faste afdrag hver måned, men kan i stedet betale kassekreditten ned, stille og roligt i dit eget tempo.

Er du virksomhed og mangler penge, så læs mere om virksomhedslån her.