A-kasser – Find den billigste A-kasse i Danmark og spar penge

Hvad er en A-kasse?

A-kasse står for “Arbejdsløshedskasse” og er forening/organisation som giver dig mulighed for at få dagpenge/arbejdsløshedsunderstøttelse, hvis du mister dit job. Der er dog en række krav som du skal opfylde, for at kunne få udbetalt dagpenge – disse krav kan du finde længere nede på siden. Mange, især unge, tror fejlagtigt at fordi de er medlem af en fagforening, som er de sikret hvis de bliver arbejdsløse, men fagforening og A-kasse er to forskellige ting, selvom de ofte er samlet under samme forening/organisation.

Forskel på fagforening og A-kasse:

Som nævnt ovenover er A-kassen den organisation som står for udbetaling af dagpenge hvis du mister dit job. En fagforening er en organisation, der varetager lønmodtagernes interesser. I en fagforening kan du få juridisk hjælp, hvis du f.eks ikke får din løn, er blevet usagligt opsagt, har fået en arbejdsskade eller er længerevarende syg. Det er derfor en rigtig god idé at være medlem af begge foreninger.

Rettigheder til dagpenge:

For at være berettiget til dagpenge, er der en række betingelser som skal være opfyldt. Er disse betingelser IKKE opfyldt, kan man desværre ikke få udbetalt nogen former for ydelse – hverken dagpenge, sygedagpenge, feriedagpenge, VEU-godtgørelse mm.

For at få udbetalt dagpenge, skal følgende betingelser være opfyldt:

  • Du skal være medlem af en a-kasse i minimum 1 år
  • Være tilmeldt som jobsøgende hos jobcenteret
  • Opfylde krav til beskæftigelse og rådighedskrav
  • Din ledighed er ikke selvforskyldt

Hvilken A-kasse skal jeg vælge?

Hvilken A-kasse du skal vælge, er lidt af en smagssag. Mit umiddelbare bud ville være den billigste. Men er du medlem af en fagforening, er det jo klart det bedste at vælge deres A-kasse, hvis de har sådan en.

En anden måde kunne være at se på den enkelte A-kasses samlede tilfredshedsscore. I pristabellen ovenfor, kan du se hvor tilfredse A-kassens medlemmer er, ved at kigge på hvor mange stjerne de har fået.

Nogen vælger deres Akasse udfra hvor mange medlemmer de har, da de mener at jo flere medlemmer en Akasse eller fagforening har, jo bedre er. Den er jeg ikke helt enig i, men sådan er vi jo så forskellige. Nedenfor kan du se hvor mange medlemmer A-kasserne har (ca.-tal):

Krifa – 200.000
3F – 290.000
Business Danmark – 30.000
Frie Funktionærer – 28.000
Det Faglige Hus – 117.000
ASE – 148.000
MA-kasse – 70.000
CA – 58.000

Læs mere om a-kasser her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.