Tre grunde til, hvorfor du bør samle dine lån

Tre grunde til, hvorfor du bør samle dine lån

Det danske lånemarked er fyldt med lånetilbud og låneudbydere. Det er positivt, fordi det betyder, at priserne bliver presset i bund af konkurrencen mellem bankerne. Problemer er bare, at det bliver sværere at vide, hvilken bank der egentlig har de bedste vilkår, når du har behov for at låne penge. Har du allerede ét eller flere lån, kan der være en yderligere fordel i lånemarkedet, fordi du har mulighed for at optimere din gæld via refinansiering eller samlelån.

Du får et bedre overblik

Hvis du har flere lån, kan du muligvis nikke genkendende til, at du ikke lige altid har styr på, hvor meget du afdrager hver måned, og mange terminer du er fra at være gældfri. Når det kommer til gæld, kan et samlelån være nøglen til overblik. Det er en måde at sammenlægge sine lån på, så det er let at følge med i sin gæld. Et samlelån er betegnelsen for, når man låner et beløb, der bruges til at afdrage eksisterende gæld hos alle dine kreditorer. Det gør det væsentligt nemmere at følge med i, hvad du mangler at afdrage, fordi du kun har ét lån at holde øje med. Ofte er den helt store fordel faktisk, at det samtidig er væsentligt billigere end at have dine lån spredt ud over flere långivere.

Du sparer penge

Du sparer nemlig penge på at samle dine lån. Og årsagerne er egentlig ret simple. Der er to grunde til, at det er billigere med ét lån fremfor flere. Den første er, at når du kun har ét lån, slipper du for at betale en række administrative gebyrer til hver enkelt bank. Det er ofte relativt små beløb på mellem 20-60 kroner om måneden, men ganger du det ud på tre, fire eller fem lån og derefter med det antal måneder, du mangler at afdrage, kan det blive et noget større beløb, end du umiddelbart tror. Dertil kommer renters rente effekten også til at spille en rolle i, hvorfor det løber op.

Den anden, og vigtigste årsag, er, at renten på et samlelån er lavere end på dine eksisterende lån. Det betyder, at du skal betale mindre for at have den samme mængde gæld. En undersøgelser foretaget af Danmarks største formidler af samlelån, LendMe, viste, at seks ud af ti sparede over 1000 kroner om måneden ved at samle deres lån. Du kan bruge din besparelse til at få mere luft i budgettet, spare op eller afdrage endnu mere på din gæld, så du hurtigere bliver gældfri.

Uanset hvad dit mål med gældsoptimering er, er samlelån en rigtig god ide for dig. Den eneste ulempe ved at samle dine lån er, at du skal betale et oprettelsesgebyr til banken. Beløbet svinger typisk mellem 1-3% af det beløb, du samler. Nogle banker har også et fast gebyr uanset lånets størrelse, men for at finde det bedste samlelån er det er vigtigt, at du sammenligner tilbud fra så mange banker som muligt.

Du finder det bedste lån gratis

Der findes mange banker i Danmark, der kan hjælpe dig med at samle dine lån. Faktisk kan det virke lidt uoverskueligt at vælge, hvilken bank der passer bedst. Heldigvis findes LendMe, der er en gratis og uforpligtende sammenligningstjeneste for lån. Her laver du en ansøgning, hvor du specificerer, hvilke lån du ønsker at samle, hvorefter LendMe finder tilbud til dig blandt bankerne. Du får tilbud direkte i indbakken og kan nemt sammenligne bankerne priser og vilkår, inden du beslutter dig for, hvilken bank du vælger.

Det tager fem minutter for dig at ansøge, mens LendMe har dine tilbud klar indenfor en time. Du behøver derfor ikke bruge en masse tid og kræfter på selv at kontakte banker og udfylde deres formularer individuelt. LendMe hjælper dig samtidig, hvis du har behov for det under din ansøgningsproces. Du kan starte din ansøgning nu på lendme.dk og få svar fra bankerne allerede i dag.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.