SMS Lån – Lån penge hurtigt

Listen over SMS lån herunder viser et stort udsnit af markedet for online lån. Listen er ikke komplet, da vi kun viser udbydere som vi samarbejder med, og som vil får provision hos. Oplysningerne om lånene kommer direkte fra låneudbyderne, og vi tager forbehold for fejl i denne information.

Lån penge hurtigt med SMS lån

Hvad er et SMS Lån?

SMS lån har oprindeligt fået sit navn, da du tidligere kunne optage denne type af lån ved at sende en SMS fra din mobiltelefon. Den går dog ikke længere, men navnet er hængt ved.

Lånet blev opfundet i en tid, hvor rigtig mange ikke havde adgang til internettet. Og ideen var netop, at det skulle være så nemt som overhovedet muligt at låne penge. Da mobiltelefonerne for alvor vandt indpas, udgjorde lånet en stor del af det private marked af låneudbydere.

I dag ser det imidlertid anderledes ud. I dag kan du ikke længere låne penge alene ved at sende en SMS afsted. Du kan godt klare det over din smartphone, tablet eller hjemme fra din computer, men der skal NemID ind over.

Selvom SMS lån praktisk talt ikke eksisterer længere, anvender flere låneudbydere i dag stadig betegnelsen. I dag er lånet praktisk talt blevet erstattet eller overtaget af lånetypen mikrolån eller mere overordnet set kviklån.

Langt de fleste, som gerne vil låne et mindre beløb som eksempelvis 3000 kr., vil stadig skrive ‘SMS lån 3000’, når de foretager en Google-søgning. Selvom du ikke længere kan låne penge via SMS, så har betegnelsen altså sat sig fast, og den bliver stadig brugt flittigt på lånemarkedet, når der skal ansøges om forskellige typer lån.

Hvordan optager man et SMS Lån?

Når du skal ansøge om SMS lån og andre former for lån, gøres det via en formular på det enkelte lånefirmas hjemmeside. Herinder skriver du hvor meget du skal låne og dine personlige oplysninger. Når dette er gjort, skal du sende ansøgningen afsted. Dette gøres med NemID.

Nu går hjemmesiden i gang med at behandle alle dine oplysninger og hente data fra SKAT og RKI. Efter et kort øjeblik (Typisk 5-10 sekunder), får du svar på ansøgningen. Herefter bliver pengene overført til din konto.

Hvor hurtigt bliver pengene udbetalt?

Der er lidt forskel på hvor ofte lånefirmaerne udbetaler penge. Nogen gør det én gang om dagen, andre 3-4 gange om dagen, og nogle enkelte udbetaler løbende over hele dagen. Så der kan gå fra 10 minutter til 1-2 døgn. Men ofte er det samme dag, hvis man ansøger inden for normale åbningstider.

Læs mere om SMS lån på https://smslan.dk/

Hvor meget kan man låne via et SMS Lån?

Som vi tidligere har været inde på, er SMS lån praktisk talt blevet erstattet af lånetyper som eksempelvis kviklån, mikrolån eller forbrugslån. Og et forbrugslån kan sagtens udgøre større beløb som eksempelvis 200.000 kr. SMS lån dækker dog ikke over beløb i denne størrelsesorden.

Når folk søger på nettet efter mindre lån i en størrelsesorden, der går på beløb fra 500 kr. til 5-6.000 kr., vil de i mange tilfælde søge efter SMS lån. Og da det i tidernes morgen var muligt at ansøge penge via SMS, var det også lån i denne størrelsesorden, som blev effektueret.

Hvem kan optage SMS Lån?

Hvis du overvejer at ansøge om et SMS Lån, så er der en række krav som skal være opfyldt. Disse krav er mere eller mindre ens hos de forskellige låne-udbydere, hvor det kun er alderen som er forskellig. Men oftest er det følgende krav som gælder:

 • Du skal være minimum 20 år (enkelte udbydere kræver, at du er fyldt 21 eller 23)
 • Du skal være dansk statsborger
 • Du skal have en dansk folkeregisteradresse (uden adressebeskyttelse)
 • Du skal have NemID
 • Du skal have en aktiv mailadresse, som du kan angive
 • Du skal have et dansk telefonnummer, som du kan angive
 • Du skal have et dansk kontonummer, som pengene kan overføres til
 • Du skal kunne vurderes som kreditværdig af den enkelte låneudbyder
 • Du må ikke være registreret hos RKI eller i Debitor Registret (der findes dog en del undtagelser)

Hvor gammel skal man være for at ansøge om SMS Lån?

Som nævnt ovenfor er der forskel på hvor gammel man skal være for at optage et SMS Lån. Nogen steder skal man være fyldt 20 år, andre 21 år og nogle enkelte steder 23 år.

SMS Lån trods RKI?

Som med alle andre regler så findes der heldigvis undtagelser. Og det gælder også, hvis du gerne vil optage et SMS lån, men er registreret i RKI. Selvom du som udgangspunkt ikke kan regne med at kunne optage et SMS lån, hvis du er registreret i RKI, så findes der en del undtagelser på den front. Der findes nemlig talrige eksempler på forbrugere, som trods RKI har kunnet optage SMS lån eller andre typer af mikrolån. Og det findes der en ganske simpel forklaring på.

Synlig eller usynlig status hos RKI

Når du bliver registreret i RKI, så kan du blive det på to måder. Den ene måde er, hvor du er synlig. Her kan de forskellige låneselskaber se, at du er registreret i RKI, og de fleste vil give dig afslag.

Du kan dog også være registreret i RKI som usynlig. Her kan låneselskaberne ikke se, at du er registreret, selvom det rent faktisk er tilfældet.

Du vil typisk blive tildelt en status som usynlig, hvis det drejer sig om et mindre og ubetydeligt beløb under bagatelgrænsen på 200 kr., eller hvis der kører en sag mellem kreditor og dig som debitor.

Står du i RKI som usynlig vil du typisk ikke få et afslag, når du ansøger om at optage lån, da ingen låneselskaber kan se, at du er registreret. Er din status derimod som synlig, kan det volde dig større problemer. Men du skal aldrig sige aldrig. Der findes eksempler på personer, som er registreret som synlig i RKI, som trods sin status har fået sin ansøgning om SMS lån igennem.
Så tvivl ikke med at prøve alligevel. Det koster dig ikke andet end den tid, som du bruger på at sende ansøgningen afsted. Så hvad er der at tabe?

Fordele og ulemper ved SMS lån:

Fordele

 • Lån penge hurtigt
 • Du kan låne et mindre beløb
 • Du skal ikke diskutere med banken
 • Du skal ikke stå til regnskab for, hvad du vil bruge pengene til
 • Du skal ikke underskrive en hel stak dokumenter
 • Du skal ikke stille nogen form for sikkerhed
 • Du kan optage nye SMS lån, når du vil
 • Du kan være heldig at optage små lån trods RKI

Ulemper

 • Du skal som regel betale en højere rente end i banken.
 • Du kan ikke låne så store beløb som ved andre typer af kviklån eller i banken.
 • Du har en relativ kort tilbagebetalingsfrist.

Hvad koster SMS Lån?

Det er ikke muligt at komme med en fast pris på, hvad det koster at optage et SMS lån. Det afhænger helt og holdent af den udbyder, som du vælger. Du kan dog se to eksempler på et SMS lån fra to forskellige låneudbydere nedenfor.

For begge lån er eksemplet på en 12 måneders afvikling.

Et lån på 5.000 kr. fra låneudbyderen Vivus:
Samlet kreditbeløb: 5.000 kr.
Samlede kreditomkostninger: 6.590,28 kr.
Samlede tilbagebetalingsbeløb: 11.590,28 kr.
Min/max månedlig ydelse: 501,16 kr. / 1.430,56 kr.
Debitorrente (årlig fast): 243,3 %
ÅOP: 816,67 %

Et lån på 5.000 kr. fra låneudbyderen Kassekreditten.dk:
Samlet kreditbeløb: 5.000 kr.
Samlede kreditomkostninger: 8.242,50 kr.
Samlede tilbagebetalingsbeløb: 13.737,50 kr.
Månedlig ydelse: 686,88 kr.
Debitorrente (årlig fast): 150 %
ÅOP: 328,35 %

Findes der gratis SMS Lån?

Ja der findes gratis SMS Lån. Der er hård konkurrence blandt lånefirmaerne i Danmark, og de strækker sig meget langt for at score nye kunder. Og det gør nogen af dem blandt andet ved hjælp af gratis lån til helt nye kunder. Et par af de firmaer hvor du kan optage et gratis lån, er bl.a Simbo.dk og Lendon.dk, hvor du gratis kan låne henholdsvis 6000 kr. og 15.000 kr. Dog på de betingelser at du er ny kunde hos dem, og at du tilbagebetaler hele beløbet inden for 30 dage. Derefter kommer der renter på.

Skal jeg stille sikkerhed ved SMS Lån?

Hvis du går til din bankrådgiver for at låne penge, kan du være sikker på, at du skal kunne stille en form for sikkerhed. Det kan være i form af pant i en bolig, en bil, en campingvogn eller andre ting, der har en værdi af en vis størrelse. Banken vil altid kræve en sådan sikkerhed for at være sikker på at kunne få sine penge hjem, hvis du ikke er i stand til at betale din gæld. Det betyder altså, at du i yderste konsekvens kan blive tvunget til at sælge din bolig, hvis banken har pant deri, for at kunne betale din gæld til banken.

Sådan forholder det sig imidlertid ikke, hvis du eksempelvis optager et SMS lån på 3.000 kr. Her skal du nemlig ikke stille nogen form for sikkerhed. Da der er tale om meget mindre lån, når vi har med SMS lån at gøre, vil det aldrig kunne betale sig for udbyderen at kræve pant. Det er ikke uden omkostninger for udbyderen, og derfor er det ikke aktuelt ved lånetyper som kviklån, mikrolån eller SMS lån.

Nye SMS Lån

Der er rigtig mange penge i låne-industrien, så der kommer hele tiden nye spillere til. Det kan være svært at følge med i, men du kan nemt holde dig opdateret her på siden. Listen over SMSlån vil automatisk blive opdateret med nye udbydere efterhånden som de kommer til.

Alternativer til SMS Lån

Hvis dit mål er at låne penge hurtigt, er og bliver de såkaldte SMS lån en oplagt og smart løsning. Som vi tidligere har været inde på, er SMS lån i dag det samme som mikrolån og mere overordnet set kviklån. Du kan også hurtigt komme til penge ved at optage et forbrugslån eller et minilån. Det kan mildest talt være forvirrende at finde rundt i de forskellige betegnelser og deres indbyrdes forhold. I det følgende vil vi derfor tage et kig på, hvad der adskiller de forskellige typer af lån fra hinanden.

Forbrugslån

Forbrugslån er en mere overordnet betegnelse for de forskellige typer af lån. Det vil altså sige, at hvorvidt du optager et SMS lån på 3000 kr. eller et minilån på 500 kr., så har du altså reelt set optaget et forbrugslån.

Det, der adskiller et forbrugslån fra eksempelvis et traditionelt banklån eller realkreditlån er, at pengene ikke er øremærket til noget bestemt. Når du optager et boliglån, går pengene selvsagt til en bolig, og når du optager et billån, er pengene på samme vis øremærket et bilkøb. Sådan forholder det sig ikke med et forbrugslån. Her står det dig frit for, hvordan du vil bruge de penge, som du låner. Og du skal ikke stå til regnskab for, hvad du bruger dem til.

Mikrolån og minilån

Mikrolån og minilån går begge ind under kategorien forbrugslån. De minder meget om hinanden, og der er ikke den store forskel på de to typer af lån – bortset fra de to forskellige betegnelser. Både mikrolån og minilån dækker over små lån. De har begge to en ramme, der hedder fra 500 kr. til 5.000 kr. Begge typer af lån har en højere rente end de traditionelle banklån, og der kan være forskel på hvor meget, som du kan låne, fra udbyder til udbyder.

Kviklån

Kviklån er på samme vis som forbrugslån en mere overordnet betegnelse for de forskellige typer af lån. Et kviklån dækker i store træk over lån, som bliver udbetalt hurtigt, og som der ikke skal stilles sikkerhed for. Hvis du eksempelvis optager et SMS lån på 3000 kr., vil der altså også være tale om et kviklån.

Kassekredit

Med en kassekredit låner du som sådan ikke pengene – i hvert fald ikke med det samme. Her får du godkendt et beløb, som du kan trække på når kontoen er ved at være tom. Så du betaler først renter når du rent faktisk begynder at bruge af pengene.

Tænk dig om når du låner

SMS lån kan være en god mulighed, hvis der dukker uforudsete udgifter op, som du ikke har mulighed for at kunne betale. Men du skal altid tænke dig godt om, inden du optager forskellige former for lån. På samme vis som det kræver nøje overvejelse at optage et boliglån i banken, bør du også kun bevæge dig ind på markedet for SMS lån eller andre former for forbrugslån med omtanke.

Når du låner små beløb hist og her, kan det nemt føles som bagateller. Men det kan netop være en farlig fælde. Det duer ikke bare at låne løs, selvom det er nemt og drejer sig om mindre beløb. Det kan nemlig sagtens være en farlig fælde, som vi alle kan komme til at træde i.

SMS lån har fået et dårligt ry

Denne type lån kan være ekstremt nyttige, hvis de bliver anvendt med omhu og omtanke. Men alligevel har de været meget udskældte i medierne. Kritikken går på, at det er for nemt at optage lånene, og at det kan friste svage sjæle, som ender i en endnu slemmere gældsspiral. Det kan der være noget om, og netop derfor opfordrer vi til her på siden, at du kun bruger forbrugslån med omtanke. Derudover skulle lånene være utrolig dyre, og det er både sandt og falsk. Rent procent-mæssigt virker renterne ekstrem høje, men det bunder jo ud i de lave beløb man låner. Ser man kun på selve rente-beløbet, så er det småpenge.

Lån aldrig løs uden først at overveje, om du reelt set har brug for pengene, og om du reelt set har råd til at betale dem tilbage. Er du afhængig af at låne penge hurtigt for at få din økonomi til at hænge sammen i det daglige, bør du stoppe op og stikke en finger i jorden. Så skal der en anden løsning til, så ikke din økonomi forværres. Men er du inde i en stram periode med mange uforudsete udgifter, der er dukket op på en gang, kan der være fornuft i at tage et kviklån for at komme ud over det og over på den anden side, hvor der er flere finanser at tære af.

Husk derfor altid at låne med fornuft – og rådfør dig hellere en gang for meget end en gang for lidt med en person ekspert på området.

Kreditaftaleloven hjælper forbrugere

Kreditaftaleloven er lavet for at hjælpe eller beskytte forbrugerne imod skjulte renter og gebyrer. Loven pålægger låneudbyderne forskellige krav, som skal opfyldes. Bl.a. skal man oplyse om ÅOP, løbetid, det samlede beløb som skal tilbagebetales osv. Desuden er der på nogle typer lån, også en fortrydelsesret. Du kan læse meget mere om dette på forbrug.dk

Andre navne for SMS lån:

Som tidligere nævnt er SMS lån en gammel betegnelse for et lån, som har utrolig mange navne. Lånet er det samme, men går også under navne og søgninger som

 • Mikrolån
 • Minilån
 • Mobillån
 • SMS kviklån

Kært barn har mange navne, som man siger, og det har dette lån også. Desværre forvirre det mange personer, og derfor er folk begyndt at søge på det beløb de vil låne: SMS lån 1000, 2000, 3000, 4000, 5000, 6000, ja, helt op til 15.000 kr.

Kreditaftaleloven hjælper forbrugerne

Kreditaftaleloven er lavet for at hjælpe eller beskytte forbrugerne imod skjulte renter og gebyrer. Loven pålægger låneudbyderne forskellige krav, som skal opfyldes. Bl.a. skal man oplyse om ÅOP, løbetid, det samlede beløb som skal tilbagebetales osv. Desuden er der på nogle typer lån, også en fortrydelsesret. Du kan læse meget mere om dette på forbrug.dk