Husk rentefradraget på din årsopgørelse

Hvis der er noget, vi danskere er svært glade for, så er det at slippe så billigt som muligt, når Skat kommer forbi og tager et kig på vores økonomi. Desværre er der mange af os, der glemmer at benytte de muligheder, vi nu engang har for at slippe billigere.

Der er nemlig en række personlige fradrag, du kan benytte dig af, hvis du er dansk statsborger og er skattepligtig i Danmark. Et af dem er et rentefradrag, som gør det muligt for dig at trække en del af det, du har betalt i renter på dine lån i løbet af året, fra i skat.

Vigtigt at huske hver gang du låner penge

Hvis du ofte låner penge, enten i banken, online eller hos et af de øvrige pengeinstitutter, kan det være en god idé at være opmærksom på dette. Har du ingen lån, har du sådan set ikke noget at bruge rentefradraget til, og det vil ikke være vigtigt for dig.

Låner du penge nu, er det altså vigtigt, at du får medregnet dit rentefradrag, næste gang du skal lave din selvangivelse. Har du ikke helt styr på, hvordan du skal bære dig ad, eller vil du bare gerne blive klogere på det med rentefradrag og lån af penge, så læs mere hos Lånekassen.

Rentefradraget kan også sagtens tages i brug, selvom du låner penge hurtigt online. Det er ikke alle, der husker på det.

Har du indberettet dit rentefradrag 2019?

Har du optaget nye lån i 2019, er det essentielt, at du får medregnet dine renter i din selvangivelse, så du anvender de fradrag, du har ret til. Rentefradraget er mindst lige så vigtigt som alle de øvrige fradrag, du også skal huske at få med, når du skal indberette til Skat, så få det endelig med i din selvangivelse for 2019, uanset om der er tale om nye lån, du har taget i år, eller ældre lån du stadig er i gang med at betale af på.

Når vi nu har de fradrag at gøre brug af, og som vi hver især har krav på, er det ikke den bedste ide ikke at få det brugt. Danskerne glemmer hvert eneste år fradrag for millioner af kroner, som de har krav på, så hvis du gerne vil slippe billigere i Skat, kan du starte ud med at gøre brug af de fradrag, du rent faktisk er berettiget til.

Rentefradrag beregning – Så meget kan du trække fra

Men lad os lige tage et kig på, hvor meget du egentlig kan trække fra, når det kommer til rentefradraget.

Selvom det ville være lækkert, kan du desværre ikke trække 100% af renterne fra dine lån. Går vi ned i matematikken, kan du helt konkret trække 33,6% af dine renter på lån under 50.000 kroner fra.

Hvis du omvendt har lån på over 50.000 kroner, er rentefradraget på 27%. For at tage et helt konkret eksempel:

Du låner 20.000 kroner af en låneudbyder. Lånet har en rente på 10% pr. måned. I dette tilfælde vil det være en rente på 2.000 kroner. Af de 2.000 kroner vil du så kunne trække 33,6% fra, hvilket i dette tilfælde ville være 672 kroner.

Skatteværdi af rentefradrag

Med andre ord vil det altså sige, at jo højere et lån du har, desto højere en skatteværdi vil dit rentefradrag så også have. Du skylder så også flere penge væk, men så meget desto vigtigere er det også at få husket dit fradrag, når du skal indberette til Skat.

Har du et stort lån, er der altså tale om rigtig mange penge, du vil kunne trække fra i skat. Men selv på de små lån, kan der være en skatteværdi på et par hundrede kroner hver måned, hvilket jo også er værd at tage med. Der er i hvert fald ingen grund til ikke at huske fradraget.

Gælder det for alle typer af lån?

Nu findes der jo mange typer af lån på markedet. Og så kan det være nemt at blive i tvivl om, hvorvidt rentefradraget gælder for alle typer af lån.

Heldigvis er det skruet sådan sammen, at uanset om du har et boliglån, kviklån, en kassekredit, et weekendlån eller hvad der nu ellers findes derude, har du mulighed for at gøre brug af rentefradraget. Alle de hurtige online lån kan du også få rentefradrag på. Vil du blive klogere på de mange typer af lån, så læs mere hos Nabi.

Kan give dig flere penge mellem hænderne

Helt praktisk kan det altså ende med at give dig en del flere penge mellem hænderne, hvis du sørger for at få indberettet dine renter og gøre brug af dit rentefradrag. Selvom det måske bare er et par hundrede kroner hver måned, løber det jo pludselig op til adskillige tusinde kroner hvert eneste år, som du kan bruge på alt muligt andet.

Selvfølgelig kunne det være rart, hvis rentefradraget var højere, så du ville få endnu flere penge, efter du har brugt dit rentefradrag, men hhv. 33,6% og 27% er trods alt stadig en god sjat.

Husk også dine øvrige fradrag

Her til sidst er det også lige vigtigt at huske dig på, at du har mulighed for at få en lang række øvrige fradrag, der sammen med rentefradraget kan give dig adskillige tusinde kroner ekstra på kontoen hvert år.

Derfor er det altid en god ide at gå dine fradrag igennem, når du skal indberette til Skat, så du er helt sikker på, at du har brugt alle de fradrag, du har krav på. Du kan nemt finde en oversigt over, hvilke fradrag du har mulighed for at bruge på nettet. Og det er godt at kigge på den en gang om året, så det hele bliver genopfrisket.

1 kommentar til “Husk rentefradraget på din årsopgørelse”

  1. Thomas H. Pedersen

    Tak for en god og informerende artikel 🙂
    Jeg kan ikke ligefrem påstå, at det er et høj-interesse område for mig, men det er selvfølgelig meget vigtigt som selvstændig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.