Hvem kan låne penge og hvilke krav stilles der?

Sponsoreret indhold:

Du har sikkert hørt, at det ikke er alle, som kan låne penge. Dette er også rigtigt, men langt de fleste kan dog låne penge på den ene eller anden måde.

Der er dog stor forskel på de vilkår, som folk bliver tilbudt på lånemarkedet. Jo mere sikkerhed du kan stille, jo bedre lån vil du kunne opnå.

For bankerne handler det nemlig og at tjene penge, og jo større risiko de løber, jo bedre betalt tager de sig også, så de kan dække omkostningerne ved de misligholdte lån.

Er bankerne nærmest 100 % sikre på at få deres penge igen, så vil de derfor tage sig til takke med en lav fortjeneste på lånet, da det er bedre end ingenting. Og bankerne ved nemlig godt, at det er hård konkurrence på markedet, da der er mange udbydere af diverse former for lån.

Realkreditlån kræver en ejerbolig

Den suverænt billigste måde at låne penge på er via et realkreditlån. Dette kræver dog, at du har en ejerbolig, hvor banken tinglyser deres lån som pant i din bolig.

Dit realkreditlån må maksimalt udgøre 80 % af din boligs værdi, og det er banken, som vurderer markedsprisen på din bolig. Det er altså hverken handelsprisen eller den offentlige vurdering, men bankens egen vurdering, som tæller.

Ingen faste krav til banklån

Ved banklån er der derimod ingen faste krav til låntageren. Her er det i stedet en forhandling mellem långiveren og låntageren, som afgør vilkårene for lånet, og om der overhovedet kan bevilges et lån.

Her vil banken se på din økonomiske situation, og ud fra dette komme med et udspil til et lån eller måske nægte dig et lån.

Banken vil bede om lønsedler, årsopgørelser og ellers tjekke dig i diverse registre, for at undersøge for tidligere misligholdte lån samt anden gæld.

Alt dette kalder man en kreditvurdering, og det er bankens måde at vurdere risiko. Ud fra denne kreditvurdering vil banken komme med et udspil.

Fremhæv de positive sider

Ligesom banken kommer med et udspil, så bør du også komme med et udspil den anden vej. Det er helt almindeligt at forhandle om priserne på finansielle produkter, og du kan både forhandle på gebyrer og på renter.

Der er nok andre banker at vælge mellem, så du skal ikke bare vælge den første og bedste bank, der tilbyder dig et lån. Samt det er utrolig nemt og hurtigt at skifte bank, så du skal virkelig ikke være bange for at indhente flere tilbud.

Find de bedste ting ved din økonomiske situation som f.eks. dit faste og sikre job, at du altid har overholdt dine økonomiske aftaler, at du har andre ting af stor værdi og at du har et godt helbred osv.

Dette er med til at give banken sikkerhed, hvilket skal komme dig til gode i form af et billigere lånetilbud.

Du kan læse meget mere om lån på Lendon.dk

 

2 kommentarer til “Hvem kan låne penge og hvilke krav stilles der?”

  1. Goddag, jeg står i rki og debitor register for sammenlagt 14000kr for gammel gæld, og vil gerne videre i livet, men er der andre steder man kan stå registrert som forhindre lån, eller er det de to ting banken tjekker, synes det er en jungle og finde ud af og har prøvet og finde ud af om der skulle være gæld andre steder men forgæves. Mvh casper

    1. Kim Jørgensen

      Nej der er kun de 2 steder. Desværre er der ikke nogen steder at få et overblik over sin gæld.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.