Kørselsfradrag

Kørselsfradrag/Befordringsfradrag

De fleste af os kender til kørselsfradraget og ved hvordan det fungere. Men der er stadig en lille del som enten ikke kender det eller ved hvordan man beregner sit fradrag, og derfor ikke opgiver det. De personer mister hvert år mange tusind kroner – penge som sikkert kunne bruges på noget fornuftigt.

Hvad er kørselsfradrag?

Kørselsfradrag eller befordringsfradrag, er en form for støtte til de folk som pendler i bil til og fra arbejde hver dag. Udgifterne til brændstof og vedligehold af bilen, kan nogen gange være en stor udgift, og det giver staten et tilskud til.

Hvem kan få kørselsfradrag?

Alle som har et lønnet job i Danmark, og som har mere end 12 km. til arbejdet, kan få glæde af kørselsfradraget. Du kan få kørselsfradrag ved alle typer lønnet arbejde, også for eksempel studiejob og løntilskudsjob. SU tæller ikke som løn, så du kan ikke få fradrag, når du kører til og fra dit studie. Du kan heller ikke få kørselsfradrag ved et ulønnet praktikophold.

Hvordan beregner jeg kørselsfradrag?

Det er faktisk rimeligt simpelt at beregne sit kørselsfradrag. Du skal bruge 3 forskellige tal: hvor mange km. du har til arbejde, hvor mange dage du er på arbejde om året og km-satsen for det pågældende år.

Lad os sige at du har 50 km. til arbejde, hvilket vil sige 100 km. om dagen. De første 12 km. hver vej, betaler du selv, så du skal have fradrag for 76 km. hver dag. Satserne for 2014 er 2,10 kr. op til 120 km., så regnestykket hedder 76 x 2,10 = 159,60 kr. om dagen. Derefter skal du finde ud af hvor mange dage du arbejder om året, hvilket typisk er 365 dage minus weekender og 5 ugers ferie, hvilket giver 236 arbejdsdage. Dem gange du med de 159,60 kr., og det endelige beløb hedder derfor 37.665,60 kr. i kørselsfradrag for 2014. Dette beløb skrives i rubrik 51 på forskudsopgørelsen og/eller årsopgørelsen på SKAT.dk

Kørselsfradrag fra udlandet?

Er du bosiddende i Sverige eller Tyskland, men arbejder i Danmark, så kan du stadig få fradrag for kørslen til og fra arbejde. Dog skal man være opmærksom på at SKAT´s system ikke selv kan regne afstanden ud, så det skal du selv gøre ved hjælp af f.eks google maps, ViaMichelin eller en af de andre tjenester der findes på nettet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.