indboforsikring

10 overraskende ting din indboforsikring dækker

Jeg oplever ofte folk klage over deres forsikringsselskab, at de ikke dækker når de har brug for den. Specielt indboforsikringen hører man meget negativ snak om. Men til trods for at der er mangel i deres dækning, så dækker de i situationer man ikke havde regnet med eller i situationer man ikke støder på så tit. Herunder har jeg listet 10 ting din indboforsikring dækker.

10 overraskende ting din indboforsikring dækker:

 • Nedstyrtning af eller fra fly
  Det sker heldigvis meget sjældent, men skulle det ske, at en luftballon, et fly eller vragdele fra et fly styrter ned i dit hus, dækker din indboforsikring.
 • Udeboende børn under 21 år
  Selv om dine børn er flyttet hjemmefra, behøver de ikke tegne egen indboforsikring, før de fylder 21 år. Vær dog opmærksom på, at selskaberne kan have forskellige aldersgrænser. Det er en betingelse, at dit barn ikke lever i fast parforhold eller har fastboende børn hos sig.
 • Tyveri af småbåde
  Har du en båd, der ikke er større end 5,5 meter/18 fod, dækker indboforsikringen ved simpelt tyveri – også selv om båden midlertidigt ligger fortøjret langt fra dit hjem. Dækningen omfatter dog ikke tyveri af årer, sejl, mast, påhængsmotor eller andet udstyr. Nogen selskaber dækker dog mindre påhængsmotorer op til 12 eller 15 hk,
 • Ny og gammel bolig
  Din indboforsikring dækker i op til en måned efter, at du er flyttet til en ny helårsbolig. Nogle selskaber dækker endda i op til tre måneder efter. Dvs., sker der skader på ting, du har efterladt i din gamle bolig, vil forsikringen stadig dække, selv om du er flyttet, hvis du stadig er ejer/lejer af boligen.
 • Skader på kæledyr
  Indboforsikringen dækker skader på din hund eller andet kæledyr som følge af brand eller indbrud.
 • Medbragte ejendele til telt og campingvogn
  Din indboforsikring dækker tyveri af ting, som du har medbragt til campingvogn, beboelsesvogn eller telt, men kun hvis forsikringstageren overnatter her. Der er dog krav om, at et telt skal være aflåst med f.eks en hængelås.
 • Medbragte ejendele til fritidshus
  Selv om fritidshuset ikke er beboet, dækker forsikringen medbragte ejendele i perioden fra 1. april til 31. oktober. Uden for denne periode dækker forsikringen kun almindeligt privat indbo og kun indbo i selve fritidsboligen.
 • Bagage på rejser
  Du behøver normalt ikke tegne en særskilt bagageforsikring, når du rejser. Privat indbo er forsikret under rejser og midlertidigt ophold overalt i udlandet i indtil 3 måneder. Dækningen og begrænsningerne i forsikringen er de samme som, hvis det sker i hjemmet. Ved udlandsrejser er dækningen dog ofte begrænset til en vis procentdel af forsikringssummen på familieforsikringen. Læs forsikringsbetingelserne i god tid før rejsen
 • Ødelagt tøj i vaskemaskinen
  Indboforsikringen dækker brand, smeltning eller forkulning af vasketøj i vaskemaskiner og tørretumblere, hvis det sker pga. teknisk svigt. Forsikringen dækker dog ikke, hvis du vasker eller tørrer ved for høje temperaturer.
 • Havegrill og havemøbler
  Selv om det står udenfor, dækker indboforsikringen også, hvis din havegrill, havemøbler og andre ting, der er beregnet til udendørs brug, bliver stjålet fra terrassen eller haven på din folkeregisteradresse. Indboforsikringen dækker i dette tilfælde simpelt tyveri – altså, behøver tingene ikke at have været låst inde.

Læs mere om forsikringer her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.