tyverialarm

Få rabat på din indboforsikring

Hos de fleste forsikringsselskaber i Danmark, får man rabat på sin indboforsikring hvis man har monteret et alarmsystem i sit hjem. Typisk ligger rabatten på 10-20%, hvilket kan lyde af meget, men reelt er under 200 kr. om året. Når man ser på den forholdvise lave rabat, skal man overveje om det er pengene værd. Skal du lige et smut i fakta eller ud og lufte hånden, og glemmer du at slå alarmen til – så er du skidt stillet hvis der har været indbrud mens du er væk. Du mister nemlig en pæn del af erstatningen. Så er det de 200 kr. værd at risikere?

Når det er sagt, så synes jeg stadig det er en god idé med en tyverialarm, da det kan være med til at skræmme indbrudstyven væk og selvfølgelig gøre dig selv og naboerne opmærksomme, hvis tyven alligevel bryder ind i din bolig. Men jeg ville i langt de fleste tilfælde sige nej tak til et rabat, som i sidste ende kunne koste mig penge.

Anderledes hos Tryg

Hos Tryg forsikring får du også rabat på din indboforsikring hvis du har installeret, og du får også fratrukket lidt af din erstatning hvis du har haft indbrud mens alarmen var frakoblet. Men modsat andre forsikringsselskaber, så fratrækker Tryg kun det beløb du har fået i rabat. Så hvis din rabat kun er på 150 kr. om året, så er det kun 150 kr. de trækker fra din erstatning.

Min mening om rabatten

Personligt synes jeg ikke om denne form for rabatordning, da det er en forholsvis beskeden rabat man får, og det kan være en forholdsvis dyr fornøjelse hvis man er lidt glemsom. Men hvis alle forsikringsselskaber gjorde ligesom Tryg, så ville jeg nok ændre holdning. De kunne selvfølgelig også gøre det på en anden måde, så man f.eks fik en lidt større erstatning hvis man havde indbrud og der var en alarm tilsluttet. Men det ville nok være for dyrt for selskaberne.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.