Kassekredit

Listen over lån herunder viser et stort udsnit af markedet for online lån. Listen er ikke komplet, da vi kun viser udbydere som vi samarbejder med, og som vil får provision hos. Oplysningerne om lånene kommer direkte fra låneudbyderne, og vi tager forbehold for fejl i denne information.

En kassekredit er som regel noget man bliver tilbudt i sin bank. De kassekreditter som bliver tilbudt hos diverse online udbydere, har intet med en kassekredit at gøre – det er ganske almindelige kviklån – som de blot navngiver Kassekredit. Derfor kan du heller ikke finde nogen kassekreditter her på siden. Listen som du finder herunder er med online lån, som et alternativ, hvis man har fået afslag på en kassekredit i banken.

En kassekredit giver luft i økonomien

Flere og flere vælger at gøre brug af en kassekredit, da der er rigtigt mange fordele ved dette. Derfor er der også kommet mange udbydere, som “tilbyder” det. Når konkurrencen er hård, så kommer der nemlig mange muligheder for forbrugerne.

Det er både udbydere af de traditionelle kassekreditter i pengeinstitutterne, men det er også muligt med en online kassekredit i en internetbaseret bank. Med alle disse muligheder står du stærkt, når du skal forhandle om vilkårene ved en kassekredit.

Denne artikel er en guide over alt det du skal vide, når du skal vælge en kassekredit. En kassekredit er dog ikke altid den bedste løsning, derfor bliver der både kigget på fordele og ulemper, og hvornår man med fordel kan vælge denne finansielle løsning til og fra.

Hvad er en kassekredit

En kassekredit er en mulighed for kredit, som du kan gøre brug af når som helst. Den er normalt tilknyttet en konto, som du kan lave et aftalt overtræk på. Det kan f.eks. være din lønkonto.

Dermed er der ikke tale om et lån, men en løbende mulighed for kredit, når du står og mangler pengene. Du betaler derfor også kun renter, når du gør brug af kassekreditten. Og du betaler ikke stiftelsesomkostninger, da der ikke er tale om et lån.

Der er altid en grænse for kassekredittens størrelse, som du har aftalt med banken. Holder du dig under denne grænse, så vil du kun skulle betale de renter, som du har aftalt med banken. Overtrækker du din kassekredit med et større beløb end aftalt, så er renten ofte markant dyrere.

Hvem kan få en kassekredit

Næsten alle kan få en kassekredit, da det er et ret almindeligt finansielt produkt, som giver god mening at benytte. Samtidig viser det økonomisk ansvarlig og indsigt, når man taler med en bank om muligheden for en kassekredit i stedet for bare at overtrække ens konto.

På denne måde viser du banken, at du har et godt overblik over din økonomi og at du ikke bare gør brug af penge, som du ikke har. Dette kan bankerne godt lide, da det viser noget om din personlighed og ansvarlighed. Det er igen med til at mindske bankens risiko, hvorfor de fleste banker er meget åbne for muligheden for en kassekredit.

Størrelsen af kassekreditten er så en anden sag, og jo mere sikkerhed du kan vise banken, jo højere grænse kan du få tilknyttet din kassekredit. Derfor vil banken ofte se lønsedler og årsopgørelser mv., hvis kassekreditten skal være høj. Dette kaldes en kreditvurdering og er bankens sikkerhed for de penge, som de lader dig råde over.

Fordele ved en kassekredit

En kassekredit har mange fordele, og det er blandt danskernes mest brugte finansielle instrumenter. Kassekreditten er ofte fuldstændig gratis, så længe du ikke gør brug af pengene. Dermed er det en økonomisk sikkerhed, som du ikke betaler noget for, så længe du ikke gør brug af den.

Udgifter har det med at komme på samme tid og ofte sidst på måneden, hvorfor mange af os kan komme i en situation, hvor der pludselig ikke er penge nok til regningerne. Her slipper du får at optage et lån, da du blot kan gøre brug af kassekreditten i nogle måneder, indtil du har penge nok til at betale tilbage.

Du slipper dermed for alt besværet med at optage lån, samt du slipper for alle de gebyrer såsom stiftelsesomkostninger, der er ofte forbundet med et lån. Dermed bliver det både en billig og nem løsning, og du kan gøre brug af pengene med det samme. Du slipper derfor også for rykkergebyrer og ubehagelige situationer, som kan opstå ved pengemangel.

Ved et lån skal man huske at indregne alle omkostningerne og ikke kun renterne. Når man laver denne udregning, så vil kassekredit meget ofte være den billigste løsning, når man mangler et mindre beløb af og til.

Ulemper ved en kassekredit

kassekreditEn kassekredits formål er at virke som en buffer, når du står og mangler penge på kritiske tidspunkter. Der er mange faktorer, som pludselig kan påvirke vores budget i negativ retning, og her er kassekreditten god at have.

Intet i denne verden er dog for godt til at være sandt, og det samme gælder selvfølgelig for en kassekredit. Hvis det altid var det billigste og nemmeste, så ville der ikke findes andre lånemuligheder.

Renterne på en kassekredit er ofte højere end ved et almindeligt banklån, så et banklån kan være en bedre mulighed, hvis du ikke kan betale pengene tilbage inden for en begrænset tidsperiode.

Derudover har de fleste banker et relativt lavt loft over kassekreditten, da de hellere vil udstede et banklån, hvis der er tale om et større beløb. Ved et banklån får banken nemlig nogle andre muligheder, når det kommer til sikkerhed. Det kan være pant i diverse ting eller det kan være personer, som kautionerer for lånet.

Har du brug for et stort og langvarigt lån, så er kassekreditten dermed ikke den rette løsning. Her skal du i stedet kigge mod et banklån eller et realkreditlån, hvis du har en ejerbolig. Realkreditlån er næsten altid det billigste, hvis du har muligheden for at optage en sådan lån.

Kassekredit i egen bank

Der er mange muligheder for at oprette en kassekredit, da der er mange udbydere af denne løsning. De fleste starter dog med deres egen bank, for at høre deres vilkår ved en kassekredit.

Bankerne kæmper om kunderne i disse år, hvorfor de højst sandsynligt vil gøre meget for at beholde dig som kunde. Derfor skal de også komme med et godt og fair tilbud på en kassekredit, da du ellers kan opnå dette andre steder.

Det har aldrig været nemmere at skifte bank end nu, og der er flere at vælge mellem end nogensinde før. Det er både alle de traditionelle banker, men der er også kommet flere gode internetbanker, som kan tilbyde nogle attraktive vilkår.

Du skal derfor ikke være bange for at forhandle med din bank, da det er helt almindelig at forhandle om priserne på finansielle produkter. Og du er i en ret god forhandlingsposition, da du har andre muligheder også.

Det er en god idé at tale med ens bank inden man står og mangler penge, da banken ellers han en bedre forhandlingsposition. Det er altid sværere at skifte bank, når man skylder penge og det tager lidt tid at skifte bank, og måske har man brug for pengene her og nu, hvis bilen f.eks. er gået i stykker.

Tænk derfor langsigtet og tal med din bank om en kassekredit, så der er styr på dette inden du eventuelt skal bruge pengene. Og er du ikke tilfreds med din banks udspil, så har du tid til at tale med andre banker og skifte bank.

Andre løsninger: SMS Lån Hurtigt | Quicklån | Forbrugslån | Kviklån

Tilknyt kassekreditten din lønkonto

Der er mange fordele ved at tilknytte en kassekredit til din lønkonto. På denne måde betaler du straks af på din kassekredit, når der går løn ind på din konto.

Dine renteudgifter bliver derfor lavere, da du kun betaler for den del af kreditten, som du bruger og ikke for selve rammen af kreditten. Og renteudgifterne til din kassekredit er med sikkerhed højere end de positive renter, som du får på en opsparingskonto.

Det gælder derfor om at betale din kredit hurtigst muligt, hvilket nemt og effektivt bliver gjort, når du har tilknyttet din kassekredit til din lønkonto. Skulle du så igen have brug for kassekreditten sidst på måneden, så har du stadig sparet en masse renteudgifter i den første del af måneden.

Alt dette kører automatisk, når du har en kassekredit tilknyttet din lønkonto. Denne løsning er derfor meget brugt, og er ofte den bedste og billigste måde at holde udgifterne til din kassekredit nede.

Kassekredit online

Der er også flere muligheder for at have en kassekredit online. I takt med den øgede digitalisering af vores samfund, så er internetbaserede løsninger i kraftig vækst.

Du kan derfor også tage et kig på de løsninger, som du bliver tilbudt online. Der er efterhånden hård konkurrence til de traditionelle banker, og der findes mange gode online produkter inden for den finansielle sektor. Det er altså ikke kun hurtige og dyre kviklån, der er meget andet at vælge i mellem.

Så er du ikke tilfreds med løsningen fra din egen bank, så tag et kig på dine muligheder på nettet. Om ikke andet så kan du bruge disse tilbud til forhandling med andre banker, hvis du er mere til de traditionelle løsninger.

Det kan også være, at du har brug for en ekstra kassekredit på et tidspunkt. Bankerne har ofte et ret lavt loft over kassekredittens størrelse, hvorfor det af og til er godt med en ekstra kassekredit online.

Det er nemlig ret dyrt et overtrække ens kassekredit i banken, så er det bedre at få hævet grænsen over kreditten eller oprette en ny kassekredit et andet sted. Bankerne er ret tilbageholdende med at have loftet over kassekreditten, og her kan det altså være en god løsning med en online kassekredit til supplering af den anden.

Hvor stor en kassekredit er mulig

Det er igen forskelligt fra bank til bank, men generelt er der en ret lav grænse for en kassekredit til private personer. Som beskrevet tidligere, så er det dog heller ikke den optimale løsning, hvis man har brug for et større og længerevarende hurtiglån.

Kassekreditten er dog altid god til supplering af andre lån, hvis man står og mangler lidt ekstra penge i pressede situationer. Og så længe du ikke gør brug af kreditten, så er den jo gratis at have.

Det kan derfor være godt med en eller flere kassekreditter, som du så kan trække på i hårde tider. Hvor meget kredit du har brug for er også et spørgsmål om temperament og livsstil. Nogle kan godt lide at have meget sikkerhed, og her er det rart at have kassekreditten at trække på.

De fleste burde kunne få en kassekredit på 50.000 kroner, hvilket giver en god økonomisk frihed i pressede situationer, hvor man hurtigt har brug for de ekstra penge. Alt er dog individuelt og kommer an på lige præcis din økonomi, hvorfor du må tage beløbet med et gran salt. Nogle vil få en lavere kassekredit, mens andre nemt kan få en højere kassekredit.

Man skal dog også huske på, at kassekreditten er bedst til de mindre og mere kortvarige lån, hvorfor det ofte ikke er nødvendigt med den helt høje ramme for kreditten. Skulle man have brug for så store lån, så bør man nemlig i stedet kigge på andre muligheder som f.eks. et banklån lån i boligen.

Gode tips til lavere renter

Man skal ikke bare tage til takke med bankens første udspil, når det handler om lån, kassekreditter eller helt andre finansielle produkter. Det er helt almindeligt at forhandle om dette, og man skal se banken som sælgere og ikke rådgivere.

For at du kan forhandle lavere renter hjem til din kassekredit, så skal du giver banken så meget sikkerhed som muligt. Du skal derfor fremhæve alle de positive sider af din økonomi og dig som person, som du forhandler med banken.

Inden du går ind i en forhandling, så skal du derfor tage et grundigt kig på din økonomi og på dig selv. Har du et sikkert job i en branche uden den store arbejdsløshed, så er dette et meget stort plus.

Ligesom det er en kæmpe plus, hvis du altid har overholdt alle aftaler med banken tidligere. Det viser nemlig en person, som har styr på sit liv og sin økonomi.

Det kan være svært at finde alle de positive sider, så brug noget tid på at brainstorme alle områder af din økonomi og din økonomiske situation. Det kan også være friværdi i boligen, bilen eller andre værdier, som du råder over. Alt dette er med til at give banken sikkerhed.

Og når banken har stor sikkerhed for deres penge, så er de også villige til at låne billigere til dig. For dem er det ren og skær købmandskab. Jo mindre risiko de har, jo mindre penge har de brug for at tjene på lånet. X antal af lånene vil ikke blive betalt tilbage, og det er altid med i bankens overvejelser og priser.

Alle de positive sider, som du kan komme op med, kan ligeledes bruges til at forhandle med andre banker om et muligt bankskifte. Det er derfor altid positivt at have styr på dette, da det kan sikre dig bedre vilkår flere steder.

Brug nettets muligheder

Når du skal have den billigste kassekredit, så er det også godt at gøre brug af nettets muligheder. Der er nemlig flere gode sammenligningssider, hvor du kan læse om alle de forskellige udbydere af kassekreditter både online og fysiske banker.

Med en af disse sider får du hurtigt et overblik over dine generelle muligheder, og du får en oversigt over de firmaer, som du kan tale nærmere med. Der er med sikkerhed en masse udbydere af finansielle produkter, som du ikke lige har tænkt på i dine muligheder og research.

Jo flere muligheder du har, jo flere har du også at forhandle med. Brug derfor en sammenligningsside på nettet til at skabe et overblik, da det er et stort marked med mange udbydere. Det er derfor ret komplekst at overskue alt dette, hvilket en sådan side kan hjælpe dig med.

Samtidig er det med til at give dig et godt indblik i priserne på de forskellige produkter hos de forskellige udbydere, hvilket du igen kan bruge i din forhandling. Eller du kan vælge det billigste produkt på listen, hvis du ikke selv har lyst til at forhandle.

Lige meget hvad er det brugbar viden, som kan spare dig penge på den ene eller anden måde. Brug derfor noget tid på at sætte dig ind i markedet og dine muligheder via sådan en side, den tid er givet godt ud.

Andre muligheder

Vil din bank ikke tilbyde dig en kassekredit, så er det stadig godt med alle de positive sider, som du har fundet om din økonomi. Så kan du nemlig bruge dem til forhandling med andre banker eller internetbaserede finansielle produkter.

Siger alle nej til en kassekredit til dig, så må du dog tænke i andre baner, når du står og mangler penge. Her kan du eventuelt se på nogle af de forbrugslån, som er tilgængelige på nettet.

Generelt er det en lidt dyrere løsning, så start med at undersøge muligheden for en kassekredit. Det gode ved forbrugslån er dog, at der også er kommet rigtigt mange udbydere af disse lån. Dermed er priserne også faldet, da kunderne ellers ville gå til konkurrenterne.

Man kan optage flere forbrugslån på nettet uden at stille den store sikkerhed. Start dog igen med de lån, hvor der kræves en form for sikkerhed. De er nemlig billigst, da bankerne har lavere tab på lån, hvor der bliver stillet krav til låntageren.

Så brug lidt tid på at undersøge disse forbrugslån med sikkerhed, det kan jo sagtens være du kan opfylde de krav, som er til nogle af disse lån. Og kan du ikke det, så kan du kigge videre på de lån, hvor der ikke skal stilles sikkerhed.

Du kan også høre venner og familie, om de eventuelt vil låne dig lidt penge i en kortere periode. Dette er dog grænseoverskridende for mange, og det kan gå ud over et venskab eller et familieforhold. Så gå varsomt i denne situation, og vær sikker på du kan betale pengene tilbage.

Start en opsparing

I de gode tider er det altid godt at sætte lidt af til en opsparing, så du har penge til de hårdere tider. Det er nemlig aldrig muligt at forudsige fremtiden, så vi kan alle komme i økonomiske vanskeligheder.

Det kan skyldes globale økonomiske konjunkturer, der pludselig ændres sig radikalt. Dette kan igen koste en masse ellers sikre jobs på tværs af stort set alle brancher.

Du kan også blive syg eller din partner kan blive syg, så i pludselig står med en lavere lønindtægt og øgede udgifter til helbredet. Det kan også være at i bliver skilt eller huset bliver ramt at skimmelsvamp, det er kun fantasien, som kan sætte grænser.

Og alt dette kan ramme os alle og vores ellers sunde økonomi, og så er det altså godt med en opsparing. Gør det derfor til en vane at spare op i de gode tider, da du aldrig kender fremtiden. Din opsparing vil derfor være en kærkommen hjælp til din kassekredit, og sammen kan opsparingen og kassekreditten gøre din økonomiske situation mere sikker.

Samtidig vil opsparing løbende tjene penge til dig i form af renter og udbytter, hvilket er endnu en positivt effekt ved at spare op. En opsparing og en kassekredit går derfor hånd i hånd, når det handler om at sikre en robust økonomi. Prioriter derfor at få styr på begge dele hurtigst muligt, og det er helt fint at starte i det små med opsparingen.