trustbuddy

Tjen penge ved at låne dem ud

Gennemsnitligt udbytte på 12 % om året, uden at løbe nogen risici. Det lyder måske for godt til at være sandt. Men ikke destomindre er det hvad TrustBuddy lover.

TrustBuddy blev grundlagt i Norge i 2009 og har siden udvidet til 6 lande i hele Europa. Med mere end 200.000 medlemmer er TrustBuddy verdens største formidler af kortfristede peer-to-peer-lån, som minder utroligt meget om de såkaldte SMS lån. TrustBuddy er det eneste børsnoterede peer-to-peer-långivningsselskab i verden, og har været noteret på NASDAQ OMX First North siden 2011.

At låne penge igennem et P2P-netværk, er noget anderledes end traditionelle lån, hvor man som person låner penge af f.eks en bank. Med P2P låner man som person penge ud til andre personer, vel og mærket uden at skulle igennem en juridisk jungle. Alt det praktisk sørger låne-netværket for.

Hvordan foregår P2P lån?

At låne penge ud via TrustBuddy, er faktisk lidt ligesom at sætte penge ind på en konto i banken – bare med bedre renter.

Kan du undvære f.eks 10.000 kr., kan du sætte pengene ind på din konto hos TrustBuddy. Deres system sørger derefter for at fordele pengene ud til forskellige folk som vil låne penge. Systemet sørger også for at opkræve pengene igen og fordele renterne ud til de forskellige lånegivere.

Hvor meget kan jeg miste?

TrustBuddy låner kun långiveres penge ud til låntagere, som er i stand til at betale deres lån tilbage. Det er essentielt for TrustBuddy-systemet, at deres produkter er til at betale – det øger nemlig kvaliteten af långiveres porteføljer og sikrer, at deres forretningmodel er karakteriseret ved en høj etisk standard. TrustBuddy afviser i gennemsnit 60 % af alle lånansøgninger i de nordiske lande og 90 % i Polen og Spanien. Alle låntagere skal godkendes af strenge kreditevalueringsproces, hvilket gør TrustBuddy i stand til at sikre långivere en lav tabsrate på omkring 3-4 %.

Egen erfaring med TrustBuddy:

Jeg satte mig for at teste TrustBuddy. Så jeg åbnede for et års tid siden en konto hos dem og satte 1000 kr. ind. Billeder herunder viser et resultat, som man ikke bliver rig af, men som er bedre end hvad man havde tjent af renter i banken. Men sætter man nok penge ind, kan det godt blive en ok forretning.

trustbuddy resultat

Du kan læse mere om udlån af penge på TrustBuddys egen hjemmeside.

OBS: TrustBuddy er efterfølgende gået konkurs.

OBS2: Jeg er begyndt igen på en udenlandsk hjemmeside. Det har jeg skrevet om her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.