Sælg din bolig

Sælg din bolig selv – Så meget sparer du

Det har i mange år været normalt at sælge andelsboliger i København ved at sætte en seddel op i supermarkedet. Det kunne du gøre, fordi de billige andelslejligheder var så attraktive. I dag er sedlen i supermarkedet overført til internettet og feltet af boliger, du kan sælge selv er blevet udvidet.

I dag er det således lige så nemt selv at sælge attraktive ejerlejligheder i Danmarks større byer selv. Ejendomsmæglerens rolle har tidligere været at finde en køber og være så synlig som muligt. Sådan er det ikke længere.

Køberen finder selv boligen ved at søge efter den på internetportaler som Boligsiden og Boliga. Ejendomsmæglerens rolle er derfor især at udarbejde de nødvendige dokumenter til bolighandlen. Men det kan du også få en boligadvokat til og derved spare mange penge, når du selv fremviser lejligheden og sætter den til salg på en selvsalgsportal.

Men hvor mange penge præcist? Det ser vi på her.

Ejendomsmæglerens salær

Hvor meget du betaler i ejendomsmæglersalær afhænger af flere faktorer:

  • Hvor i landet bor du? København er billigere for lejligheder, men dyrere på almindelige huse
  • Hvad sælger du? Jo dyrere fast ejendom du sælger, jo mere betaler du også i ejendomsmæglersalær
  • Og hvilken ejendomsmægler vælger du? Der er stor individuel forskel

Du kan regne med at betale mellem 25.000 kroner og 50.000 kroner i ejendomsmæglersalær for salget af en lejlighed. Et hus vil koste mere – Et stort hus endnu mere.

Det meste af ejendomsmæglerens salær er løn, men undertiden er der også indeholdt budget til annoncering på sociale medier samt i de fysiske aviser. Du kan spare de første penge på ejendomsmæglerens salær ved at sige nej tak til annoncering i de fysiske aviser i en tidsalder, hvor langt de fleste købere finder din bolig ved hjælp af internettet.

Omkostninger ved selvsalg

Det er ikke gratis at sælge selv heller. Her skal du regne med følgende udgifter:

  • medlemskab af en selvsalgs-portal som Boliga Selvsalg; pris er omtrent 500 kroner om måneden
  • en boligadvokat udarbejder din købsaftaler og hjælper med at afslutte handlen med købers boligadvokat; dette står dig i cirka 10.000 kroner (kilde: info)
  • du bør få en fotograf til at tage billeder af din bolig; professionelle billeder giver et hurtigere salg til en højere pris; regn med 5.000 kroner for dette

Samlet set kan du sælge din bolig selv for mellem 15.000 kroner og 20.000 kroner, afhængigt af hvor lang tid du skal være medlem på en selvsalgsportal.

Hvis du finder en særligt billig boligadvokat og sælger hurtigt, kan du være heldig at klare det til cirka 10.000 kroner.

Samlet besparelse

Med et selvsalget sparer du nemt mellem 10.000 kroner og 50.000 kroner på ejendomsmæglersalæret – afhængigt af hvad du sælger, hvor du sælger det og hvor dygtig du er til selv at klare fremvisninger og annoncering af din bolig. Jo billigere en bolig du har, jo mere betyder dette.

Sælger du din lejlighed i Udkantsdanmark for 300.000 kroner, så betyder 40.000 kroner ned i eget for meget. Det er mindre markant, hvis du sælger din lejlighed i København til 3 millioner kroner.

Held og lykke med boligsalget!

Læs også mere om om SMS-lån, Kviklån og Quicklån

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.